به گزارش «صما»، هوشنگ عشایری مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در مراسم جشنواره چهره سال96 راه و ساختمان ضمن بیان مطلب فوق و ضمن تشکر از مجتمع رسانه ساختمان که به گفته وی مجدانه پیگیر برگزاری این جشنواره بوده است و با اظهار امیدواری ازاینکه این جشنواره روز به روز وسیع تر و توفیق بیشتری حاصل کند درعین حال تاکید کرد: یکی از رویکردهای اصلی این جشنواره پرداختن به موضوع بافتهای ناکارآمد شهری و موضوع بازآفرینی شهری است که این امر قابل تقدیر است.
عشایری با تاکید براینکه کارکردن دربافتهای فرسوده نیاز به مدیریت مدبرانه ای دارد و تدوین یک برنامه هدفمند را می طلبد درعین حال تاکید کرد: کار کردن دربافتهای فرسوده نیازمند یک صبرجزیل است و به انتها رساندن این برنامه درکشوری که هسمویی و همگرایی دستگاه ها به سختی صورت می گیرد،کارسختی است.
معاون وزیر راه ورود مسوولان طراز اول به حوزه بهسازی بافتهای فرسوده را سببب ایجاد هم افزایی دراین امر و جدی شدن آن داسنت وگفت: در اوایل سال 92 که دولت یازدهم تشکیل شده بود توسعه شهرها باعث شکلگیری سکونتگاههای غیر رسمی شد و این موضوع سبب شد در ابتدای دولت دوازدهم ستاد ملی بازآفرینی شهری تشکیل شود.
وی با تاکید مجدد براینکه تجربه نشان داده که نوسازی بافتهای شهری نیازمند تدوین برنامه دقیقی است اظهار داشت : در دو دهه گذشته اتفاقهای ناخوشایندی در حوزه بافتهای ناکارآمد صورت گرفت بطوریکه در دهه ۷۰ قانون احیا و بازسازی بافت فرسوده دنبال شد و با ورود به محلهها این قانون اجرایی شد.
معاون وزیر راه وشهرسازی همچنین با یادآوری این موضوع که در چند ماهه اخیر سیاست دولت به سمت نوسازی بافتهای ناکارآمد شهری سوق پیدا کردهتاکید کرد: بطوریکه در چند ماهه اخیر در تمامی سیاستها بر باز آفرینی شهری تأکید شده و نوسازی این بافتها در اولویت قرار گرفته است.
وی با تاکید براینکه در چند دهه گذشته براساس آمارها توسعه شهری متوجه شده ایم که حاشیه نشینی درشهرها گسترش پیدا کرده است اظهارداشت: بنابراین رویکرد حل مساله حاشینه نشینی را درپیش گرفتیم و در دهه ۸۰ به موضوع سکونتگاههای غیررسمی ورود کردیم تا از افزایش حاشیه نشینی در شهرها جلوگیری کنیم وتلاش کرده ایم بدون رفتارهای هیجانی و دستپاگی در حوزه توانمند سازی بافتهای فرسوده گام برداریم و در سال 93 سند احیای بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده تنظیم شد که در راستای این سند ستاد ملی بازآفرینی شهری، استانی و شهرستانی تشکیل شد که نخستین وظیفه این ستاد ترویج واژه بازآفرینی در شهرها بود.
وی افزود :باید اذعان شود که توسعهگران نقش کلیدی و اصلی در بازآفرینی شهر دارند و انتظار میرود فضای مناسبی را برای ورود توسعهگران در حوزه بازآفرینی شهری مهیا کنیم.
وی با تاکید براینکه در چهار سال گذشته اتفاقات بسیار خوبی در دولت یازدهم و دوازدهم رخ داده و ما توانستیم به برنامه تدوین شده بازآفرینی جامه عمل بپوشانی گفت:طی چند سال گذشته برنامهای تدوین کردهایم که 6 بُعد از این برنامه غیر کالبدی و 3 بُعد آن کالبدی است، به طوری که با تحقق این برنامهها افراد حرفهای و متخصص وارد این حوزه میشوند.
عشایری همچنین افزود:نهاد های توسعه گر میتوانند دستگاه های مختلفی مثل شهرداری، دولت، سرمایهگذار و طراح مسکن باشند و باید در حوزه باز آفرینی شهری ورود پیدا کند، ونباید تصور کرد که توسعهگر صرفا سازنده است بلکه حلقه اتصال بین تمامی ارگانهای مدیریت شهری به شمار میرود.