۳۳۰ هزار خانه خالی جدید در کشور شناسایی شد!
معمار شهر - به گزارش فارس؛ به استناد اطلاعات نتایج مرحله نخست تسریع در اجراییسازی قانون مالیات بر خانههای خالی که از سوی وزارت راه و شهرسازی اجرا شد، هیأت رسیدگی به ۶۰ هزار واحد مسکونی خالی با اولویت مالکان دارای ۲۰ خانه خالی به بالا، در سال ۱۴۰۰ تشکیل شد.
همچنین در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۰۰ هزار واحد مسکونی خالی مطابق قانون توسط وزارت راه و شهرسازی شناسایی شد و این واحدهای مسکونی به سازمان امور مالیاتی معرفی شدند. در محور شناسایی میدانی خانههای خالی در تهران ۲۵ هزار خانه خالی در پایتخت شناسایی و ۵ هزار واحد مسکونی به وزارت راه و شهرسازی معرفی شده است.
در حوزه شناسایی میدانی خانههای خالی در شهرهای جدید هشتگرد، پرند و پردیس نیز تاکنون ۴۵ هزار واحد مسکونی خالی در سال ۱۴۰۲ شناسایی شده است.
*قانون مالیات بر خانههای خالی اجرا میشود
قانون مالیات بر خانههای خالی از سال ۱۳۹۵ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده، اما اثر مهمی بر بازار مسکن نداشت. بر این مبنا اصلاح ساز و کار شناسایی در اصلاحیه ماده ۵۴ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم سبب شد تا فرآیند راهاندازی سامانه ملی املاک و اسکان سرعت گرفته و هم اکنون شاهد اثرگذاری این طرح بر بازار اجاره مسکن هستیم.
*شهرداری به شناسایی خانههای خالی کمک میکند
در این راستا جواد سادات مشاور وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر شهرداری تهران در تمامی مناطق شهری تیمهایی را در جهت شناسایی خانههای خالی به کار گرفته و این واحدهای مسکونی به وزارت راه و شهرسازی معرفی میشوند.
*ساماندهی بازار اجاره با عرضه مسکنهای خالی
در سالهای اخیر افزایش تقاضای سرمایهای در بازار مسکن و خالی نگه داشتن خانههای ساخته شده سبب شده تا سمت عرضه در بازارهای اجارهبها تقویت نشده و شاهد نابسامانی گسترده در این حوزه باشیم.
بر اساس اطلاعات سرشماری سال ۱۳۹۵، ۲.۶ میلیون مسکن خالی در کشور وجود دارد که ۶۰۰ هزار واحد مسکونی آن در پایتخت قرار گرفته است.