رییس کمیسیون شهرسازی ومعماری شورای شهر تهران در دیدار با شورایاران و مدیران شهری منطقه 4 گفت: شورای پنجم شهر تهران به دنبال تسریع در فرآیند صدور پروانه های ساختمانی به دنبال آن رونق ساخت و سازها در شهر تهران است.
به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی «شهر فردا»،محمد سالاری در نشست با شورایاران و نمایندگان تعاونی های مسکن شمال شرق تهران گفت: یکی از مهمترین چالش هایی که شهروندان و مدیریت شهری تهران با آن روبرو هستند زمان طولانی صدور پروانه ساخت و مشکلات پیرامون آن است که شهرداری باید فرآیندهای صدور پروانه ساخت را اصلاح نماید.
وی از ایجاد تسهیلات مناسب برای نحوه اقساط عوارض ساخت و ساز خبر داد و گفت: شورای پنجم به دنبال تهیه استفساریه ای است که بتواند مصوبه ای را به تصویب برساند تا کسانی که درخواست اقساط عوارض خود را دارند بتوانند از تسهیلات 23 درصد تخفیف را در پرداخت نقدی لحاظ کند.
سالاری اضافه کرد: ارسال پرونده های آپارتمانی به کمیسیون ماده 7 از دیگر عوامل تاخیر در صدور پروانه های ساختمانی است که باید این موضوع بررسی و فرآیند آن اصلاح شود.
رییس کمیسیون شهرسازی ومعماری شورای شهر تهران با اشاره به موضوع باغات تاکید کرد: چگونگی صدور پروانه برای باغاتی که در گذشته مجوز گرفته اند و هم اکنون بلاتکلیف هستند باید مشخص و تعیین تکلیف شوند.
وی عدم نظارت بر نحوه ساخت و سازهای را یکی از مهمترین چالش های شهر تهران عنوان کرد و گفت: حوزه پیشگیری یکی از مهمتری عوامل اصلی جلوگیری از بروز تخلفات ساختمانی در شهرداری تهران است که باید از ابتدا نظارت ویژه بر ساخت و سازها شود تا تعداد پرونده های تخلفات کاهش یابد.
سالاری افزود: متخلفینی که در فرآیند بروز تخلف نظارت لازم را نداشته اند به کمیسیون های تخلفات شهرداری معرفی می شوند .
این عضو شورا با اشاره به بافت های فرسوده منطقه 4 گفت: اجرای طرح مسکن امید در محله شیمران نو و خاک سفید می تواند ضمن کاهش مشکلات شهروندان و نوسازی این دو محله هویت شهر را احیا کند.
وی یکی از معضلات شهر تهران را پارک خودروها دانست و گفت: تهران ظرفیت پارک های حاشیه ای را دارد و با احداث آن ها می توان درآمدهای پایدار برای شهرداری تهران ایجاد کرد.
وی در خصوص تجدید نظر در قیمت های تثبیت تجاری در محلات کم برخوردار گفت: متاسفانه در ابتدای آغاز بکار شواری شهر قیمت تثبیت تجاری در برخی از محلات محروم بدون نظرات کارشناسی تعیین شد اما شورای شهر در دوره گذشته بسیاری از این قیمت ها را احصا و نهایی کرد.
سالاری در ادامه با اشاره به موضوعات کلان شهر تهران گفت: بحثی که در حال حاضر در شورای پنجم مطرح است مجموعه بدهی های به ارث رسیده و درآمدزایی در شهرداری تهران است که تبدیل به یکی از چالش های شهرداری شده است و پروژه های نیمه تمام بخشی از این چالش ها است.
رییس کمیسیون شهرسازی ومعماری شورای شهر تهران افزود: از مهر ماه سال گذشته تاکنون اقدامات خوبی در منطقه4 رخ داده است و جای تقدیر و تشکر دارد.
وی تصریح کرد: ظرفیت پایتخت بسیار زیاد است و شورای پنجم نیز با تمام وجود به دنبال آبادانی شهر تهران و استفاده از این ظرفیت ها است .
سلاری افزود: باید به سمت نیازهای محله ای پیش رفت و باید از ساخت بزرگراه ها را کنار گذاشت شهر تهران هم اکنون نیازمند توسعه محلات است.
وی گفت: باید کارگروه ایجاد درآمدهای پایدار در شهرداری تهران تشکیل شود و بخش های اقتصادی شهر تهران فعال شود تا بتوانیم در اداره شهر تهران با مشکلی مواجه نشویم.
رییس کمیسیون شهرسازی ومعماری شورای شهر تهران با اشاره به اذعان بسیاری از کارشناسان حوزه مدیریت شهری مبنی بر نامگذاری منطقه4 به سرزمین فرصت ها گفت: توقع شورای شهر از شهرداری منطقه 4 این است تا گارگروه ویژه اقتصادی درآمدزایی به صورت پایلوت در منطقه 4 ایجاد شود .
وی افزود: باید شهرداران مناطق از اختیارات و جسارت های لازم برخوردار باشند تا بتوانند از ظرفیت های محلات به خوبی استفاده کنند.
سالاری با اشاره به ظرفیت های موجود در شهر تهران گفت: ما 370 ساختمان سرای محله در کلانشهر شهر تهران داریم که باید از ظرفیت این ساختمان ها برای آبادانی محلات و ایجاد درآمدهای پایدار در شهر تهران استفاده کرد.
وی خاطر نشان کرد: نهادینه شدن شورای محلات در شهر تهران منجر به ارتقاء جایگاه شورایاران در سطح محلات شده است و شورایاران توانسته اند به امور محلات کاملا واقف هستند.
در ادامه نشست سید علیرضا حسینی شهردار منطقه 4 با اشاره به ظرفیت های بالای این منطقه گفت: ایجاد فاصله بسیار زیاد منطقه 4 تهران در مقایسه با مناطق غربی تهران که در گذشته ایجاد شده است عامل اصلی عقب ماندگی های این منطقه است که باید به دنبال کاهش این شکاف یود.
وی افزود:از مهرماه سال گذشته اقدامات خوبی در بحث توسعه فضاهای گردشگری و مراکز تفریحی و همچنین استفاده بهینه از نقاط نا ایمن شهری در منطقه 4 صورت گرفته است که با اجرای آن ها می توان بستر توسعه را در منطقه 4 فراهم کرد.
۹۷/۰۵/۰۱