به گزارش «صما» مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید بابیان اینکه سه دهه از سیاست ایجاد شهرهای جدید در ایران میگذرد گفت: اما به دلیل چالشهای متعدد و مرتبط با این شهرها این سیاستها به شکل مطلوبی انجام نگرفت.
حبیبالله طاهر خانی بابیان مطلب فوق افزود: در حال حاضر دراین شهرها توسعه مسکونی بر حملونقل مقدم شده و شاهد مشکلاتی در این حیطه هستیم.
وی بابیان اینکه شهرهای ما از اهداف خود دور شدهاند گفت: در حال حاضر با شهرهای جدیدی روبرو هستیم که با اهداف اصلی خود یعنی ایجاد زندگی بهتر برای شهروندان دور شده است.
طاهر خانی در خصوص محورهای اصلی کارگاه مذکور گفت: این کارگاه حلال مسائلی مانند روندهای توسعه و برنامهریزی در شهرهای هوشمند، روشهای تأمین مالی ساخت شهرهای جدید، تجارب و توصیهها برای شهرهای جدید و شهرهای جدید و برنامهریزی فضایی خواهد بود.
وی گفت: کارگاههای امروز از سه جهت ارتقای زیست پذیری در شهرهای موجود، برنامهریزی برای نسب دوم شهرهای جدید و موضوع ایجاد پایتخت اداری از اهمیت بالایی برخورداری است
طاهرخانی اظهار کرد: موضوعی که در این کارگاه برنامهریزیشده موضوع بحثبرانگیز پایتخت اداری است. در این زمینه کره جنوبی دارای موفقترین تجربه در خصوص انتقال پایتخت اداری است و هماکنون این فرآیند در کره در حال انجام است. مستحضر هستید که در مجلس شورای اسلامی ایران نیز موضوع انتقال پایتخت اداری مطرح است و این نشست میتواند به ما کمک کند که تصمیم آگاهانهتری در این خصوص اتخاذ کنیم.
وی افزود: ایران و کره جنوبی بخصوص در دوران معاصر روابط اقتصادی و سیاسی مستحکمی داشتند. بیش از نیمقرن از تأسیس سفارت کره در ایران میگذرد و حضور کره جنوبی در ایران منشأ خیرات و برکات زیادی بوده است.
طاهر خانی تصریح کرد: مطابق آخرین سرشماری حدود ۷۴ درصد جمعیت ایران شهرنشین است و یک دوره شهرنشینی شتابان را در دو سه دهه اخیر طی کرده است. شهرنشینی در دهه پیش رو در ایران با چالشهای متعددی ازجمله زیست پذیری و تاب آوری در برابر حوادث مواجه است. برای مقابله با این چالشها ما ناگزیر به استفاده از دانش و تجربیات در حوزه توسعه شهری از کشورهای مختلف که تجربه موفقی را طی کردهاند هستیم.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با اشاره به گذشت سه دهه از سیاست ایجاد شهرهای جدید در ایران خاطرنشان کرد: این سیاست همزمان در کره جنوبی در دهه ۹۰ آغاز شد. در کشور ما همواره چالشهایی در این خصوص چون ناهماهنگی، رشد شتابان توسعه شهری و تقدم توسعه مسکونی در شهرهای جدید نسبت به زیرساختهای اساسی بخصوص حملونقل وجود داشته است؛ بهگونهای که هماکنون ما با شهرهایی مواجهیم که با اهداف اولیه مدنظر فاصله طولانی دارد.
طاهر خانی گفت: کره جنوبی فرصت مغتنمی را پیش روی ما قرار داده است؛ چراکه موفقترین و گستردهترین تجربه را در این زمینهدارند. البته کره جنوبی بعد از ۱۰ سال از شروع این سیاست، یک تغییر جهتگیری را مدنظر قرار داده که از رویکرد صرفاً سکونتی به سمت سایر کارکردهای شهری رفته است؛ اما در ایران این پارادایم مدتزمان زیادی را به خود اختصاص داده و ما همچنان درگیر موضوع سکونت در شهرهای جدید هستیم.
همچنین درنهایت Kim seung ho سفیر کره جنوبی در ایران ضمن تشکر و تقدیر از ایران گفت: پروژه شهر هوشمند پروژه دولتی نیست، سود این پروژه به نیازمندان میرسد.