وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی

    بناهای تاریخی زیادی تا کنون به بهانه نوسازی تخریب شده است و به جای آن ساختمان های بلندمرتبه ای قد کشیده که جز سود سرمایه داری، نفعی عاید شهروندان در کلان شهرها نمی کند.

     

     
    به گزارش تیتر شهر؛ ساختمان های بلندمرتبه بر ساختمان های تاریخی سایه افکنده و تجاوز به حریم میراث فرهنگی این روزها موضوع جدیدی نیست اما جدی می نماید و همواره از مسائل مغفول مانده کلان شهرها به خصوص مشهد است. در این میان چندی پیش پیروز حناچی دبیر شورای‌عالی شهرسازی‌و‌معماری ایران در نامه‌ای به علیرضا رشیدیان، استاندار و رئیس شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان خراسان‌رضوی، مصوبه شورا را درباره طرح بافت پیرامونی حرم مطهر حضرت امام‌رضا(ع) ابلاغ کرد. در این نامه به حفظ حریم ها در بندهایی تاکید شده است. خبرنگار تیتر شهر در این راستا به سراغ زهرا نژاد بهرام، عضو شورای شهر تهران رفت و در خصوص تجاوز شهرداری ها به حریم کلان شهرها سوال هایی مطرح کرد. 
     
     
    عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در خصوص لزوم اجرای مصوبات حفظ حریم میراثی گفت: لزوم و اضطرار رعایت حریم های بافت تاریخی بسیار جدی است که بنظرم یکی از دلایل مغفول مانده آن به دلیل دوره انتقال است. فاصله ای میان شروع به کار شورای شهر جدید و شورای قدیم و همچنین مدیریت شهری گذشته با شهرداری حال حاضر صورت گرفته است و از این رو یکسری مسائل ایجاد می شود.
     
    وی ادامه داد: اما بحث حریم بافت تاریخی مسئله بسیار جدی است و جون در برخی فضاها بافت تاریخی و فرسوده روی هم انباشته شده اند، لذا تمام تصمیم گیری هایی که انجام می شود بر روی بافت فرسوده و تاریخی هم اثر گذاشته که نهایتا منجر به نوسازی شده است. 
     
    نژاد بهرام افزود:  یکسری امتیازات را به ناچار برای بافت تاریخی باید در نظر بگیریم. زیرا بافت تاریخی نیازمند توجه از سوی مسئولین شهری است و هویت و سابقه ما و ذهنیت تاریخی ماست و برای آن باید حمایت جدی بگیریم. 
     
    این عضو شورای شهر تهران عنوان کرد: نکته قابل توجه این است گاهی بافت تاریخی با بافت فرسوده انباشتگی  پیدا می کند و در این زمان تعارض قانونی وجود دارد. از قوانین بافت فرسوده، بافت تاریخی متاثر شود. به همین دلیل چون نمی تواند خود را با قوانین تطبیق بدهد دچار عدم نوسازی شده و فشارهای جدی به شهروندان، منظر شهری وارد می کند و ویترین شهر را خراب می کند.
     
    وی در ادامه گفت:  به همین دلیل من فکر می کنم یک بار دیگر باید بازبینی شود و جاهایی که با بافت فرسوده با میراث فرهنگی همپوشانی دارد با کمک شهرداری بررسی مجدد صورت بگیرد.
    عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران با اشاره به منطقه 12 شهر تهران اظهار کرد: در منطقه 12 تهران نیز شاهد مشکلاتی که عنوان شد هستیم و این ها همگی دغدغه و نگرانی هایی است که وجود دارد.
     
    وی که در گذشته مشاور بافت فرسوده اطراف حرم امام رضا (ع) بوده، با اشاره به مشهد گفت: گرچه در حال حاضر در متن قضیه و در جریان تغییرات نیستم اما با توجه به ذهنیتی که از آن جا دارم، متاسفانه تعارض میان نگاه سازندگان و طراحان وجود دارد. 
     
    نژاد بهرام افزود: در واقع کسانی که قرار است مدیریت کنند به طرحی که بر مبنای آن باید مدیریت صورت گیرد، باور ندارند و کسانی که طراحی کردند و مصوبه  میگیرند نیز باور به تغییر ندارند. لذا تفاوت نگاه ها سبب شده بافت اطراف حرم در حالت نیم ساخته باقی بماند و نتواند سرعت لازم برای توسعه و نوسازی خود پیدا کند. 
     
    عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با اشاره به بافت تاریخی اطراف حرم امام رضا(ع) عنوان کرد: بافت تاریخی، بافت هویتی است و نمی توان از هویت خودمان فاصله بگیریم. ما نمی توانیم بگودئیم پدر و مادر ما افراد دیگری هستند. در تمام دنیا از آثار تاریخی حراست می کنند اما به گونه ای طراحی و نگهداری می کنند که ظرفیت های فرهنگی اجتماعی محدوده حفظ شود.
    وی ادامه داد: درست است که همه اینها به شمس الشموس بر می گردد و امام رضا به همه نور می دهد؛ اما همه اینها پیوستگی جدی با حرم امام دارند؛ وقتی این ها از بین می روند حرم امام هم تنها می ماند؛ این تنها ماندن حرم در واقع سبب می شود که ظرفیت های فرهنگی اجتماعی ما با حوزه دینی و شهری شهر مشهد به شدت دچار شکاف و شکست کند.
     
    نژاد بهرام در پایان گفت: اگر میراث فرهنگی اطراف حرم مطهر را تخریب کنیم، چگونه می توانیم بگوئیم ما مشهدی هستیم اما ظرفیت هایی که متصل به امام بوده اند را از دست داده ایم. 

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی