وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی
    معاون وزیر راه و شهرسازی جلوگیری از ورود سوداگران به حوزه ساخت و ساز مسکن را بزرگترین حسن مدل اجرایی برنامه ملی بازافرینی اعلام کرد و افزود: از آنجایی که در این طرح یارانه مستقیمی از سوی دولت برای ساخت مسکن داده نمی‌شود پس تقاضای کاذب حذف و از ورود سوداگران جلوگیری می‌شود.

    به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی هوشنگ عشایری معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در نشست خبری امروز یکم خردادماه در تشریح مصوبه هیئت دولت درخصوص ابزارهای مالی و حقوقی برنامه ملی بازآفرینی شهری ایران بیان کرد: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری و دولت محترم در رسیدگی به وضعیت بافت‌های ناکارآمد به ویژه بخش مسکن پس از صدور فرمان اجرای برنامه مذکور از سوی رئیس جمهور خود را موظف به تبیین ابزارهای مالی و حقوقی جهت اجرایی شدن برنامه دانستیم.

    هوشنگ عشایری

    عشایری در اشاره به برگزاری جلسات متعدد با حضور معاون اقتصادی و حقوقی رئیس‌جمهور و همچنین اعضای مؤثر ستاد ملی بازآفرینی شهری در روند اجرای برنامه بیان کرد: خوشبختانه موفق شدیم تا طی گرد هم آوری تیمی منسجم بیش از ۵۰ ساعت و نزدیک به ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر ساعت جلسه برگزار کرده و در نهایت آیین‌نامه ۲۳ بندی را در این راستا به هیئت دولت ارائه دهیم.

    معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید براینکه رویکرد اصلی برنامه ملی بازآفرینی محله‌محوری و ابزار اصلی اجرایی آن مشارکت مردم و تمامی کنشگران ذی‌ربط در امر کیفیت زندگی شهری خواهد بود گفت: طرح اجرایی برنامه در محلات باید توسط تسهیل‌گرانی که از جنس مردم و دارای تخصص کافی هستند تهیه و پس از تصویب از سوی شرکت بازآفرینی شهری ایران  برای اجرا به توسعه‌گران (بخش خصوصی) سپرده شود.

    عشایری در اشاره به وظایف دولت و شهرداری‌ها در این برنامه بیان داشت: براساس مصوبات مذکور دولت موظف به ارائه سالیانه ۱۵۰۰ میلیارد تومان جهت اجرای خدمات عمومی و روبنایی بوده و شهرداری نیز در صورت پرداخت ۳۰ درصد از هزینه تملک و معابر از دریافت کمک ۷۰ درصدی دولت در این حوزه بهره‌مند خواهد شد که به عنوان ابزاری تشویقی از سوی دولت برای شهرداری به شمار می‌رود.

    این مقام مسئول بخش دیگر ابزارهای اجرایی برنامه ملی بازآفرینی را مباحث حمایتی و شتاب‌دهنده برای عملیاتی شدن برنامه اعلام کرد و افزود: دولت با هدف تسریع هرچه بیشتر اجرای برنامه بازآفرینی تصمیم به واگذاری تمامی اراضی دولتی واقع در بافت‌های هدف گرفت و این حکم را به تمامی دستگاه‌های مرتبط ابلاغ کرد.

    به گفته وی این دستور در حال حاضر از شهر تهران آغاز و به تمامی استان‌های کشور ابلاغ شده است که روند پیگیری آن به جدیت و در تمامی سفرهای استانی و جلسات ستاد بازآفرینی شهرستان‌ها انجام می‌گیرد.

    معاون وزیر راه و شهرسازی در این راستا از واگذاری ۳ زمین از سوی وزارت آموزش و پرورش و ۳ زمین از سوی وزارت نیرو در شهر تهران برای این برنامه خبر داد و افزود: در این حوزه پیش‌بینی کردیم که در صورت عدم همکاری مناسب دستگاهی طبق قانون، سازمان ثبت اسناد پس از استعلام به انتقال سند‌های لازم پرداخته و اگر زمینی نیز فاقد سند است مطابق آئین‌نامه مستندسازی انتقال و واگذاری زمین از طریق قانونی و زیر نظر معاونت حقوقی دولت انجام خواهد گرفت.

    مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در تشریح تسهیلات این برنامه برای خریداران و سازندگان در مناطق ناکارآمد شهری بیان کرد: کاهش سود تسهیلات خرید مسکن از ۸ به ۶ درصد به عنوان ابزار تشویقی اصلی برای خریداران و ارائه وجوه اداره شده از محل تبصره ۱۸ و صندوق توسعه ملی به بانک‌ها جهت واگذاری وام ۵۰ میلیون تومانی (برای هر واحد مسکونی) به مدت ۲ سال و به عنوان دوره مشارکت مدنی نیز به عنوان یکی از ابزارهای تشویقی سازندگان در این برنامه به شمار می‌رود.

    گفتنی است در این بخش سازمان برنامه و بودجه موظف شده است تا این وجوه را به گونه‌ای ارائه دهد که سهم توسعه‌گران به ۵۰ درصد نرخ مصوب سود بانک مرکزی تقلیل یابد، برای مثال اگر نرخ مصوب بانک در این بخش ۱۸ درصد باشد توسعه‌گران تنها ملزوم به پرداخت نیمی از آن (۹ درصد) خواهند بود.

    عشایری در ادامه سخنان خود هدف اصلی ابزارهای اجرایی برنامه ملی بازآفرینی را تقلیل هزینه‌های ساختمانی اعلام کرد و افزود: دولت مکلف کرده است تا در صورت تحقق برنامه هزینه‌های ساختمان ۲۵ تا ۳۰ درصد در مناطق ناکارآمد شهری نسبت به سایر مناطق کاهش یابد.

    معاون وزیر راه و شهرسازی جلوگیری از ورود سوداگران به حوزه ساخت و ساز مسکن را بزرگترین حسن مدل اجرایی برنامه ملی بازافرینی اعلام کرد و افزود: از آنجایی که در این طرح یارانه مستقیمی از سوی دولت برای ساخت مسکن داده نمی‌شود پس تقاضای کاذب حذف و از ورود سوداگران جلوگیری می‌شود.

    مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ارائه تخفیف و معافیت‌های گوناگون از سوی دستگاه‌های ذی‌ربط در اجرای این طرح را ابزار تشویقی دیگری برای ورود توسعه‌گران به این بافت ها دانست و گفت: گفتنی است با توجه به مصوبات هیئت دولت، بافت‌های ناکارامد شهری از تمامی تخفیف‌ها و معافیت‌هایی که در امر ساخت و ساز مناطق محروم در کشور تعیین شده است بهره‌مند خواهد بود.

    وی در ادامه از آغاز ۳۸۲ پروژه خدماتی عمومی و روبنایی در محلات هدف از سوی دولت در سطح کشور خبر داد و گفت: با توجه به کمک سالیانه ۱۵۰۰ میلیارد تومانی دولت به این بخش در حال حاضر شاهد انعقاد ۳۸۲ پروژه خدماتی در این مناطق هستیم که نشان از عزم راسخ دولت و پیشگامی ان در اجرای برنامه مذکور دارد.

    به گفته این مقام مسئول برنامه بازآفرینی شهری هم‌اکنون به طور رسمی در ۲۱ استان (در قالب ۲۱ محله) آغاز شده به گونه‌ای که مرحله طراحی آن‌ها به اتمام رسیده و در حال انتخاب توسعه‌گر هستیم.

    عشایری در ادامه تشخیص محدوده محلات ناکارآمد شهری را برعهده شرکت بازافرینی شهری ایران دانست که پس از تهیه باید به تصویب ستاد ملی و همچنین در کلانشهرها شورایعالی معماری و شهرسازی برسد.

    معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: هم‌اکنون مناطق هدف شهر تهران در ۷ منطقه ۱۲،۱۳،۱۵،۱۶،۹،۱۸ و ۱۹ شناسایی شده که باید در برنامه‌های آتی مورد پیگیری قرار گیرد./

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی