وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی

    در یک دهه گذشته استقبال چینی‌ها از ایده‌های جدید به مهاجرت معماران اروپایی به این کشور انجامیده است.

    سرویس معماری هنرآنلاین: در یک دهه گذشته که موج  مهاجرت‌های شغلی به چین شدت گرفت، اروپا در عمق رکود اقتصادی قرار داشت و معماران جوان در کشورهای آسیب دیده از جمله ایرلند، پرتغال و یونان با فرصت‌های شغلی کمتر و درآمد بسیار پایین روبرو بودند. با این حال طبق آمار در همان سه سال، صنعت ساخت و ساز در چین حدود 90 درصد افزایش یافت. همین امر موجب شد که نسل جدیدی از فارغ‌التحصیلان به چین مهاجرت کنند و شانس موفق‌تری در بازار کار این کشور کسب کنند.

    در این شرایط معماران جوان اروپا به این نتیجه رسیده بودند که تنها کسانی می‌توانند مشاغل خود را در اروپا تضمین کنند که در حال حاضر بر روی پروژه‌هایی کار می‌کنند که کمتر با چالش روبه رو است. در حالی  که برای این طراحان بلندپرواز و جاه طلب جالب شرایطی که جسارت انجام کارهای بزرگ را  از آن‌ها می‌گرفت جذابیتی نداشت.

    "آلینا والارکسه" که تنها 24 سال سن داشت در اولین تجربه‌اش به عنوان معمار در چین، شروع به طراحی مجموعه ای به مساحت 1.7 میلیون فوت مربعی کرد که هرگز انتظارش را نداشت. دیدگاه وی برای طراحی مجتمعی با سه برج در Jinhua، حدود 300 کیلومتر خارج از شانگهای، به عنوان طرح پیشنهادی برنده انتخاب شد.

    او می‌گفت وقتی به دفتر رسیدم از من درخواست شد که این پروژه را پیش ببرم، در حالی که شاید 20 پروژه در سال انجام داده بودم ولی این برج های چند منظوره، مراکز تجاری، اقامتی، ساختمان‌های اداری و... برای من فراتر از تصور بود و همین امر موجب پیشرفت بزرگی شد.

    والارکسه می‌گوید که من از جمله اولین کسانی بودم که بعد از خراب شدن بازار اسپانیا به چین آمدم و بعد از آن موج عظیمی از معماران اروپایی به چین مهاجرت کردند. در این میان کارفرماهای چینی نیز به دنبال معماران خارجی بودند تا پروژه‌های خود را به آن‌ها بسپارند. آن‌ها یک نوع طراحی خاص را که نمی‌توانستند از معماران بومی دریافت کنند به معماران اروپایی سفارش می‌دادند. همچنین اکثراً درخواست نوعی معماری عجیب و غریب داشتند که بتوانند به نوعی تغییرات مدرنی در چین ایجاد کند. به طور مثال خواسته یکی از کارفرماها از والارکسه طراحی یک گالری هنری به شکل قطره آب بود. وی عنوان کرد: به طور کلی کسب و کار در چین پررونق بود به طوری که ابتدا دفتر ما با 4 نفر آغاز شد و به سرعت به 20 نفر رسیدیم و رشد عظیمی را شاهد بودیم.

    خلاقیت آزادانه

    "نیکولا سالادینو" از دیگر معمارانی است که با 37 سال سن، از لندن به پکن مهاجرت کرد و آزادی قابل توجهی در حرفه‌اش کسب کرد.. وی می‌گوید: مردم در اینجا پروژه‌هایی را به ثمر می‌رسانند که اجرای آن در هر جای دیگری از جهان دشوار است. البته ویژگی انعطاف پذیر بودن اجرای پروژه‌های معماری در چین فقط مختص به هزینه‌های آن نیست، بلکه طراحی جسورانه نقش مهمی را در این پروژه‌ها ایفا می‌کند.. لذا شرکت‌ها در سراسر دنیا به این دلیل به چین می‌آیند تا کارهایی که در کشور خودشان نمی‌توانند انجام دهند را در این کشور به تحقق برسانند. در این راستا سالادینو به مقررات برنامه ریزی کمرنگ چین و باز بودن ایده‌های جدید نیز اشاره می‌کند و این موضوع را دلیل اصلی مهاجرت معماران به چین می‌داند.

    به طور کلی اگر خلاقیت شما در راستای حفظ میراث تاریخی محدود شده باشد، می‌توان ادعا کرد که شما برای ایجاد طرح جدید و جسورانه محدود شده‌اید و نمی‌توانید ایده‌های خود را توسعه دهید. اما اگر به دنبال برنامه ریزی یک طرح جدید هستید، به چالش کشیدن مدل‌های سنتی و طراحی خلاقانه راه حل مناسبی به شمار می‌رود.

    پایان یک دوره طلایی

    حالا خبرها حاکی از معکوس شدن روند مهاجرت کاری اروپایی‌ها به دیارشان است. بازار ساخت و ساز چین اخیراً شرایط مناسبی ندارد و در میان گزارش‌های بین المللی که از شرکت‌های طراحی چینی وجود دارد، عنوان شده که این گروه‌ها با تعدیل نیرو و کاهش حقوق مواجه شده‌اند. بعضی معتقدند که دوران طلایی معماران برای خارج از کشور به پایان می‌رسد.

    اما در شرایطی که معماران اروپایی چینی مجبور به بازگشت به دیار خود می‌شوند، آیا می‌توانند انتظار داشته باشند که با یک بازار شغلی بهتری مواجه شوند؟ طبق مطالعات شورای معماری اروپا (ACE) و نظر سنجی‌هایی که در این حرفه صورت گرفته، بخش معماری این قاره بین سال‌های 2014 تا 2016 رشد 12 درصدی داشته و در حالی که وضع اقتصاد هنوز هم زیر سطح رکود است.

    به نظر می‌رسد فارغ از شرایط اقتصادی حاکم بر جهان و سرنوشتی که در انتظار آن است، به دنبال مراوداتی که در اثر این مهاجرت‌ها پیش آمده، رویکردی میان رشته ای و بین فرهنگی و پیوندی مداوم شکل گرفته است که از اروپا می‌آید، به چین می‌رود و سپس دوباره به اروپا باز می‌گردد.

    منبع: یورونیوز/ آرل

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی