یک پیشنهاد جالب از رئیس سازمان راهداری/ ابطال گواهینامه در صورت تاخیر 4 ماهه در صورت پرداخت جریمه
به گزارش تیترشهر: داوودکشاورزیان رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در مراسم افتتاح 35 مرکز مانیتورینگ و سامانه هوشمند ثبت تخلف با بیان اینکه جمعیت کشور ما یک درصد جمعیت کل جهان است، اظهار کرد:19 میلیون خودرو در کشور پلاکگذاری شده است.
وی افزود: 1 میلیارد خودرو در جهان وجود دارد که تعداد خودروهای کشور ما 1.8 درصد خودروهای جهان است.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با بیان اینکه میزان جا بجایی کالا و مسافر در کشور ما بیش از نود درصد از طریق جاده و کمتر از ده درصد ریلی انجام میشود، ادامه داد: کمتر از 3 تا 4 درصد حمل بار از طریق ریل انجام میشود.
کشاورزیان افزود: حمل و نقل جادهای در کشور ما از حداقل متوسط جهانی بیشتر است و این اعداد میزان تلفات جاده ای در کشور ما را نشان میدهد.
پرداخت 30 درصد از جرایم رانندگی به سازمان راهداری در 2 سال گذشته
وی تصریح کرد: 60 درصد جرایم رانندگی طبق قانون باید در اختیار سازمان راهداری و 40 درصد به پلیس پرداخت شود اما متاسفانه در دو سال گذشته فقط 30 درصد این مبلغ به راهداری اختصاص پیدا کرده است.
طرحی که به فراموشی سپرده شد
سرهنگ «هویدا تزار» با بیان این که دستورالعمل جدید دریافت گواهینامه از ابتدای مرداد ماه اجرایی می شود، گفت: بر اساس این دستورالعمل رانندگانی که به تازگی گواهینامه گرفتهاند تا سه ماه حق ندارند به تنهایی رانندگی کنند و باید یک نفر که دارای گواهینامه پایه دوم یا سوم است، در کنار آن ها بنشیند. البته این فرد باید بیش از یک سال از دریافت گواهینامهاش گذشته باشد.
وی افزود: این افراد از ساعت ۱۲ شب تا 5 صبح حق رانندگی ندارند؛ ضمن این که تا یک سال هم حق رانندگی در خارج از شهر را ندارند؛ مگر اینکه مسافت طی شده تا ۲۵ کیلومتر در بزرگراه های شهرها باشد.
تزار توضیح داد: باید علامت اخطار با نوشتار «احتیاط ، راننده جدید»مربوط به راننده مبتدی در سمت راست جلوی خودرو و در سمت چپ شیشه عقب خودرو نصب شود واگر راننده جدید این محدودیت ها را رعایت نکند، پلیس راهور ضمن اعمال قانون گواهینامه راننده متخلف را اخذ می کند و به او رسید می دهد. راننده با آن رسید تا یک ماه فرصت دارد به یکی از واحدهای صدور گواهینامه مراجعه کند. در زمان مراجعه راننده متخلف به آموزشگاه رانندگی معرفی می شود و بعد از 16 ساعت کلاس آموزش رانندگی ، گواهی آموزش صادر می شود و فرد می تواند با ارائه گواهی آموزش مجدد گواهینامه خود را دریافت کند. چنانچه بعد از یک ماه مجدد دچار تخلف شود یا از تابلو استفاده نکند، علاوه بر آموزش باید در آزمون های مربوط هم شرکت کند.
رئیس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهور درباره صدور گواهینامه برای موتورسیکلت سواران نیز اظهار کرد: رانندگان موتورسیکلت سوار که به تازگی گواهینامه دریافت می کنند، اجازه رانندگی از ساعت 22 تا 5 صبح را ندارند. این افراد همچنین با انجام تخلفاتی چون عبور از چراغ قرمز، عبور ازخطوط ویژه ، استفاده نکردن از کلاه ایمنی ، سوار کردن ترک نشین و تخلفات ماده 7 قانون رسیدگی به تخلفات نمره منفی می گیرند. بنابراین رانندگان موتورسیکلت هم در یک سال ابتدایی دریافت گواهینامه شامل این محدودیت ها می شوند.
تزار اظهار کرد: این شرایط از سال 90 وجود داشته اما یکسری شرایط جدید به شروط قبلی اضافه شده است.
وی تاکید کرد: حدود 25 درصد مقصران در تصادفات رانندگی افرادی هستند که بین 18 تا 25 سال دارند و این امر بیشترین نقش را در وقوع تصادفات دارد.
وی افزود: بدون تردید رانندگی از جمله اموری است که شخص با گذراندن چندین ساعت رانندگی نمی تواند تبدیل به راننده شایسته شود بلکه میزان حضور فرد در فضای واقعی ترافیک و کسب تجربه، زمینه رانندگی ایمن تر را فراهم می کند. از این رو قانون گذار براساس تبصره ماده 4 آیین نامه صدور گواهینامه رانندگی، محدودیت هایی را برای کسانی که گواهینامه پایه 3 و موتور سیکلت می گیرند، در نظر گرفته است.
رئیس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهور با اشاره به نحوه صدور گواهینامه در دیگر کشورها اظهار کرد: در بسیاری از کشورها محدودیت های رانندگی برای کسانی که برای اولین بار گواهینامه می گیرند، وجود دارد. از جمله استفاده از علایمی مختلف که نشان دهنده رانندگی توسط راننده جدید است . در برخی از کشورها حتی رانندگان جدید تا یک سال اجازه رانندگی بدون همراه را ندارند. در عین حال جالب است که برخی از کشورها سختگیری های زیادی در صدور گواهینامه رانندگی دارند.
از جمله این کشورها فنلاند به عنوان یک کشور پیشرفته است که در بین دیگر کشورها به عنوان پرورش دهنده ایمن ترین راننده های روی کره زمین شناخته شده و البته این موفقیت بیدلیل نبوده است چرا که رانندگان فنلاندی آموزش رانندگی بسیار پیچیدهای دارند.
فنلاندیها علاوه بر گذراندن دوره های آموزش عملی و نظری و حتی تمرین رانندگی در جاده لغزنده، موفق به دریافت گواهینامه «اولیه» می شوند که مدت اعتبار آن دو سال است. طی این دو سال راننده نمیتواند بیش از دو تخلف رانندگی داشته باشد، در غیر این صورت گواهینامه اولیه را از دست میدهند.