گسست در مدیریت زیباسازی شهر موجب نازیبایی اصفهان می شود

رییس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: گسست در مدیریت زیباسازی شهر اصفهان میان سازمان زیباسازی، معاونت فرهنگی- اجتماعی و سازمان پارک ها موجب نازیبایی و بروز اغتشاشات بصری شده است.
به گزارش خبرنگار ایسنا، شیرین طغیانی صبح امروز (یکشنبه) در جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به جنبش های زیبا سازی شهری اظهار کرد: زیباسازی فرایند توسعه ویژگی های بصری است که در فضاهای شهری صورت می گیرد. جنبش زیبایی شناسی رویکردی پیشرفته است که از اواخر قرن ۱۹ آغاز شد و به ارتقای کیفی فضاهای شهری می پردازد.
وی ادامه داد: این رویکرد تلاش داشت تا به شکل گیری شهر سالم، زیبا و انسان مدار به ارتقاء رضایتمندی مردم برسد و اسباب حظ بصری و ارتقاء کیفیت محیط شهری را فراهم آورد. هم چنین در ادامه بتواند تعامل اجتماعی، مدیریت کاربری ها و هویت اجتماعی شهروندان را تحکیم بخشد. زیباسازی به عوامل مختلفی چون کیفیت طراحی شهری، کیفیت و ضوابط معماری، نماها، رنگ ها، روشنایی، معماری نور در شب، کیفیت و کمیت فضای سبز، شیوه و کیفیت تبلیغات شهری، مبلمان و دیگر عناصر بستگی دارد.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: در کنار این مبحث موضوع دیگری تحت عنوان گرافیک شهری مطرح است که عبارت است از مجموعه ای از ارتباطات و فرایندهای تصویری که موجب نظاممندی نمودهای بصری و عناصر دیده شونده در شهر می شود. گرافیک شهری اهدافی را از جمله هویت مداری، تشخص بخشی و خوانایی در فضاهای شهری، ایجاد آرامش و تلطیف فضا و کاهش شدت آسیب های روانی ناشی از آلودگی بستری را دنبال میکند.
طغیانی گفت: امروز هنگامی که با دقت به اطراف خود در شهرها نگاه کنیم و فضاهای شهری را بنگریم متوجه میشویم که شهر اصفهان به فضاهایی برای تجمع انواع نازیبایی ها تبدیل شده است. این زیباییها گاهی به صورت سخت فضاهایی هم چون بناها و نماهای ساختمانی و گاهی نرم افزاهای هم چون فضای سبز و گاهی نیز در مبلمان و تجهیزات شهری نمود پیدا میکند.
وی ادامه داد: در بسیاری از موارد گرچه مدیران شهری تلاش هایی برای زیبا شدن شهرها داشتند، اما دلایل بسیار زیادی وجود دارد که میتواند زمینهساز این حجم از نازیبایی ها شود. عواملی هم چون عدم مشارکت مردم در زیباسازی شهری، نبود آموزش های زیباسازی، عدم اعتقاد مدیران شهری و اهمیت ندادن آن ها به تاثیر روحی و روانی زیباسازی، میتواند از دلایل این نازیبایی ها باشد.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه آنچه امروز در شهر اصفهان تحت عنوان زیباسازی شهری معرفی میشود به مبلمان و تجهیزات شهری و پروژه های نور پردازی محدود شده است، افزود: اقدامات انجام شده در شهر اصفهان گاهی به صورت موقت و مناسبتی و گاهی به صورت دائمی مورد توجه واقع شده است که گرچه در این مورد سازمان زیباسازی مسئولیت دارد، اما برخی مسائل مربوط به فضای سبز و در حوزه سازمان پارک ها و فضای سبز قرار می گیرد، هم چنین بخشی را سازمان تبلیغات شهری در حوزه فرهنگی دنبال میکند.
طغیانی ادامه داد: این گسست در مدیریت زیباسازی اصفهان باعث نازیبایی می شود و نتیجه ای جز اغتشاشات بصری و غیر بصری در سیما و منظر شهر ندارد. هر سال در آستانه فرا رسیدن سال نو، سازمان زیباسازی از یک سو و سازمان پارک ها و فضای سبز از سوی دیگر در جهت انجام ماموریت خود برای زیبا سازی شهر اصفهان در تعطیلات نوروز با وجود هزینه های قابل توجه، موازی کاری هایی میکند که نتیجه لازم را ندارد.
وی افزود: نبود برنامه جامع از یکسو و هماهنگ نبودن دستگاههای اجرایی از سوی دیگر باعث میشود پروژه هایی در سطح شهر با عنوان زیباسازی انجام شود که هیچ ربطی به بستر فرهنگی و تاریخی شهر اصفهان ندارد. به نظر می رسد بهتر است که سازمان های زیباسازی، پارک ها و فضای سبز و همین طور معاونت فرهنگی که بیشتر از سایر سازمان ها در بخش زیبا سازی دخیل هستند برای آینده در فکر اتخاذ تصمیمات مشترک باشند و از اسراف منابع جلوگیری کنند.