پشت پرده عدم نامگذاری خیابان به نام مصدق چیست؟
به گزارش تیترشهر: همزمان با سالروز کودتای 28 مرداد 32 بار دیگر دوستداران مصدق به انتقاد از عدم نامگذاری خیابانی به نام مصدق پرداختند.
آنها معتقدند که بعد از 64 سال مشخص شده که آمریکا و انگلستان دشمن مصدق بودند و حق اوست که به عنوان یک میهن پرست خیابانی به نامش ثبت شود.
در این ارتباط امروز در آخرین جلسه رسمی شورای شهر تهران بحث و جدل شد اما مجتبی شاکری اعلام کرد که به استناد حرف امام خیابانی به نام مصدق نامگذاری نشده است.
دلیل نامگذاری نشدن معبری در تهران به نام مصدق
رئیس کمیته نامگذاری شورای شهر تهران در رابطه با علت نامگذاری نشدن معبری در تهران به نام محمد مصدق توضیحاتی داد.
مجتبی شاکری اظهار داشت: همه ما مدیون مقاومتهای جانبازان هستیم و باید یاد جانبازان گرامی داشته شود.
وی افزود: جانبازان تهدیدها را به فرصت تبدیل کردند و این میتواند نمونه ای از راهکارهای حل مشکلات پیش رو باشد.
رئیس کمیته نامگذاری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به راه اندازی نهضت کمپین ویژه مساجد در شهر تهران اظهار داشت: کمپینی تحت عنوان "آینده را از مساجد بسازیم" از سوی سازمان زیباسازی راه اندازی شده است.
شاکری با ارائه آماری از تعداد نامگذاریهای صورت گرفته در شهر تهران طی 4 سال اخیر خاطرنشان کرد: با احتساب نامگذاری محلات، طی 4 سال اخیر یک هزار و 500 نامگذاری در شهر تهران انجام شد و این را میتوان از جمله اقدامات کمیسیون نامگذاری شورا دانست.
وی در رابطه با موضوعات مطرح شده پیرامون نامگذاری معبری در تهران به نام محمد مصدق تصریح کرد: پیش از این برای نامگذاری معبری در تهران به نام محمد مصدق امضاهایی جمعآوری شد و اعضا درخواست خود را در قالب نامه ارائه کردند و پس از این بررسی ها برای این نامگذاری اقداماتی انجام شد.
رئیس کمیته نامگذاری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به فرمایشات امام خمینی (ره) در رابطه با محمد مصدق خاطرنشان کرد: برای نامگذاری معبری در تهران به نام محمد مصدق، با فرمایشات امام خمینی (ره) مواجه شدیم و به این خاطر که حضرت امام(ره) در رابطه با شخصیت مصدق اظهار نظری داشتند، ما نامگذاری را متوقف کردیم.
وی تاکید کرد: با توجه به اصرار برخی از اعضای شورای شهر و با توجه به فرمایشات امام خمینی (ره) باید مشخص شود که چطور این نامگذاری امکان پذیر خواهد شد.
نظر امام چه بود؟
اما درست یکسال پیش سلیمینمین در یک برنامه تلویزیونی خواست نظرش را درباره جمله امام مبنی بر مسلمنبودن مصدق بگوید، او روایت متفاوتی با آنچه تاکنون به صورت رسمی بیان شده ارائه داد.
این فعال سیاسی اصولگرا گفت: «در این زمینه سه روایت وجود دارد. دو روایت مستقیم از امام و یک روایت هم به نقل از آیتالله خامنهای. روایت اول این بود که امام پیش از انقلاب و در دیدار با جمعی از دانشجویان، دکتر مصدق را فردی معرفی میکند که قصد خدمت به کشور را داشته اما از اشتباه هم مصون نبوده چراکه میتوانست حکومت پهلوی را ساقط کند اما این کار را نکرد».
سلیمینمین افزود: «روایت دوم مربوط به سال ١٣٦٠ است. در آن مقطع عدهای تلاش میکردند تا رهبری جعلی برای ایران بتراشند. آنها میخواستند رهبر واقعی را که امام بود تضعیف کنند و او را زیر سایه رهبر بدلی قرار دهند. آنها میخواستند مصدق را رهبر اصلی ایران و انقلاب معرفی کنند در صورتی که خود دکتر مصدق هم در زمان حیات چنین ادعایی نداشت. امام که شرایط را اینگونه دید به مقابله برخاست و گفت کاری نکنید که بگویم اصلا او مسلم هم نبود».
سلیمینمین روایت سوم را متعلق به سال ٦٤ دانسته و افزود: «روایت سوم اما جالبتر و قابلاعتناتر است. آیتالله خامنهای که آن زمان رئیسجمهور بود، در نماز جمعه به تشریح ماجرای ملیشدن صنعت نفت پرداخت و درباره دکتر مصدق به تبیین روایت اول امام پرداختند. از آنجایی که این روایت نسبت به قبلی متأخر است و در زمان حیات امام رخ داده و امام هم نسبت به آن واکنشی نشان ندادند، باید به همین نگاه استناد کرد تا جامعه هم دچار خطای تحلیلی نشود».
این فعال سیاسی اصولگرا درباره خطای تحلیل ادامه داد: «درست است که خود مصدق هم ادعای مبارزه نداشت و حتی زمانی که مبارزه با انگلیس هزینهبر بود با آنان از در دوستی وارد شده بود اما او هرگز غربزده یا وابسته نبود. اگر ما میبینیم پس از انقلاب بسیاری از غربگرایان پشت سر مصدق پنهان میشوند، به همین دلیل خطای تحلیلی است. ما مصدق را به اشتباه در جایگاهی نشاندیم که برخی غربگرایان باعنوان ملی پشت او مخفی شوند. این در حالی است که بزرگترین دشمن مصدق غربیها و بهطور خاص انگلیس و آمریکا بودند. غرب علیه مصدق دست به کودتا زد. البته اکنون و با توجه به اینکه بخشی از واقعیات روشن شده، وابستگان به غرب دیگر پشت مصدق جبهه نمیگیرند و حتی در مطبوعاتشان مصدق را تخریب میکنند