گفتمان چندجانبه، راهکار حل اختلاف نظرها/ تصمیمگیری منطقی در جامعه مهندسی نیازمند آرامش است
محمدرضا جواهری در گفت و گو با «صما» در این راستا اظهار داشت: وزیر راه و شهرسازی یک دیدگاه و نگاه کلی به موضوع اعتلای مهندسی و توسعه مهندسی در کشور دارد که در راستای تحقق این هدف، با هم مشترک هستیم.
این مسئول ادامه داد: یعنی سازمان های نظام مهندسی و شورای مرکزی همه برای تحقق آن هدف اصلی و عالی با هم اتفاق نظر داریم که حتما باید اصلاحاتی در آیین نامه، شیوه نامه ها، دستورالعمل ها و حتی خود قانون نظام مهندسی شکل بگیرد.
اختلاف نظر در شیوه اجرا
وی تاکید کرد: به هر حال بالغ بر 20 سال از عمر قانون نظام مهندسی می گذرد که نیاز جدی به بازنگری دارد و خود آیین نامه های اجرایی هم نیاز به بازنگری دارند، اما اکنون در روش اجرا است که اختلاف پیش آمده است.
جواهری با بیان اینکه هم اکنون وزارتخانه راه و شهرسازی یک نظری برای اجرا دارد و از آن طرف هم شورای مرکزی یا سازمان های نظام مهندسی و ریاست سازمان هم نظر دیگری در این رابطه دارند.
نایب رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد درخصوص راهکار پیشنهادی برای حل این اختلاف نظر بیان کرد: بهترین مسیر برای حل و فصل این موضوع و یا موضوعاتی که همه آنها سلسله وار به هم ارتباط پیدا کرده، گفتمان و صحبت دوجانبه یا چند جانبه با حضور متخصصان امر است.
جواهری اضافه کرد: باید پذیرش این امر وجود داشته باشد که هم نظرات سازمان های نظام مهندسی و هم نظرات وزیر محترم راه و شهرسازی و هم نظرات متخصصان حرفه های دیگر در این زمینه شنیده و جمع بندی شود تا آنچه که به صلاح جامعه مهندسی کشور و مالکان و بهره برداران است، اتفاق بیفتد.
دستاوردهای 20 ساله نظام مهندسی
دبیر اول اجرایی شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی با بیان اینکه ما هم اکنون با ضعف های جدی در این بخش مواجهیم، ادامه داد: شاید ما اکنون ضعف های جدی هم داشته باشیم، اما سازمان نظام مهندسی نقاط قوت بسیار زیادی را هم دارند که طی این 20 سال به منصه ظهور رسانده اند.
جواهری با اشاره به زلزله کرمانشاه تصریح کرد: وقتی ساختمان هایی را که در زلزله کرمانشاه آسیب دیدند و ساختمان هایی که آسیب ندیدند، به صورت تحلیلی ارزیابی می کنیم، می بینیم ساختمان هایی که طی دو دهه گذشته ساخته شده و مسیر قانونی نظام مهندسی را طی کرده و کنترل ها و نظارت های قانونی در آنها بر اساس شیوه نامه ها و آیین نامه های دولتی اجرا شده، همه سرپا مانده اند.
وی افزود: بالای 90 درصد از این ساختمان ها آسیب جانی به مردم نرسانده اند، اما در کنار این نوع ساختمان ها، ساختمان هایی را هم داریم که پروانه گرفته اند و یک طبقه اضافه به صورت خلاف ساخته اند و بعد تخلف دیگری را در ساختمان سازی خود انجام داده اند که درنهایت در این زلزله به مشکل برخورده و این در حالی است که این ساختمان ها از سایر ساختمان ها جداسازی نشده است.
این مسئول تاکید کرد: بنابراین در زلزله کرمانشاه و مسایلی که اتفاق افتاد، بیشتر به جنبه های منفی موضوع پرداخته شد و از جنبه های مثبت آن غفلت شد.
تصمیمگیری منطقی در جامعه مهندسی نیازمند آرامش است
جواهری در عین حال با بیان اینکه ما اعتقاد داریم که باید گفتمان و تعامل شکل بگیرد، گفت: به عقیده ما وزارت راه و شهرسازی نیز همین شرایط را دارد و ما نیز برای صحبت کردن و مذاکره آمادگی داریم و امیدواریم که این اتفاق بیفتد.
وی همچنین با اشاره به ضرورت پرهیز رسانه ها از دامن زدن به این اختلافات گفت: خواهش من از رسانه های این است که دقت و مراقبت شود تا در این فضای غبار آلود، صحبت هایی از طرفین منتشر نشود که انگیزه و احساسات طرف مقابل برای پاسخگویی شدیدتر یا حرکت های دیگر برانگیخته شود.
جواهری خاطرنشان کرد: ما هم اکنون نیاز به آرامش نسبی در جامعه مهندسی داریم تا در یک فضای آرام تصمیم گیری منطقی برای مردم شکل بگیرد.