وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی
    بانک ها مهمترین عامل در عدم ورود سرمایه گذاران به بافت های فرسوده
    احیای بافت فرسوده به ویژه در قلب طهران نیاز به جذب سرمایه گذار دارد. البته قبل از ورود سرمایه گذاران به این بخش باید فکری به حال موانع سرمایه گذاری در محله های کم برخوردار شهر تهران کرد. پایین بودن ارزش افزوده زمین در این محله ها از یک سو و از سوی دیگر عدم اجرای تعهدات مالی دولت از سوی دیگر در کنار تفسیر به رای قوانین حوزه نوسازی توسط سازمان های خدماتی باعث شده تا این محله ها از حضور سرمایه گذاران محروم شود.
     
    به گزارش تیتر شهر: دبیر شورایاری محله تختی اعتقاد دارد فعالیت تاثیرگذار دفتر نوسازی و تسهیلگری محله بیشترین تاثیر را در ترغیب ساکنان در احیای بافت فرسوده و ناپایدار داشته است.
    علی اصغر براتلو با بیان این مطلب در گفت و گو با خبرنگار تیتر شهر افزود: راضی کردن مردم با هدف نوسازی بافت فرسوده پلاک های ریزدانه ای که در محله تختی به عنوان یک محله کم برخوردار شناحته می شود، کار سختی بود که مدیر دفتر نوسازی و تسهیلگری اجتماعی محله به خوبی از پس آن برآمد.
    وی با اشاره به ایرادها و مشکلات نوسازی بافت فرسوده در محله تختی ادامه داد: در حال حاضر پروژه  تجمیع 50 پلاک فرسوده در محله تختی در زمین های ساکنان در حال انجام است. اما در کل روند نوسازی املاک فرسوده در این محله و سایر محله های کم برخوردار شهر تهران با مشکلات زیادی روبه روست.
    دبیر شورایاری محله تختی با بیان اینکه بارها درباره مشکلات موجود در جلسات شورایاری، رئیس کمیسیون شهرسازی و یا معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران و یا نمایندگان مجلس مسائل را گوشزد کرده ایم، یادآور شد: یکی از موانع چجدی پیش روی نوسازی بافت های فرسود عدم اجرای مصوبات دولتی و قوانین بالادستی ای است که در این حوزه وجود دارد. از سوی دیگر تفسیر به رای برخی از سازمان های خدماتی که بنا بر قوانین بالادستی و یا مصوبات دولت باید خدمات رایگان را با هدف نوسازی بافت های فرسوده به مالکان و متقاضیان ارائه دهد؛ باعث شده تا مشکلاتی ایجاد کند.
    وی بیان کرد: یکی از مشکلات مربوط به رایگان بودن انشعابات آب، برق و گاز در زمان احیای بافت های فرسوده است. به رغم آنکه در قانون عنوان شده سازمان های خدماتی باید این انشعابات را به صورت رایگان در اختیار متقاضیان نوسازی قرار دهند، اما این سازمان ها تفاسیر دیگری از مصوبات و قوانین موجود برای خود دارند که این تفسیر به رای ها باعث شده تا هزینه های دیگری از مردم دریافت کنند.
    بانک ها مهمترین عامل در عدم ورود سرمایه گذاران به بافت های فرسوده
    براتلو مشکل بعدی حوزه نوسازی بافت های فرسوده را عدم ارائه به موقع تسهیلات مالی از سوی بانک ها دانست و تاکید کرد: عدم همکاری بانک ها در بسیاری از موارد باعث شده تا بسیاری از سرمایه گذاران و سازندگانی که به محله های محروم ورود کرده اند به ورشکستگی برسند. به عنوان مثال در حال حاضر  تسهیلات مالی در چند مرحله مانند مرحله اسکله بندی و یا نازک کاری ساختمان ها قابل پرداخت است. اما در هر کدام از این مراحل بانک سرمایه گذار و یا مالک را مجبور به دریافت برگه عدم خلافی ساختمان می کند. اگر تخلفی در مراحل ساخت و ساز وجود نداشته باشد دریافت این برگه های عدم خلافی نزدیک به دو ماه طول می کشد و عملا باعث می شود تا 4 ماه از مدت زمان ساخت و ساز صرف بورکراسی اداری و دریافت این برکه ها شده و عملا کار متوقف شود.
    وی  با بیان اینکه سود بانکی تسهیلات مالی نیز بعد از یک سال رشد پلکانی دارد، گفت: با توجه به اینکه وام های نوسازی یک ساله است اگر مراحل ساخت ساختمان بیشتر از یک سال طول بکشد در این شرایط بانک ها سود بانکی خود را به صورت پلکانی از 8 درصد افزایش داره و در برخی موارد با جریمه دیرکرد به 28 درصد نیز خواهد رسید و این افزایش سود بانکی برای سازندگان  به ویژه در محله های محروم که ارزش افزوده زمین بسیار پایین است،اتفاق خوبی نیست.
    بانک ها مهمترین عامل در عدم ورود سرمایه گذاران به بافت های فرسوده
    دبیر شورایاری محله تختی با اشاره به پروژه تجمیع 50 پلاک فرسوده در محله تختی  افزود: در حال حاضر براساس توافقی که با شهرداری، سرمایه گذار و مالکان انجام شده قرار است که 130 واحد مسکونی به جای 50 واحد مسکونی فرسوده ساخته شود این در حالی است که برای  80 واحد از 130 واحد مسکونی در حال ساخت امکان پارکینگ در نظر گرفته شده است که این مساله در آینده امکان بروز مشکلاتی را در این محله ایجاد می کند.
    وی با اشاره به ارزش افزوده پایین زمین های محله تختی ادامه داد: در حال حاضر ساختمان های نوساز در این محله در نهایت با متری 2 میلیون و 400 هزار تومان به فروش می رسد این در حالی است که قیمت یک واحد آپارتمان در شهرهای اطراف تهران مانند کهریزک و یا اسلامشهربه مراتب بیشتر از آپارتمان هایی که در محله تختی در مرکز تهران  ساخته می شود؛ است.
    علی اصغر براتلو وجود آسیب های اجتماعی را در محله تختی یکی از دلایل پایین بودن ارزش افزوده املاک این محله می داند و بیان کرد: آسیب های اجتماعی و نبود حداقل سرانه های خدماتی در این مساله تاثیرگذار است. به عنوان مثال در حال حاضر محله تختی یک داروخانه ندارد و مردم مجبور هستند که برای رفع نیازهای درمانی خود به منطقه 11 و یا سایر محله ها بروند.  بیمارستان حضرت مریم که در ابتدای این محله قرار دارد 15 سال است که به صورت متروکه رها شده است. استخر تختی که در گذشته یک مجموعه ورزشی صاحب نام بود و کشتی گیران زیادی در این مجموعه پرورش داده است، اکنون تعطیل است. ورزشگاه یاس سفید نیز مشکلات خاص خود را در این محله دارد.
    وی یادآور شد: کل مساحت محله تختی 80 هکتار است اما 7 هکتار از اراضی این محله  به نام باغ چالی به صورت متروکه رها شده است. این زمین به مدت 15 سال در اختیار شرکت مترو بود و در این مدت  باعث آلودگی هوا در این محله شده بود.
    دبیر شورایاری محله تختی تاکید کرد: سال گذشته نیز نخاله های حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسکو به این زمین منتقل شد و اکنون نیز شنیده می شود که به دلیل بدهی شهرداری تهران این زمین به بانک شهر واگذار شده است. 

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی