آغاز سرمایهگذاری در3 شهر جدید/ کرج در انتظار ورود قطار برقی
به گزارش «صما»حبیبالله طاهرخانی مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید درباره شروع ساخت شهرهای دیگر بهعنوان شهرهای جدید گفت: در حال حاضر شهرهای زیادی را در مرحله مکانیابی در دست بررسی داریم. برخی از آنها مکانیابی شده و به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری رسیده است، برخی دیگر نیز همه مراحل را طی کرده و در حال طراحی طرحهای تفصیلی و جامع هستند.
وی ادامه داد: شهر جدید سیراف در پارس جنوبی یکی از این موارد است، چراکه در زمانی که منطقه پارس جنوبی بهعنوان قطب انرژی کشور در حال توسعه بود، نتوانستیم بحث اسکان پایدار را در این منطقه ایجاد کنیم و عمدتا شاهد توسعه روستاهای پارس جنوبی برای کارکنان و یا انتقال پروازی مهندسان به این منطقه بودیم. در حالی که در مناطق جنوب خلیجفارس و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس شاهد ساخت شهرهای بزرگی بهعنوان شهرهای بندری بودیم.
طاهرخانی یکی دیگر از شهرهای جدید را که بهعنوان محل توسعه سواحل مکران در دست ساخت است، شهر تیس عنوان کرد و گفت: این شهر در نزدیکی چابهار ساخته خواهد شد و از آنجایی که بندر چابهار قرار است با مشارکت هندیها به یکی از بنادر مهم کشور و منطقه تبدیل شود، تلاش خواهیم کرد تا امکان اسکان پایدار را همزمان با توسعه صنعتی و تجاری چابهار فراهم کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در حال حاضر چند سرمایهگذار اعلام آمادگی برای سرمایهگذاری در شهر جدید تیس کردهاند ضمن اینکه پیشبینی شرکت عمران شهرهای جدید سکونت ۱۵۰ هزار نفر در شهر جدید سیراف و ۱۷۵ هزار نفر در شهر جدید تیس است.
وی در ادامه افزود: هفت شهر جدید دیگر نیز در حال رسیدن به جمعیت ۱۰۰ هزار نفری هستند که بر اساس قانون همه نیازهای بزرگ مقیاس یک شهر را برای شهرهای بالاتر از ۱۰۰ هزار نفر همچون بیمارستان و مراکز آموزشی اجباری میکنند.
وی در ادامه سخنانش اشارهای به توسعه حملونقل در شهرهای جدید داشته و در این زمینه گفت: موضوع بعدی توسعه حملونقل انبوه بین شهرهای جدید و شهر مادر خواهد بود؛ که در این خصوص اصلیترین پروژه افتتاح قطار برقی کرج -گلشهر است.
طاهرخانی با بیان اینکه در کنار مباحث گفته شده به دنبال افتتاح آزادراههای متعدد نیز هستیم خاطرنشان کرد: تبریز – سهند یکی از مهترین پروژهها برای توسعه حملونقل مرتبط با شهرهای جدید است.
این مقام مسئول گفت: شرکت عمران شهرهای جدید برنامههای ریلی متعددی در سایر شهرها از جمله اجرایی کردن فایناس گلبهار – مشهد نیز بر عهده دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه معرفی برنامههای شرکت عمران شهرهای جدید اشارهای به فعالیتهای مرتبط با مسائل رو بنایی و زیرساخت مسکن مهر داشت و در این خصوص افزود: از ابتدای امسال 100 مدرسه در شهرهای جدید ساخته و تحویل شهروندان خواهد شد. این مورد میتواند در ریسکپذیری سایتهای شهرهای جدید تاثیر گذار باشد؛ و همچنین آغاز احداث 50 واحد ورزشی و 30 سرای محله بیانگر این موضوع است که این شرکت تصمیمات مهمی در بهبود وضعیت مسکن شهرهای جدید دارد.
طاهرخانی با بیان اینکه رویکرد اصلی شرکت مذکور در حوزه جذب سرمایه توجه به توان داخلی است. در خصوص عدم موفقیت جذب سرمایههای خارجی اظهار کرد: جهت سرمایهگذاری در شهرهای جدید مهمترین مشکل ریسک تعیین نرخ ارز است که اگر این موضوع حل شود و بانک مرکزی و سازمان سرمایهگذاری خارجی بتوانند بحث ریسک ارز را برطرف کنند، مانع خروج بسیاری از سرمایهگذاران از این حوزه خواهد شد؛ اما بهطور کلی در جذب سرمایه خارجی در مقوله شهرهای جدید تفاهمهای نهایی اندکی داریم.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر تفاهمهای موردی با کشور آلمان، ایتالیا، چین و کره جنوبی داشتهایم اما بهطور کلی در جذب سرمایههای خارجی موفقیت بالایی کسب نکردهایم.
مدیرعاملی شرکت عمران شهرهای جدید با بیان اینکه محصول نهایی شرکت ما در راستای حمایت از تولید ملی و اشتغال ملی است خاطرنشان کرد: بخش عمدهای از حوزه ساختمان، مسکن و توسعه شهرسازی مربوط به توان و ظرفیت داخلی است. این مورد میتواند در راستای حمایت از تولید ملی قلمداد شود.
طاهرخانی گفت: شرکت عمران شهرهای جدید به دنبال رونق دهی بخش ساختوساز و افزایش اشتغال است.البته توسعه شهرهای جدید هم در راستای این مورد شکل گرفته است.
وی در نهایت گفت: تمرکز اصلی دولتمردان بخش راه و ساختمان در سال 97 مربوط به توسعه بخش مسکونی است و توسعه این بخش میتواند رونق تولیدات داخلی و اشتغال پیمانکاران را به همراه داشته باشد.