وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی
    گروه صنایع معدنی - امروز ۱۶ مهر روز ملی بتن است. به همین مناسبت ازسوی انجمن بتن ایران و همچنین مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و انجمن علمی بتن ایران نهمین کنفرانس ملی بتن و همچنین همایش روز بتن در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی سالن دکتر پاکدامن مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با حضور استادان، فعالان صنعت بتن، دانشجویان و اعضای انجمن بتن ایران طی۱۵و۱۶ مهر برگزار شد.
     

    به گزارش ماین نیوز، در این کنفرانس فناوری‌های جدید در صعنت بتن مورد بررسی قرار گفت. همچنین مسابقه‌های دانشجویی بتن، پروژه بتنی برگزیده، بهترین تولیدکننده بتن آماده و بهترین پایان‌نامه برگزیده در زمینه فناوری بتن معرفی شدند.


    ۳۹ مقاله قابل ارائه در کنفرانس روز ملی بتن
    موسی کلهری دبیر نهمین کنفرانس ملی بتن ایران در ابتدای جلسه خاطرنشان کرد: تمامی مقالات تا ۱۵ شهریور در دبیرخانه کنفرانس در دو مرحله ازسوی استادان دانشگاه مورد داوری قرار گرفت که نتیجه داوری ۳ نفر از استادان، ۳۹ مقاله برای ارائه و چاپ و ۶۰ مقاله فقط برای چاپ بود. وی در ادامه خاطرنشان کرد: انجمن علمی بتن ایران با همکاری انجمن صنفی فناوران بتن ایران (انجمن بتن) و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، نهمین کنفرانس ملی بتن با رویکرد ضرورت ساخت سازه‌های بتنی در بناهای شهری را ۱۵ مهر امسال برگزار می‌کند.وی افزود: همزمان با برگزاری این کنفرانس و ارائه مقالات، کارگاه‌های آموزشی و تخصصی با موضوع کنفرانس نیز برگزار می‌شود که در آن برگزارکنندگان و حامیان برتر، دستاوردهای روز دنیا را آموزش و ارائه می‌دهند.


    مقاومت بناهای شهری
    در این کنفرانس علیرضا خالو رئیس هیات‌مدیره انجمن علمی بتن ایران عنوان کرد: بناهای شهری ازجمله بناهایی به‌شمار می‌آیند که همواره در منظر شهروندان بوده و به‌عنوان شناسنامه و نماینده شهر معرفی می‌شوند. تغییرات ظاهری در این بناها به‌طور آنی ملاحظه شده و در عین حال ضروری است تا در زمان‌های به‌نسبت طولانی وضعیت خود را ازنظر مقاومت در برابرهای متعارف و غیرمتعارف شامل سازه و نیز بخش‌های نما حفظ کنند.

    خالو در ادامه خاطرنشان کرد: بدیهی است سازه‌های ساختمانی باید در برابر بارهای ثقلی، بارهای جانبی باد و زلزله، از دوام بالایی برخوردار باشند (خوردگی) و به‌ویژه توان آنها در مقابل آتش‌سوزی‌ها کاهش قابل‌توجهی پیدا نکند. وی افزود: گفتنی است سازه‌های بتنی تمام شرایط لازم را دارا بوده و با توجه به دوام و نیاز کمتر به نگهداری از نظر اقتصادی نسبت به سازه‌های فولادی مقرون به‌صرفه‌تر هستند.

    آتش‌سوزهای چندوقت‌پیش در شهرهای بزرگ و شلوغ و با امکان حرکت کند نظیر تهران، مشهد و... موید این موضوع است که امدادرسانی موثر به سازه‌های بتنی امکان‌پذیرتر از سایر سازه‌هاست. رئیس هیات‌مدیره انجمن علمی بتن ایران در ادامه یادآور شد: به‌هرحال سازه‌های بتنی سازه‌های ماندگار، پابرجا، بادوام و مقاوم در برابر آتش‌سوزی هستند و ضروری است تا در کشور ما به‌عنوان گزینه برتر در بناهای شهری مورد استفاده قرار گیرند. وی در ادامه همچنین با بیان یک موضوع تکنیکال گفت: به‌تازگی مشاهده شده است که در عمل مقاومت‌های ۷ روزه بتن را بیشتر مدنظر قرار می‌دهند و به همین مقاومت ۷ روزه بسنده می‌کنند. اما در هر صورت تاکید من این است که مقاومت ۲۸ روزه باید ملاک قرار گیرد.


    عملکرد مصالح مختلف سازه‌ای در آتش‌سوزی
    در آیین افتتاحیه نهمین کنفرانس ملی بتن و پانزدهمین همایش روز بتن سعید بختیاری معاون آموزش و توسعه فناوری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز در زمینه «عملکرد مصالح مختلف سازه‌ای در آتش‌سوزی» اظهار کرد: یکی از مزایای بتن در ساختمان‌سازی، رفتاری است که بتن در برابر آتش از خود نشان می‌دهد.

    در تمام دنیا بحث ایمنی در برابر آتش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بختیاری در ادامه خاطرنشان کرد: دست‌اندرکاران کشور ما سال‌های قبل معتقد بودند که در کشور ما بحث آتش‌سوزی چندان مطرح نیست، اما درعوض باید بر بحث زلزله تاکید کرد، چراکه ما کشوری زلزله‌خیز هستیم. اما با گسترش شهرنشینی و توسعه صنعتی امکان آتش‌سوزی در کشور ما نیز گسترش یافته است.

    وی یادآور شد: مشاهده حوادث آتش‌سوزی که در چند وقت گذشته روی داده نشان می‌دهد بحث حریق نیز در کشور ما مهم به‌شمار می‌رود و از این‌رو برای ایمنی ساختمان‌ها باید تدابیری اندیشیده شود. معاون آموزش و توسعه فناوری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به ضرورت‌های اساسی برای محصولات ساختمانی مصوبات اتحادیه اروپا عنوان کرد: پایداری و مقاومت الکتریکی، ایمنی هنگام وقوع حریق، بهداشت، سلامتی و محیط زیست، ایمنی در هنگام بهره‌برداری، حفاظت در برابر صدای‌های ناخواسته، حفظ انرژی و حرارت و همچنین ملاحظات زیست‌محیطی و استفاده پایدار از منافع طبیعی جزو ضرورت‌های محصولات ساختمانی به‌شمار می‌رود. از این‌رو هر کشوری باید نشان دهد که برای ایمنی در برابر آتش تا چه اندازه پیش رفته و چه تدابیری اندیشیده است.

     

    بختیاری در ادامه خاطرنشان کرد: در کشور ما در سال ۷۶ مباحث ایمنی در برابر آتش در ساختمان‌سازی آغاز شد و در سال ۸۰ بازنگری شد اما در سال ۹۵ ویرایش جدیدی روی آن انجام شده که نشان می‌دهد ملاحظات بسیار خوبی روی آن انجام شده بود و بسیاری از بحث‌هایی که سال‌های سال مغفول مانده و ضربه‌های بسیاری به ما زده بود، مورد توجه قرار گرفته است. وی ادامه داد: ما آماده هستیم در وزارت راه، مسکن و شهرسازی آموزش‌های تخصصی لازم را در زمینه ایمنی ساختمان‌سازی در برابر آتش‌سوزی ارائه دهیم. بختیاری ادامه داد: مصالح ساختمانی از دو نظر باید در برابر آتش مورد بررسی و کنترل قرار گیرد، یکی بحث واکنش در برابر آتش است که مشارکت یک ماده در گسترش آتش‌سوزی است.

    دوم بحث مقاومت در برابر آتش است که به معنی ادامه عملکرد آن در شرایط آتش‌سوزی است. برای مثال از یک سازه بتنی انتظار داریم باربری خود را در هنگام آتش‌سوزی تا زمانی که در نظر گرفته شده است، ادامه بدهد. وی در ادامه گفت: مقاومت مصالح ساختمانی با آزمون‌های مختلف به‌راحتی مشخص می‌شود. معاون آموزش و توسعه فناوری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در ادامه تاکید کرد: سازه‌های فولادی مقاومت ضعیفی در برابر آتش دارند.

    بختیاری در ادامه خاطرنشان کرد: ارتباط خواص مصالح در دمای بالا و مقاومت در برابر آتش بستگی به محتوای رطوبت، ثبات شیمیایی، تغییرات فازی و بلوری، احتراق، پایداری ابعادی، گرمانی ویژه، چگالی، هدایت حرارتی و خواص مکانیکی در دمای بالا دارد. وی تاکید کرد: درباره بتن که یک سازه مقاوم در برابر آتش به‌شمار می‌رود باید تمامی این آزمایش‌ها و معیارها در نظر گرفته شود.

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی