نظام مهندسی حق کسر 5 درصد از دستمزد مهندسان را ندارد
تهران - ایرنا - وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه خصوصی سازی ایجاب می کند هر کسی پزشک و یا وکیل خود را آزادانه انتخاب کند، گفت: سازمان های نظام مهندسی به بهانه معرفی مهندس حق کسر پنج درصد از دستمزد مهندسان را ندارند.
به گزارش ایرنا، عباس آخوندی روز سه شنبه در بیست و پنجمین همایش ارگان های دریایی کشور، افزود: در یک ماه گذشته دو دستورالعمل در حوزه مهندسی صادر شده که علیه آن نقد های زیادی شده است، زیرا در حوزه مهندسی اصولاً باید مالک مهندس خود را انتخاب کند نه سازمان های نظام مهندسی و کسی هم حق ندارد 5 درصد از دستمزد مهندسان کم کند.
وی افزود: جالب این است که می گویند وزیر با این دو دستورالعمل در حوزه بخش خصوصی دخالت کرده در حالی که در حوزه بازرگانی حق انتخاب با بخش خصوصی است و بی توجهی به این مساله ریشه در مشکل خصوصی سازی در کشور دارد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه خصوصی سازی تنها انتقال مالکیت نیست، گفت: تجاری سازی و رقابتی کردن فعالیت های اقتصادی نتیجه خصوصی سازی مناسب در کشور است.
وی با بیان اینکه یکی از مدافعان سرسخت خصوصی سازی واقعی در ایران است، اظهارداشت: ما نمی توانیم از پریشانی موجود در ایران تحت عنوان خصوصی سازی دفاع خوبی داشته باشیم. متاسفانه تمام مشکلات ما در خصوصی سازی به علت نبود تجاری سازی و رقابتی نبودن در این بخش به وجود آمده است.
به گفته وزیر راه وشهرسازی، خصوصی سازی ابعاد بسیار پیچیده و پنهانی دارد و در ایران این مساله به خوبی تعریف نشده و این سبب پریشانی و مشکلات زیادی در کشور شده است.
وی بیان کرد: از ابتدای اجرای طرح خصوصیسازی تاکنون در حدود 99 میلیارد دلار انباشت سرمایه صنعتی دولت ایران واگذار شده در حالی که باید بررسی شود که این واگذاری ها چگونه و توسط چه کسانی انجام شده است.
وزیر راه و شهرسازی افزود: در واقع در سال های گذشته خصوصی سازی به مفهوم واقعی آن انجام نشده بلکه واگذاری ها کاملاً غیررقابتی با عنوان پرداخت دیون دولت عملی شده و قیمت گذاری ها نیز در بازار انجام نشده است.
وی گفت: زمانی که عضو شورای رقابت بودم بحث واگذاری مخابرات مطرح شد و در فرآیند واگذاری آن به راحتی برخی ها خط خوردند و به جای آن یک دستگاه دیگری انتخاب شد و به رغم آنکه دهها بار به شورای رقابت شکایت کردم، اما هیچوقت به این مساله توجه نشد.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: فرآیند واگذاری مخابرات غلط انجام شد و اینجا این سوال مطرح می شود که آیا واگذاری آن به بخش خصوصی به فرآیند خود انجام شده است؟ به طور حتم پاسخ منفی است و به هیچ عنوان این واگذاری بر اساس واگذاری های واقعی نبوده است.
آخوندی گفت: قبل از واگذاری شرکت های دولتی باید به محیط کسب و کار به صورت بازرگانی اداره شود، زیرا بدون بازرگانی شدن کسب و کار و قیمت گذاری هرگونه واگذاری با شکست مواجه خواهد شد.
وی بیان کرد: خصوصی سازی دارای اهداف مقدسی است زیرا در یک محیط کاری با ایجاد رقابت هم تولیدکنندگان و هم مصرف کننده به رفاه می رسند در حالی که بدون تجاریسازی و رقابتی کردن فعالیتها خصوصیسازی محقق نمیشود.
آخوندی در ادامه گفت: ایران در چهارراه جهانی قرار گرفته و کار ما در این موقعیت قانونمند کردن امور است زیرا ما نمی توانیم در چهارراه جهانی قرار بگیریم اما بر خلاف آن عمل کنیم.