معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: نخستین قرارداد برنامه جامع شهر با رویکرد نوین در کلانشهر اصفهان ابلاغ شد.
سیداحمد حسینینیا در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهارکرد: از مهمترین نارساییها و کاستیهای طرحهای توسعه شهری ایران و به خصوص کلانشهر اصفهان، وکالتی بودن یا نبود مشارکت مستقیم ذینفعان در فرآیند تالیف و تدوین آنها بوده است. بخش عمده این نقص متوجه نبود سازوکار تعریف شده بود که در برنامه جامع جدید این نقص برطرف شده است.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: شهرداری اصفهان با مشارکت شورای اسلامی شهر و اداره کل راه و شهرسازی استان در حال تدوین ساز و کار و ساختار شورای راهبری برنامه جامع جدید هستند و خروجی آن به تایید وزارت راه و شهرسازی خواهد رسید.
وی با بیان اینکه در ساختار جدید نقش نمایندگان سمنها و سازمانهای مردم نهاد، انجمنهای صنفی و حرفهای پررنگ تر خواهد شد، اظهارکرد: در این فرآیند به معنای واقعی برنامهریزی مشارکتی شکل میگیرد و برنامهریزی با مردم و برای مردم انجام میپذیرد.
حسینینیا ادامه داد: با ابلاغ قرارداد برنامه جامع شهر اصفهان با رویکرد نوین و انجام آن، صدای کسانی شنیده خواهد شد که در فرایند برنامهریزی شهری به آنها توجه نشده و نادیده گرفته شدهاند.
وی با بیان اینکه از لحاظ روششناسی تفاوت این برنامه جامع نوین با طرحهای توسعه شهری سنتی در این است که در مرحله اول، «گزارش تشخیص» نوشته میشود، گفت: «گزارش تشخیص» بر پایه منظور کردن دیدگاهها و منافع گروههای ذینفع و ذینفوذ از راه تشکیل جلسات همگانی، مذاکره، استعلام کتبی از سازمانها و مؤسسات دولتی و نهادهای مردم نهاد، صنفی و حرفهای است که زیر نظر شورای راهبری و توسط مشاور مادر تنظیم و تدقیق میشود.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: این گزارش مبنای تهیه برنامه توسعه شهری است و ورود مفاهیم چشم انداز، اهداف و راهبردهای مرتبط در برنامه از نوآوریهای برنامه جدید است.