وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی
    ماجرای گودهای کنار برج میلاد و گسل فعال زیر آ سبب شد تا شهرداری ادعا ند این برج توانایی تحمل زلزله 8 ریشتری را نیز دارد، موضوعی که البته واکنش های متفاوتی به دنبال داشت.
     

    سرنوشت شوم برج میلاد بعد از زلزله/ آیا نماد تهران در مقابل زمین لرزه 8 ریشتری مقاوم است؟به گزارش تیترشهر: زمانی که انتقادهای تندگویان از گودبرداری کنار برج میلاد به اوج رسید، شهرداری تهران اعلام کرد برج میلاد توانایی مقاومت در زلزله 8 ریشتری را نیز داراست.

    برج میلاد در خطر«کج شدن» و فروریختن

    عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر از احتمال ریزش و یا کج شدن برج میلاد در پی عدم ایمنی گود مجاور خبر داد.

    محمد مهدی تندگویان درباره گود رها شده جنب برج میلاد با بیان اینکه فاز ۲ برج میلاد شامل مرکز تجارت جهانی، مجتمع تجاری، پارکینگ هتل پنج ستاره و فضای نمایشگاهی در نظر گرفته شده است گفت: حدودا دو هکتار برای اجرایی کردن فاز دو برج میلاد در نظر گرفته شده است که بر این اساس برای مرکز تجارت جهانی ۱۲۰ هزار متر مربع و مجتمع تجاری ۶۳ هزار متر در نظر گرفته شده است.

    وی با بیان اینکه برای برج میلاد ۵۰۰۰ پارکینگ نیز پیش بینی شده بود که در این راستا از طراحان مختلف دعوت شد که نسبت به ارائه طرح‌های خود اقدام کنند، گفت: پس از بررسی‌های مختلف سرانجام طرح "زاها حدید" برای ساخت هتل برج میلاد در فاز دوم برنده شد؛ اما بنا به دلایلی شورای شهر طرح برنده شده را تایید نکرد.

    عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه در سال ۹۰ طراحی از سوی مهدی چمران رد شد و قراردادی با شرکت "مهرآفرین ناجا" بدون هماهنگی با شورا و بدون برگزاری مناقصه بسته شد، ادامه داد: شهرداری تهران ساخت کل فاز دو برج میلاد شامل هتل مجتمع تجارت جهانی، مجتمع تجاری، پارکینگ، هتل پنج ستاره و نمایشگاه را به شرکتی وابسته به نیروی انتظامی داد.

    تندگویان با بیان اینکه در سال ۹۲ شورای شهر وقت متوجه این قرارداد می‌شود گفت: شورا با مدل واگذاری مخالفت می‌کند چرا که بر اساس تقسیم‌بندی‌های انجام شده فیمابین پلیس و شهرداری مقرر شده بود که بعد از اتمام کار ساخت، ۳۱ درصد سهام به ناجا و ۵۱ درصد سهام نیز در اختیار شهرداری بماند و مابقی درصد مانده نیز به بنیاد تعاون ناجا تعلق گیرد که در کل درصد شهرداری از فاز دو برج میلاد ۵۱ درصد و سهم نیروی انتظامی نیز ۴۹ درصد می‌شد. که شورای وقت مخالفت کرد و مانع ادامه کار شرکت پیمانکار شد.

    وی با بیان اینکه شرکت مذکور برای ساخت هتل گودبرداری عمیقی انجام داده بود که پس از مخالفت شورای شهر با نوع و مدل قرارداد و واگذاری نیمه کاره رها شد، گفت: پس از اعتراض اعضای شورای شهر قرارداد با پیمانکار را لغو و مشارکت نیز ملغی می‌شود؛ اما هیچ کدام از طرفین مسئولیت گود رها شده کنار برج میلاد را نمی‌پذیرند.

    نائب رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی با بیان اینکه متاسفانه گود کنار برج میلاد رها شده و تقریبا صاحبی ندارد گفت: بارها در این خصوص به شهرداری تهران تذکر داده‌ایم اما تا کنون شهرداری مجموعه‌ای را معرفی نکرده که حداقل ساماندهی ادامه پروژه را انجام دهد.

    تندگویان با بیان اینکه از سال ۹۲ تا کنون گود برج میلاد رها شده است و این در حالیست که عمر مفید نیلینگ چهار سال است و حالا این گود نیازمند استحکام سازی است، گفت: حالا ما با یک گود پرخطری مواجه هستیم که دقیقا در کنار برج میلاد قرار دارد و بار برج بر روی این گود سنگینی می‌کند. به طوریکه با اولین شکاف در گود، شاهد خواهیم بود که پایه‌های برج مقاومت خود را از دست داده و برج به درون گودال ۴۰ متری سقوط خواهد کرد و در خوشبینانه‌ترین حالت برج میلاد کج خواهد شد.

    وی با بیان اینکه شهرداری منطقه دو بارها به سازمان سرمایه گذاری مشارکت شهر که این پروژه مشارکتی زیر نظر آنها است درباره وضعیت برج میلاد تذکر داده است، گفت: متاسفانه در نامه‌ای که شهرداری منطقه دو در تیرماه ۹۶ برای سازمان سرمایه گذاری مشارکت شهر تهران نوشته عملیات گودبرداری را بدون رعایت اصول و قواعد فنی و ایمنی دانسته و ضمن توقف هر گونه عملیات ساختمانی اعلام کرده که ممکن است این گود علاوه بر آنکه ایمنی ساختمان‌های مجاور را در معرض خطر قرار می‌دهد، معابر مجاور را نیز درگیر کند. اما متاسفانه هیچ عکس العملی از سوی شهرداری تهران در خصوص این مهم انجام نشده است.

