وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی

    کاسبی وسهم خواهی حزبی  یا اعمال وظیفه نظاراتی؟/  حرکت اعضای شورای پنجم  در مسیر  تحقق آرزوهای ناکام احزاب اصلاحات
    اعضای شورای شهر تهران در جلسات هم اندیشی خود دوباره به این نتیجه رسیده اند که به شهرداری رای می دهند که کابینه اش را معرفی کند.  بر اساس این گزارش، شهردار آینده باید تیمش را معرفی کند تا اعضای شورای شهر تهران  بدانند این افراد چه توانمندی‌هایی دارد و تخصص‌هایشان در چه زمینه‌ای است و باید در کمیسیون‌های شورا حضور یابند و برنامه‌های خود را ارائه دهند.

    به گزارش تیتر شهر- زهرا نوروزی: خبر تازه ای که ماجرای انتخاب  شهردار تهران را وارد ابعاد تازه ای می کند. البته بر اساس قانون شورایی‌ها نباید در انتخاب معاونان و مدیران شهرداری دخیل شوند و این حق شهردار تهران است که مدیرانش را خودش انتخاب کند.

     اگر فلاش بکی  به  8 ماه گذشته و در روزهایی که  21 نفر لیست در گرماگرم شهریور ماه بحث داغ انتخاب شهردار را  دنبال می کردند، برنیم، ریشه و ردپای این اظهارات بهتر قابل بررسی است.

     بعد انتخاب محمد علی نجفی شهردار مستعفی تهران نقش آفرینی در موضوع انتصابات شهردار رنگ وبوی تازه ای گرفت.  وقتی بر خلاف انتظارات برخی افراد شاخص منتسب به جریان اصول گرایی در شهرداری تهران باقی ماندند و حتی پست های بالاتر گرفتند، برخی اعضای شورای شهر مانند محمد علیخانی و حجت نظری به این امر اعتراض کردند  و حتی زمزمه ها و شنیده ها حاکی از این بود که شهردار تهران به دلیل پرونده های سیاسی مجبور به باج دهی به جناح مقابل شده است .

     بعد این حواشی محسن هاشمی رفسنجانی درآن زمان  در جمع خبرنگاران اعلام کرد که شهردار تهران در انتخاب مدیران خود  آزاد است و شورا در این زمینه دخالتی ندارد. بعد از گذشت چند ماه و بعد از استعفای محمد علی نجفی اظهارات صریح غلامحسین کرباسچی مبنی بر اینکه عدم مشورت نجفی در انتصابات باعث شد که حزب کارگزاران از نجفی رویگردان شود، انکار برخی اعضا و سیاسی کاری ها کاری از پیش نبرد شائبه دخالت احزاب در چینش بدنه شهرداری بیشتر شد و قضیه پیچیده تر از قبل شد. 

    اظهارات مرعشی درباره احتمال کاسبی شورا

     همان طور که گفته شد در میان بزرگان جریان اصلاحات نظرات متفاوتی درباره نقش شورای پنجم درباره انتصابات وجود داشت .


    در زمان انتخاب شهردار و قبل از تصدی محمد علی نجفی و درحالی که   شائبه شهردار شدن  حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزارن سازندگی وجود داشت.

    وی به موضوع دخالت شورا در شهرداری واکنش تندی نشان داده و گفت:بگویم برخی از رفتارها دوستان ما را دلسرد می‌کند. گفته شده است که اعضای شورا باید معاونین شهردار را معرفی کنند اگر شهرداری که قرار باشد معاونش را با شورا هماهنگ کند به درد کار نمی‌خورد دیگر شهردار مستقل نیست. کسی که چنین کاری را انجام می‌دهد در واقع به دنبال کاسبی است و به دنبال این است که از نمد شهرداری برای خودش کلاهی درست کند. اظهار نظری بازهم صحه مجددی بر سهم خواهی احزاب پشت پرده ای بود که این بار محکم تر خواهان فرستادن افراد خود به عرصه مدیریت شهری بودند.

    نظارت تخصصی یا دعوای حزبی ؟

     با مرور اما و اگرها واظهارات متناقض شورای شهر درباره انتخاب کابینه شهردار ، چند نکته قابل تامل و بررسی است.

     اینکه شورای شهر بتواند اختیارات نظارتی خود را افزایش دهد تا مدیران خاطی شهرداری  شورای شهر تهران  نتوانند در یک حلقه بسته  مدیریتی باندهای فساد را شکل دهند فی نفسه امر بدی نیست و در دروه های گذشته نیز مطرح بوده است اما  شواهد و قرائن چند ماهه اخیر حاکی از آن است که  ظاهرا سهم خواهی های سیاسی احزاب که در سخنان  امروز غلامحسین کرباسچی و اظهارات چند ماه گذشته مرعشی مستتر است ،پر رنگ تر از گذشته است.

     سهم خواهی هاییی که تجربه نشان داده است  نه تنها به اهرم نظارتی  مدیران مبدل نشده بلکه زمینه لابی آنها نه تنها با شهردرا بلکه  با احزاب پشت پرده را نیز فراهم می آورد. با این وصف نه تنها  شورای شهر   بلکه شهردار نیز بر نظارت بر مدیرانش ناکام می ماند.

    میراث شهردار مستعفی در بدنه می مانند ؟

     علاوه بر سهم خواهی ها میراث باقی مانده 7 ماه گذشته محمد علی نجفی مزید بر علت شده است.

    بعد از اینکه محمد علی نجفی شهردار مستعفی تهران با لحنی آمیخته به طنز مکارم حسینی سرپرست فعلی شهرداری تهران را ادامه دهنده راه خود معرفی کرد  شائبه ماندن مدیران نجفی در شهرداری قوت بیشتری گرفت  و مسلما با توجه به عدم رضایت  احزاب حامی  از شهردار مستعفی ،بقا و رفتن این مدیران نیز به هر چیزی ربط دارد الا تخصص فردی .

    آرزوهای ناکام احزاب بر دوش شهر تهران خیرا مجید فراهانی عضو کمیسیون بودجه شورا به نظارت شورای اسلامی شهر تهران به شهردار اشاره کرده و گفته بیان اینکه در حال حاضر شورای شهر امکان استیضاح و برکناری معاونان و مدیران زیرمجموعه‌  شهردار را ندارد و تنها می‌تواند از آنها گزارش بخواهد و عملکرد آنها را ارزیابی کند، افزود: اما این طور نیست که دست شورا در این حوزه بسته باشد نکته ای گویای آن است بدون در نظر گرفتن دعواهای حزبی و در سایه روابط صحیح با شهردار نیز می توان اهرم های نظارتی را فعال کرد تا اینکه دالانی برای سهم خواهی  اعضایاحزاب قدرت طلب که تجربه مشخصی در مدیریت شهری نداشته اند باز کرد.

    شورایی ها حالا می گویند در نیمه اول سال 96 که اعضای شورای شهر برای اولین بار تصمیم داشتند شهردار تهران را انتخاب کنند و به این موضوع پرداختند که به شهردار با کابینه‌اش رأی می‌دهیم اما در زمان محمدعلی نجفی این امر رخ نداد و به گفته برخی از اعضای شورای شهر خیلی از موضوعات در زمان نجفی انجام نشد  و حالا به نظر می رسد زمان باز طرح  آرزوهای مغفول مانده و ناکام است .رویاهایی که معلوم نیست مصلحت شهر و شهروندان در آن افق آن دیده می شود یا خواسته هایی دانه درشت های سیاسی  که سالهاست از عرصه عملی  سیاست و شهرت  به دور بوده اند.

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی