وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی
    هنوز دخل و خرج شهرداری تهران به هم نمی خواند/ هزینه های شهرداری تهران در سه ماه اخیر121 درصد بیشتر از درآمد بوده است
    بعد از گزارش 6 ماه نخست حوزه مالی شهرداری تهران  در صحن علنی شورا که نشان می داد هزینه های شهرداری تهران بیشتر از تحقق درآمدی آن بوده است، اما از زمان فعالیت مدیریت شهری فعلی شهر تهران باز نیز انحراف از بودجه مجموعه مدیریت شهری تهران زیاد بوده و در سه ماه اخیر نیز همچنان شهردار تهران از جیب خرج کرده است.
    به گزارش تیتر شهر: عدم تحقق بودجه سال جاری شهرداری تهران این روزها بین اعضای شورای شهر تهران اختلاف ایجاد کرده است. به رغم آنکه حسن رسولی، نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شور در صحن علنی شورا اعلام می کند که هزینه های شهرداری تهران کاهش یافته است، اما گزارش مجید فراهانی عضو دیگر کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران حکایت از هزینه کرد 121 درصدی شهرداری تهران در سه ماه (مهر، آبان و آذر) بوده است.
    زمانی که شهردار تهران گزارشی از میزان دخل و خرج شهرداری تهران در 6 ماهه نخست امسال در صحن علنی شورای شهر ارائه کرد با اعتراضات و البته توصیه های زیادی از سوی اعضای شورای شهر تهران در مباحثی همچون درآمد پایدار و هزینه های جاری شهرداری تهران مطرح کردند.
    در آن زمان محمد علی نجفی به صراحت اعلام کرد که تمامی این هزینه ها و عدم تحقق بودجه شهرداری تهران برای زمان فعالیت شهردار سابق بوده است و از این به بعد حتما دخل و خرج شهرداری تهران با هم همخوانی خواهد داشت.
    این در حالی است که گزارش دو عضو از کمیسیون برنامه و بودجه شهرداری تهران با وجود اختلافات زیادی که با یکدیگر دارد، بیانگر یک مساله است، اینکه یک عضو شورا با قصد خیر خواهانه! حمایت از عملکرد مالی شهرداری تهران از کاهش هزینه های شهرداری تهران در سه ماهه اول نیمه دوم سال خبر می دهد اما عضو دیگر این کمیسیون که اهل مصامحه نیست خبر از هزینه 121 درصدی شهرداری تهران می دهد.
    این دو رویکرد متضاد آن هم در یک کمیسیون تحلیل های دیگری را  پیش روی متخصصان و شهروندان قرار می دهد، اینکه شهردار تهران به رغم اینکه مدعی کاهش هزینه ها از بدنه شهرداری تهران شده است، اما همچنان ریخت و پاش های غیر ضروری در این مجموعه وجود دارد.
    امروز در صحن علنی شورا، خزانه‌دار شورای شهر تهران ضمن بیان اینکه هزینه های شهرداری تهران روند کاهش داشته به افزایش درآمد پایدار دراین مجموعه تاکید کرد.
    حسن رسولی در عین حال به این مساله نیز متذکر شد که  اگر برای سال ۹۷ و برنامه سوم تصمیماتی مهم ولو دشوار در حوزه افزایش درآمدهای پایدار و کاهش هزینه‌ها اتخاذ نکنیم در وظایف صادقانه خویش در صیانت از حقوق شهروندان تلاش مؤثری به عمل نیاورده‌ایم.
    خزانه دار شهرداری تهران اعتقاد دارد که در سه‌ماهه شهریور، مهر و آبان؛ درآمدهای کسر شده به میزان ۲۶ درصد از هزینه‌ها فزونی گرفته که این شاخصه نشان می‌دهد درک درست و انتخاب مسیر صحیح صورت گرفته است.
    آمارهای معاونت مالی شهرداری تهران نشان می دهد که در سه ماه فعالیت شهردار جدید تهران مدیریت شهری در مجموع ۲۳۹۴۹ میلیارد ریال درآمد وصولی داشته است این در حالی است که هزینه‌های شهرداری در این مدت نیز ۱۸۹۸۵ میلیارد ریال بوده است. در این مدت ۴۹۶۳ میلیارد ریال درآمدها بیشتر از هزینه‌ها بوده است. درآمدهای وصولی در دو بخش نقد و غیرنقد در شهریورماه ۸۸۸۵ میلیارد ریال، در مهرماه ۷۶۵۸ میلیارد ریال و آبان ماه ۷۴۳۵ میلیارد ریال بوده و در بخش هزینه‌های نقد و غیرنقد به ترتیب ۸۲۸۵ میلیارد ریال، ۵۸۱۸ میلیارد ریال و ۴۸۸۱ میلیارد ریال بوده است.
    خزانه دار شورای شهر تهران اعلام می کند که براساس گزارش واصله از شهرداری تهران، از مجموع درآمدهای وصولی در این سه ماه  ۷۸ درصد نقد و ۲۲درصد آن غیر نقد محقق شده، بر این اساس درآمدهای نقدی در شهریورماه ۶۲ درصد، مهرماه ۸۴ درصد و آبان ۹۱ درصد بوده است. همچنین هزینه‌های صورت گرفته در سه ماه گذشته ۸۳ درصد به‌صورت نقد و ۱۷ درصد غیر نقد تأمین‌شده بر این اساس هزینه‌های شهرداری در شهریورماه ۸۴ درصد، مهرماه ۷۹ درصد و آبان ماه ۸۳ درصد به‌صورت نقد تأمین‌شده است.
    به گفته رسولی در ۸ ماه امسال تنها ۲۱ درصد از بودجه ۱۷۹۰۰۰ میلیارد ریال شهرداری از منابع پایدار تأمین و ۷۹ درصد دیگر سهم سرفصل‌های ناپایدار از قبیل فروش تراکم و سایر وجوه عوارض بخش شهرسازی تأمین شده است همچنین از مجموع درآمدهای کسب‌شده در  شهریورماه امسال ۴۴۰۸ میلیارد ریال، مهرماه  ۲۴۲۷ میلیارد ریال و آبان ماه ۳۳۷۶ میلیارد ریال درآمد پایدار بوده است به عبارتی سهم درآمدهای پایدار در این سه ماه به ترتیب ۴۹ درصد, ۳۱ درصد و ۴۵ درصد بوده است.
    دخل و خرج شهردار جدید به هم نمی خواند

    اما مجید فراهانی در گزارشی که در واکنش به گزارش نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران ارائه کرد، خبر از عدم تحقق 23.5 درصدی درآمد شهرداری تهران در 100 روز اخیر فعالیت شهردار تهران خبر داد.
    این عضو شورای شهر تهران به صراحت اعلام کرد: هزینه های شهرداری تا انتهای آذر ماه 96 نشان می دهد که 23.5 درصد درآمدهای شهرداری محقق نشده و 121 درصد تا انتهای آذر ماه هزینه شده است.
    تحلیل ها بر روند مالی شهرداری تهران به رغم تمامی ادعاهایی که معاون مالی و اقتصاد شهری و شهردار تهران در خصوص کاهش هزینه های این مجموعه شده است، شکاف میان هزینه ها و درآمدهایی که تا انتهای آذر ماه انجام شده، نگران کننده است و اگر شهرداری تهران به همین شکل بخواهد سال96 را به پایان برساند قطعا شاهد عدم تحقق درآمدها و افزایش هزینه ها خواهد بود و در آینده با مشکلات جدی مالی رو به رو  می شود.
    عدم تخصیص بودجه مورد نیاز معاونت شهرسازی و معماری در 10 ماه اخیر مساله دیگری است که مجید فراهانی به آن اشاره کرد و توضیح داد: با آن که حوزه شهرسازی یکی از حوزه های درآمدزا است اما تنها 10 درصد بودجه تا کنون بدان  تخصیص داده شده است. این امر واقعا نگران کننده است. در این خصوص چندین کار جدی باید در دستور کار شهرداری قرار بگیرد.
    عدم کاهش بودجه سال آینده شهرداری تهران به رغم ادعاهای اخیر مدیرکل بودجه شهرداری تهران مبنی بر انقباضی بسته شدن بودجه سال 97 شهرداری پایتخت مساله دیگری است که شنیده می شود. از قرار معلوم  همچنان وضعیت بودجه سال آینده  شهرداری تهران به طور کاهشی بسته نشده است و اساس مشکلات بودجه ای همچنان شهرداری تهران اصرار دارد تا بودجه را تا سقف 18 هزار میلیارد ببندد.
    شرکت های شهرداری به بهانه استقلال مالی ریخت و پاش می کنند
    ریخت و پاش های سازمان ها و شرکت های تابعه شهرداری تهران آن هم به بهانه استقلال مالی مساله دیگری است که این روزها با انتقادهای زیادی از سمت برخی از اعضای شورای شهر همراه بوده است.
    به گفته افشین حبیب زاده، عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران طبق ماده 84 قانون شهرداری موسسات وابسته به شهرداری از قبیل لوله‌کشی، آب، برق و اتوبوسرانی که دارای شخصیت حقوقی باشند، می‌توانند با اصول بازرگانی اداره شوند اما با نگاهی به متن ماده قانونی فوق که به تشکیل ده‌ها سازمان و شرکت در شهرداری تهران منجر شده است؛ می‌توان به روشنی انحراف از تصمیم‌گیری‌های فعلی با روح و متن و نظر قانونگذار را دریافت چرا که این شرکت‌ها و موسسات به هیچ عنوان انتفاعی نبوده و وظیفه خدمت‌رسانی به مردم را برعهده داشته‌اند درحالی که اکنون انواع و اقسام شرکت‌ها و سازمان‌ها در شهرداری به شیوه‌های مختلف به کسب درآمد و هزینه مبادرت می‌ورزند.
    به اعتقاد این عضو شورای شهر تهران؛ یکی از اشکالات بر فعالیت‌های سازمان‌ها و شرکت‌های وابسته به شهرداری تهران تسری مفهوم استقلال مالی و اداری به حوزه وظایف این شرکت‌ها و سازمان‌هاست، این در حالی است که شرکت‌ها و سازمان‌های مذکور به نیابت از شهرداری مسئول تحقق اهداف و سیاست‌ها و برنامه‌های مصوب شورای شهر تهران هستند اما متاسفانه برخی عملکردها نشان می‌دهد این مهم در برخی شرکت‌ها و سازمان‌ها رعایت نشده است.
    به نظر می رسد که به رغم تمام سخت گیری هایی که شهردار تهران در حوزه مالی در طول 100 سال اخیر به آن اشاره می کرد، اما شرکت ها و سازمان های تابعه شهرداری تهران هنوز درک کاملی از مفهوم استقلال مال ندارند. به تصور بسیاری از این ارگان ها آنها می توانند از محل درآمدهای خود بدون توجه به رویکردها و سیاست‌های برنامه‌ مورد توجه شورای شهر؛ پروژه تعریف کرده و در هزینه کردن آن آزاد هستند.

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی