با حمایت دانشگاه کاشان و تحت حمایت سیویلیکا، کنفرانس بینالمللی "نقش هنر و معماری در ارتباطات علمی ایران و جهان عرب" ۲۲ اردیبهشت ماه سال آینده برگزار میشود.
به گزارش هنرآنلاین، با توجه به اینکه کنفرانس بینالمللی "نقش هنر و معماری در ارتباطات علمی ایران و جهان عرب" 22 و 23 اردیبهشت ماه سال آینده برگزار میشود، کلیه مقالات این کنفرانس در پایگاه سیویلیکا و نیز کنسرسیوم محتوای ملی نمایه خواهد شد بنابراین علاقمندان میتوانند با اطمینان کامل، مقالات خود را در این همایش ارائه نموده و از امتیازات علمی ارائه مقاله کنفرانس با دریافت گواهی کنفرانس استفاده کنید.
بر اساس این گزارش، حوزههای تحت پوشش این کنفرانس عبارتند از: معماری و شهرسازی، آموزش، هنر و علوم انسانی، ادبیات، باستانشناسی، تاریخ و فلسفه است.
کنفرانس بینالمللی نقش هنر و معماری در ارتباطات علمی ایران و جهان عرب، محصول هماندیشی و همکاری دانشگاه کاشان و سازمان ارتباطات اسلامی است که بهمنظور تعامل، واکاوی و شناسایی زمینههای مشترک علمی-فرهنگی میان ایران و جهان عرب در حوزههای هنری و معماری برگزار خواهد شد و در پی آن است تا از این طریق زمینههای توسعه فرهنگی و ارتباطات علمی میان دو حوزه جغرافیایی را ارتقاء بخشد.
مجوز برگزاری کنفرانس به استناد نامه شماره 16/180997 مورخ 1396/8/9 توسط وزارت علوم صادر شده و به تائید پایگاه استنادی علوم جهان اسلام رسیده است.
همچنین محورهای این کنفرانس عبارتند از: متون ادبی، تاریخی و نسخهشناسی، نقش متون علمی کهن در توسعه علوم در جهان اسلام، نقش جغرافیایی ایران در اسناد و متون مکتوب جهان عرب، زبان عربی و نقش آن در توسعه علم در سدههای نخست و میانه ایران اسلامی، ریشهشناسی داستانهای عربی بازتاب یافته در آثار هنری ایران، ادبیات داستانی و نمایشی در ایران و جهان عرب و ادبیات فولکلور ایران و عرب است.
همچنین در بخش معماری و تزئینات وابسته نیز مباحثی چون: نقش معماری کهن ایران در توسعه معماری جهان اسلام در ادوار مختلف،- نقش دین بر شکلگیری معماری و شهرسازی ایران و جهان عرب، تأثیر مدرنیته بر معماری و شهرسازی ایران و جهان عرب و نقش ریاضیات و هندسه بر اشتراکات معماری و تزئینات وابسته به آن در ایران و جهان عرب بررسی می شود.
در حوزه هنر و باستانشناسی این کنفرانس مباحثی نظیر: هنرهای صناعی و تأثیرات متقابل آن در ارتباطات علمی و فرهنگی ایران و جهان عرب، اشتراکات ایران و جهان عرب با تکیه بر مواد فرهنگی باستانشناسی و امکانسنجی انجام فعالیتهای علمی و میدانی مشترک باستانشناسی را بررسی خواهد کرد.