به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، آشفتگی بصری از مشکلاتی است که در برخی از ساختارهای شهرسازی و معماری وجود دارد و باید برای برخورداری از شهری مبتنی بر اصول صحیح معماری مورد اصلاح قرار بگیرند. به عقیده بسیاری از کارشناسان این حوزه، معماری ساختارهای شهری باید منطبق بر فرهنگ و پیشینه تاریخی یک شهر باشد تا اصالت شهر همواره درگذر زمان حفظ شود.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اهمیت ورودیهای شهر به خبرگزاری فارس میگوید: ورودیهای شهر ازنظر سیما و منظر باید اصلاح و تقویت شوند.
نوذر امامی ادامه میدهد: ورودیهای کلانشهری همچون شیراز باید به شکلی باشد که مسافرانی که وارد شهر میشوند، شهر ما را متناسب با پیشینه تاریخی، فرهنگی، ادبی و هنری خود دریابند.
وی اضافه میکند: پیشازاین طرح ورودی محور خلیجفارس تهیه و تا حدودی اجرایی شده است و طرح ورودی محور سپیدان نیز در حال مطالعه است که باید پس از بررسی و توافق نهایی هر چه سریعتر اجرایی شود.
امامی با تأکید به اهمیت طرح ورودی محور شیراز- اصفهان بیان میکند: طرح مطالعاتی برای این محور انجامشده است اما برای اجرا نیاز به مطالعات تکمیلی دارد.
این عضو شورای اسلامی شهر شیراز میافزاید: دروازه قرآن یکی از اصلیترین و شاخصترین ورودیهای شیراز است که باید ازنظر سیما و منظر بهگونهای باشد تا علاوه بر برخورداری از جذابیت بصری، حس خوشآمد گویی و دعوتکنندگی را به مسافران هنگام ورود به شهر القا کند.
توجه به المانهای شهری
امامی المانهای شهری شیراز را به 2 بخش تقسیم میکند و میگوید: در مورد المانها 2 موضوع مهم رعایت نشده که یکی نوع المانهاست که باید با توجه به ویژگیهای شهر شیراز اجرا شود و بیانگر لطافت تاریخی، فرهنگی و ادبی شیراز باشد.
وی ادامه میدهد: حوزه دوم، عدم رعایت موقعیت مکانی این المانهاست که تناسب و هماهنگی لازم را ندارد، بنابراین شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز باید اصلاح این نقصها را در اولویت کاری خود قرار دهند تا با بهرهگیری از متخصصان و هنرمندان، المانهایی شایسته در شهر اجرا کنند.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به ساختار شهرسازی و معماری استاندارد بیان میکند: ساختار شهرداری در حوزه شهرسازی و معماری باید مورد بازنگری قرار بگیرد.
امامی معتقد است: این ساختار باید با نگاه مردم محور و مبتنی بر فرهنگ و تاریخ غنی این شهر با اصالت دنبال شود و لازم است تا نگاهمان را برای تحقق این هدف بر برنامههای توسعه و عمران شهری معطوف سازیم.
وی تأکید میکند: این دیدگاه باید از حوزه سختافزاری به نرمافزاری تغییر کند تا هم در حوزه ورودیهای شهر و هم المانها و ساختارهای معماری آنطور که شایسته است با استفاده از نیروها و مدیران شهری کارآمد عمل کنیم.