بعد از اعلام همکاری بنیاد مستضعفان و جانبازان با سازمان آتش نشانی با هدف ایمن سازی 28 ساختمان بلند مرتبه و قدیمی ای که تحت مالکیت خود دارد، امروز نیز انتشار خبر آمادگی این سازمان برای تعامل بیشتر با شهرداری تهران بر سر احیای باغات باقیمانده پایتخت نشان می دهد که روش مدیریت شهری اعم از شورا و شهرداری در بیان مشکلات فی مابین با استفاده از فرافکنی های رسانه ای به جای تشکیل کمیته های مشترک کارشناسی از ابتدا کار اشتباهی بوده است.
به گزارش تیترشهر: در طول یک دهه اخیر، تخریب باغات، فروش خانه های قدیمی و تاریخی و یا تخریب آن، از بین رفتن باغات قدیمی و بزرگ شهر تهران، عدم ایمن سازی ساختمان های بلند مرتبه قدیمی و ... از جمله اتهاماتی بود که از سوی مدیران شهری اعم از شورا و شهرداری تهران و یا سایر سازمان های متولی در تهران مانند میراث فرهنگی برا اعلام عدم همکاری این نهاد برای رفع مشکلات پیش آمده مطرح می شد.
مدیران شهری در افشاگری هایی که در خصوص املاک تحت پوشش بنیاد می شد، به جای اینکه به دنبال ایجاد راه حلی مشترک برای رفع آن باشد، تنها به حمله های رسانه ای با هدف به زانو در آوردن سازمانی دیگر اکتفا کرده و با موج رسانه ای ایجاد شده تا مدت کوتاهی در صدر خبرها قرار می گرفتند و بعد از ان نیز به جای حل مشکل موضوع و بحران اصلی فراموش می شد.
این در حالی بود که هیچ وقت از شاکیان اتفاقات پیش آمده سوال نمی شد که چرا در کنار موج سواری های رسانه ای شورای شهر به عنوان پارلمان شهری اقدام به تشکیل کمیته های مشترک جهت رفع مشکل و تخلفات پیش آمده نمی کند؟
انتشار دو خبر کوتاه در فاصله دو روز مبنی بر همراهی و همکاری بنیاد مستضعفان با تمام نقدهایی که به عملکرد این نهاد در حوزه شهر تهران وارد است، نشان داد که امکان همکاری مشترک با هدف حفظ هویت تهران وجود دارد اما راه حلی که مدیریت شهری در طول سال های اخیر برای رفع آن پیش گرفته بود، تا اندازه ای اشتباه بود.
در حال حاضر رئیس بنیاد مستضعفان طی ارسال نامه ای به محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران اعلام کرده اند که حاضر به تعامل و همکاری با شهرداری تهران پیرامون حفظ باغات قدیمی و بزرگ تحت مالکیت خود است.
در بخشی از این نامه آمده است: حفظ و نگهداری منابع طبیعی از جمله باغات که از اصلی ترین سرمایه های ملی محسوب می شود از وظایف تمامی اقشار جامعه، دستگاه ها و سازمان ها از جمله نهادهای انقلابی بوده و این نهاد نیز تلاش و مساعدت خود را جهت حفظ درختان و احیاء فضای سبز در اختیار انجام داده که یک نمونه آن احیاء باغ سیب واقع در مهر شهر کرج است که امروز جزو باغ های نمونه کشور است.
با توجه به اینکه اخیرا از سوی اعضای شورای اسلامی شهر تهران مطالبی در مورد باغات در اختیار بنیاد از جمله باغ وثوقالدوله و باغ معروف به برره در رسانه ها بیان شده است؛ اما واقعیت این است که در سال های اخیر با توجه به مشکلاتی که درمورد قنات باغ های مذکور ایجاد شده بود؛ اقدام موثری برای حفظ و نگهداری آنها از جمله آبیاری با تانکر توسط بنیاد انجام شده است.
مصداق عینی آن همکاری با شهرداری منطقه 14 در پاکسازی و آماده کردن برای نهال کاری در باغ وثوق الدوله و نمونه دیگر آن در باغ معروف به برره است که دراطلاعیه شهرداری منطقه 2 در روزنامه همشهری مورخ 12 خرداد 97 ( صفحه شهر) اعلام و تائید شده است.
رئیس بنیاد مستضعفان و جانبازان در انتهای نامه بلند بالای خود به رئیس شورای شهر تهران اعلام آمادگی کرده تا برای هرگونه همکاری با شهرداری تهران با هدف حفظ و نگهداری از باغ هایی که در اختیار دارد را انجام داده و از همه مهمتر اینکه تاکید کرده بهتر است تا مسائل فی مابین در سطوح کارشناسی و در تعامل سازنده و همکاری متقابل حل و فصل شوند.
حتی سعیدی کیا در این نامه به محسن هاشمی پیشنهاد کرده تا برای آ؛از تعامل این مجموعه با مدیریت شهری تهران جلسه ای با حضور نمایندگان بنیاد و شورا در اولین فرصت ممکن برگزار شود.
حال باید دید با توجه به چراغ سبزی که بنیاد مستضعفان در طی روزهای اخیر برای تعامل بیشتر با شهرداری تهران در دو حوزه شهرسازی و محیط زیست یعنی حفظ باغات قدیمی تحت مالکیت خود و همچنین ایمن سازی ساختمان های بلند مرتبه قدیمی نشان داده، آیا مدیران شهری از این تعامل استفاده می کنند یا با تعلل و بی توجهی همچنان به نقدهای خود ادامه داده و فرصت به دست آمده را می سوزانند!
۹۷/۰۴/۲۶