    تندگویان افزود: بارها در خصوص وضعیت گود رها شده برج میلاد هشدارهای لازم داده شده است اما متاسفانه شهرداری در این خصوص بی توجه است و هر گونه خسارت جانی و مالی در پی حادثه احتمالی در این محدوده متوجه شهرداری خواهد بود.

    برج میلاد هیچ مشکلی ندارد

    عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر گفت: بنده به عنوان مجری برج میلاد که پروژه را تمام کردم این اطمینان را می‌دهم که برج میلاد هیچ مشکلی ندارد.

    احمد دنیامالی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران درباره اظهارات تندگویان مبنی بر کج شدن برج میلاد گفت: «آقای تندگویان شوخی کرده است، البته گفته های تندگویان در مورد فاز دوم برج میلاد که راکد باقی مانده ،صحیح است.»

    وی افزود: بعد از صحبت های پیش آمده در بحث فاز دوم که قرار بود بنیاد تعاون ناجا کار را انجام دهد،بیشترین نگرانی در دو بخش بود اول اینکه گود برداری انجام شده ممکن بود خطراتی داشته باشد و ما به صورت مرتب این موضوع را تذکر می‌دادیم و دومین نگرانی وجود داشتن مشکلات مالی بود.

    دنیامالی تصریح کرد: درباره "گودی" که اطراف برج میلاد وجود دارد نیز در بازدیدها و مکاتباتی که داشتیم قرار بر این شد که در این منطقه پارکینگ طبقاتی احداث شود و سازه پارکینگ همسطح با زمین ساخته شود تا نگرانی‌ها درباره مخاطرات ای گود نیز از بین برود.

    عضو کمیسیون عمران گفت: بنده به عنوان مجری برج میلاد که پروژه را تمام کردم این اطمینان را می‌دهم که برج میلاد هیچ مشکلی ندارد.

    برج میلاد در برابر 8 ریشتر زلزله مقاوم است

    معاونت برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران گفت: سازه برج میلاد با استحکام بالایی پی ریزی شده و در برابر زلزله 8 ریشتری نیز مقاوم است.

    ناصر امانی، معاونت برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران در گفت و گو با شهرایران با اشاره به شایعات مطرح شده درباره کج شدن سازه برج میلاد اظهار داشت: دومین فاز برج میلاد با یک گود برداری آغاز شده که این عملیات عمرانی باعث ایجاد نگرانی برای برخی منتقدان شده است.

    وی افزود:انتقاد ها بر این موضوع دلالت دارد که بر اساس گود برداری این فاز و بارش باران آب به زیربنا نفوذ کرده و سازه کج خواهد شد که این امر غیر ممکن است. به جرات می‌توان گفت که سازه برج میلاد در برابر یک زلزله 8 ریشتری نیز مقاوم خواهد بود.

    معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران خاطر نشان کرد: اظهار نظرهای روزهای اخیر مبنی بر کج شدن برج میلاد کاملا به یک شوخی شباهت دارد و تنها می‌توان گفت این نگرانی و اظهارات غیر فنی است.

    معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران بیان کرد: از مردم عزیز می‌خواهیم نگران نباشند و از افراد منتقد هم تقاضا داریم انتقاد خود را با مطالعه و دقت فنی بیان کنند نه با اظهار نظراتی ساده که موجب ایجاد تشویش اذهان عمومی شود.

     

     

    سرنوشت برج میلاد بعد از زلزله

    فریبرز ناطقی الهی، استاد نمونه کشور در مهندسی سازه، زلزله و مدیریت بحران و عضو هیات علمی پژوهشگاه زلزله شناسی در این ارتباط گفت: ناگوارتر از خبر پیدا شدن یک گسل فعال در تهران، این است که گسل درست زیر برج میلاد واقع شده است. در واقع می‌توان گفت در محدوده بین اتوبان حکیم و همت تنها دو ساختمان مهم وجود دارد که اولی برج میلاد و دومی بیمارستان میلاد است و مابقی زمین‌های روی گسل خالی از سکنه است.

    وی ادامه داد: کلنگ ساخت برج میلاد سال 76 بعد از 3 سال کار تحقیقاتی بر زمین زده شده و سرانجام در سال 87 به بهره‌برداری رسید. اما نکته قابل تأمل این است که تیم تحقیقاتی که از میان 17 نقطه در تهران رأی به ساخت برج درست روی گسل را داده، دقیقاً روی چه مسئله‌ای تحقیق کرده است؟

    ناطق الهی تاکید کرد: آنچه مسلم است این که این برج با ارتفاع 435 متر، بلندترین برج ایران، ششمین برج بلند مخابراتی جهان و نوزدهمین سازه بلند نامتکی جهان است اما چه فایده که درست روی گسل ساخته شده است.

    وی یادآور شد: گودبرداری کنار برج و زلزله مسلماً بحث ایمنی برج را جدی کرده و شرایط را برای این‌ سازه که در چند متری گسل هم هست، بدتر ساخته و باید به طور جد نگران بود!

    ناطق الهی افزود: به نظر من به عنوان یک معلم عمران، سازه و بحران، باید نگران بسیاری از مستحدثات جدیدالاحداث بود! این‌ها حاصل یک تفکر غلط و دروغین توسط فرد یا افرادی است که سیستم را هم گول زده‌اند و در قالب فرمایشات و تظاهرات علمی این تفکر را حاکم کرده‌اند بنابراین لازم است شهرداری به چنین مواردی توجه ویژه داشته باشد. اگر ما را دلسوز نمی‌دانید باشد، ولی شما کار درست را انجام دهید

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی