تشریح برنامه 4گانه نوسازی محلهمحور/ سرمایهگذاری50 هزار میلیارد تومان بخش خصوصی در بازآفرینی شهری
هوشنگ عشایری بابیان مطلب فوق به «صما» گفت: بهتبع از ابتدای سال برای تحقق این برنامه تلاشهای زیادی شده چرا که رویکرد ما برعکس گذشته رویکرد پروژه محوری نبوده و بیشتر محلی محوری شده است؛ به طوری که از مشکلات از دل محله، دیده شود نه جامعه؛ که در این راستا 4برنامه تدوین شده است
وی در خصوص این 4 فعالیت گفت: یکی از فعالیتها در قالب فعالیت نرم افزایی-ارتقای توانمندیهای اجتماعی و اقتصادی و سه فعالیت سخت افزایی ازجمله ارتقای خدمات روبنایی و زیر بنایی و فضاهای عمومی شهر و درنهایت نوسازی و بهسازی مسکن به طبع در برنامه باید نقش و ابزارها مشخص شود.
عشایری گفت: در جریان نرمافزاری که همان بحث ارتقای توانمندی اجتماعی و اقتصادی بود برای تمامی دستگاههای عمومی، دولتی، خیرین، علاقهمندان، ثمنها و نهادهای علاقهمند به حوزه اجتماعی چه دولتی و چه عمومی نقش و ابزار تبیین کردیم.
وی گفت: در حوزه سختافزاری و در راستای ارتقای خدمات روبنایی به دنبال آن هستیم که اگر در یک محلهای سرانه آموزشی نسبت به خود آن شهر پایینتر باشد باید رویکرد ارتقای داشته باشد.
عشایری افزود: در برنامه ششم توسعه، این موضوع محکم تر نوشته شد به صورتی که وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور و شهرداری و دستگاههای عضو ستاد بازآفرینی شهری که 21 دستگاه هستند و بخش خصوصی موظف شدند 270 منطقه را با کمک هم احیا کنند.
عشایری در ادامه در خصوص بحث بازآفرینی شهری اظهار داشت: بر اساس برآوردهای انجامگرفته، در حال حاضر نزدیک به 140 هزار هکتار بهعنوان مناطق ناکارآمد در کشور به شمار میروند که دارای کیفیت پایین زندگی و فرسودگی بسیار زیاد هستند.
وی گفت: خوشبختانه در برنامه ملی بازآفرینی که ما در ستاد ملی نیز موفق به تصویب آن شدیم قرار است تا سال 1400 برنامهای برای احیا و بازسازی 66 هزار هکتار بافت ناکارآمد در کشور (از مطالعه وضعیت 543 شهر) با کمک شهرداری تهیه و بهصورت محله به محله در دست اجرا قرار دهیم.
عشایری رقم موردنیاز برای انجام اقدامات بازآفرینی در مناطق مذکور را حدود 123 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این بدان مفهوم نیست که تمامی این هزینه از سوی دولت تأمین شود بلکه به معنای آن است که این رقم باید برای احیا و نوسازی این محلات در این مناطق سرمایهگذاری شود.
این مقام مسئول درنهایت تصریح کرد: طبق برنامه ملی بازآفرینی شهری 50 هزار میلیارد تومان از طرف بخش خصوصی در حوزه مسکن سرمایهگذاری شده و بخش عمدهای از اقدامات نوسازی و تأمین خدمات زیربنایی و روبنایی از سوی دانشگاههای دولتی و گشایش و بهسازی محاسبه نیز از سوی شهرداریها انجام خواهد گرفت.