تولید برق از جریان خون! چین، موتور بدون سوخت هم ساخت! و آیا چین، بزرگترین بازار خودروهای الکتریکی میشود؟
به نقل از گیزمگ، محققان دانشگاه "فودان" در حال حاضر یک نوع جدید از دستگاه تولید برق را بر اساس مجموعهای از نانولولههای کربنی پیچیده شده در اطراف هسته پلیمری ایجاد کردهاند که برق توسط آنچه تیم به آن "نانو ژنراتورهای سیال فیبر شکل"(FFNG) میخواند تولید میشود.
در سال 2011، محققان سوئیسی توربینهای کوچکی را توسعه دادند که به لحاظ نظری میتوانستند در داخل یک شریان انسانی قرار بگیرند و از طریق جریان خون مقدار کمی از برق را تولید کنند.
با این حال، این توربینها سبب ایجاد لختههای خون کشنده میشد که همین امر تا حدودی باعث کاهش مصرف آن شد.
دانشمندان می گویند: "در این روش جدید برق از حرکت نسبی بین FFNG و محلول حاصل میشود. دو لایه الکتریکی در اطراف فیبر ایجاد شده و سپس محلول جریان یافته، توزیع بار الکتریکی متقارن را تحریف کرده و یک گرادیان الکتریکی در امتداد محور طولی تولید میکند."
دقیقا مشخص نیست که چه میزان نیرویی توسط این دستگاه تولید می شود، اما دانشمندان ادعا میکنند که میزان نیروی تولید شده توسط این دستگاه در مقایسه با سایر دستگاههای تولید برق بسیار بالا است و تبدیل انرژی کارآمد آن بیش از 20 درصد است.
این تکنولوژی هنوز در مراحل اولیه خود قرار دارد اما محققان میگویند که ایمپلنت این دستگاه بر روی قورباغهها موفقیت آمیز بوده است و میتواند یک روز برای نیرودهی به ایمپلنتهای پزشکی در بدن انسان مورد استفاده قرار گیرد.
این پژوهش در مجله Angewandte Chemie منتشر شده است.
به نقل از اینترنشنال بیزینس تایمز، چین ادعا می کند یک نمونه عملیاتی از «موتور غیر ممکن بدون سوخت» را ساخته است. سال هاست که ناسا نظریه های مختلفی برای ساخت این موتور ارائه کرده اما تاکنون نتوانسته نمونه ای عملیاتی از آن بسازد.
اگر این طرح اولیه جالب به طور واقعی ساخته شود، می تواند طی ۱۰ هفته انسان را به مریخ برساند.
درهمین راستا چین ویدئویی را با عنوان Propellantless propulsion منتشر کرده است. در این ویدئو ادعا می شود دانشمندان چینی این موتور را ساخته اند و به زودی آن را به فضا می فرستند. البته در این ویدئو به جزییات فنی اشاره ای نمی شود.
موتوری که EmDrive نامیده می شود بی نیاز از سوخت نیروی پیشرانه را تولید می کند و برای این کار در یک محفظه بسته و به وسیله انرژی خورشیدی به امواج میکرو ویو جهش هایی وارد می کند.
البته این نخستین باری نیست که چین چنین ادعایی می کند. در ماه دسامبر مشخص شد دولت چین از سال ۲۰۱۰ میلادی برای پروژه تحقیقاتی دستیابی به این فناوری سرمایه گذاری کرده است.
چین، بزرگترین بازار خودروهای الکتریکی میشود؟
دولت چین نیز در همین راستا قصد دارد ساخت و تولید خودروهای بنزینی و دیزلی را که محیط زیست را آلوده می کند و موجب آلودگی هوا و سپس بیماری بسیاری از شهروندان می شود، ممنوع اعلام کند. اما مقامات دولتی این کشور هنوز زمان دقیقی را مشخص نکرده اند. چین که بزرگترین بازار خودروی جهان است، پیش از این اعلام کرده بود که هدفش آن است که تا سال ۲۰۲۵ یک پنجم فروش خودروها در این کشور به خودروهای الکتریکی یا دوگانهسوز اختصاص پیدا کند.
با وجود تلاشها برای فروش هرچه بیشتر خودروهای الکتریکی در بازارهای آمریکا و اروپا این چین است که پرفروشترین بازار برای این دست از خودروهاست. اوایل این هفته موسسه AlixPartners شاخص الکتریکی سازی صنعت خودرو را اعلام کرد که نشان دهنده محدوده حرکتی خودروهای الکتریکی با شاخص به اصطلاح e-range است. در این مطالعه چین به راحتی توانسته مقام اول را کسب کند.
در بازار چین تسلا با ثبت برد مسافت الکتریکی 10.63 میلیون کیلومتری پیشتاز است و پس از آن نیز کمپانیهای رنو-نیسان، جنرال موتورز، بامو، هیوندای و شرکتهای چینی BYD، بایک، جیلی، خودروهای الکتریکی Ninghai Zhidou و Anhui Jianghuai قرار دارند.