وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی
    اهواز - مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان گفت: تاکنون در شهرستان اهواز، حدود ۱۷ منطقه حاشیه و سکونتگاه غیررسمی شناسایی شده است.

    به گزارش خبرنگار مهر، عباس پورسلان ظهر امروز در مراسم افتتاحیه دفتر توسعه محله (تسهیلگری) در کوی علی آباد اهواز اظهار کرد: در سال گذشته دفتر توسعه محله در منطقه منبع آب را راه اندازی کردیم، آنجا شرایطی بحرانی دارد و متأسفانه با کمترین نوسان اقلیمی و تنش محیطی برخی مواقع خانه ها بر سر اهالی آوار می شود.

    وی افزود: اساسا شکل گیری این مناطق در یک پروسه و روند کنار قانون و به دور از رعایت قوانین اتفاق افتاده لذا هدف ما در مناطقی که وضعیت بحرانی یا حاد نیست و از پهنه خطر دور هستند، تثبیت و ساماندهی است. در مناطقی که وضعیت بحرانی است یا در پهنه های خطر سکونتگاه ایجاد شده وظیفه  اسکان مجدد را برعهده داریم. 

    پورسلان عنوان کرد: تاکنون در شهرستان اهواز حدود ۱۷ منطقه حاشیه و سکونتگاه غیررسمی شناسایی شده است. تا این لحظه اشکال بزرگ این است که مطالعات کاملی در ارتباط با سکونتگاه های غیررسمی در اختیار نداریم، لذا تأکید اول برای ما انجام مطالعات کامل است، یعنی اگر بخواهیم شناسنامه خوزستان را در زمینه سکونتگاه های غیررسمی یا بافت غیرفرسوده و حاشیه نشینی ارائه دهیم باید اطلاعاتی دقیق، درست، مستند، علمی و کامل داشته باشیم.

    مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان با اشاره به اینکه آنچه که امروز در مورد آن حرف می زنیم مبنی بر اطلاعات ناقص است، گفت: برای حدود ۲۹ شهر بزرگ و کوچک در استان خوزستان فقط محدوده بافت فرسوده داریم، یعنی فقط خطی دور آنها مشخص شده و اطلاعات ریز یا طرح تفصیلی برای این مناطق نداریم.

    پورسلان افزود: برای ۱۱ شهر از جمله اهواز (سه بخش غرب، شرق و مرکز) مطالعاتی انجام و طرح های نیمه تمامی از آنها داریم که باید تکمیل شوند. شاید برخی شهرها طرح کامل شده ولی ابلاغ نشده باشد، به هر حال از نظر ما پروسه تکمیل طرح ناقص و نیمه تمام است.

    وی ادامه داد: تمام هدف ما از راه اندازی دفاتر توسعه محله انجام اقدامات اداری در راستای ارتقا و توسعه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی سکونتگاه های غیررسمی است. در کنار آن مسائل اداری، تثبیت اسکان یا اسکان مجدد نیز در دستور کار قرار دارد. در این راستا قرادادهایی منعقد و مشاورانی هم با ما همکاری دارند که وظیفه کلان آنها تهیه سند توسعه و استقرار دفتر توسعه محل در این سکونتگاه های غیررسمی است.

    پورسلان تصریح کرد: حساس سازی و اطلاع رسانی در منطقه، بسترسازی و اعتمادسازی، جلب همکاری افراد معتمد و تأثیرگذار در منطقه در راستای ارتقای وضعیت موجود، گروه سازی و ارتقای ظرفیت آنها با هدف راه اندازی رسمی مرکز توسعه محله، حمایت و مشارکت دست اندرکاران سطوح بالاتر از جمله وظایف متولیان این دفتر است.

    مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان با اشاره به اینکه انجام همه کارها از سوی راه و شهرسازی به تنهایی امکان پذیر نیست و مشارکت همه دستگاه ها را می طلبد، گفت: برنامه ریزی مشارکتی و تهیه سند برنامه ریزی بازآفرینی، شناسایی منابع سرمایه ها و دانش بومی محلی، اقدام، پایش و ارزشیابی مشارکتی نیز از دیگر وظایف متولیان این دفتر است.

    پورسلان افزود: در برنامه ششم توسعه یک حساسیت ویژه ای برای بازآفرینی شهری ایجاد شده و وزارت راه نیز در زمینه جایگزینی موضوع مسکن مهر و اجتماعی یا اصلاح بافت فرسوده نیز همکاری لازم را دارد.

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی