لنجان_معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: وزارت راه و شهرسازی در حوزه سیاست شهرهای جدید بدون هیچ توقفی کماکان در حوزه هایی همچون تراکم زدایی از شهرهای بزرگ برنامه ها و سیاست های خود را ادامه می دهد و بر همین اساس حدود هفت شهر جدید ما جمعیت آنها به ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.
حبیب الله طاهرخانی در گفتگو با خبرنگار ایمنا از شهرستان لنجان، توسعه درون شهری و نوسازی و بازسازی بافت های فرسوده را یکی از مهمترین اولویت ها و سیاست های وزارت راه و شهرسازی دانست و اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی نگاه ویژه ای به توسعه درونی شهرها و نوسازی بافت های فرسوده شهری داشته است این مهم به معنای آن است که همه سیاستگزاری مالی و برنامه ر یزی به نحوی هماهنگ باشد که ما بتوانیم عملکرد بهتری را در نوسازی بافت های فرسوده شهری داشته باشیم و این سیاست محوری وزارتخانه است.
وی افزود: البته این مهم بدان معنا نیست که بطور مثال ما در حوزه سیاست شهرهای جدید متوقف باشیم بلکه ما کماکان در حوزه هایی همچون تراکم زدایی از شهرهای بزرگ برنامه ها و سیاست های خود را ادامه خواهیم داد و بر همین اساس حدود هفت شهر جدید ما جمعیت آنها به ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: خوشبختانه با تشکیل دولت تدبیر و امید قطار مدیریت و برنامهریزی کشور به مسیر تصمیمسازیهای کارشناسی شده و تخصصی خصوصا در این حوزه بازگشته است و این تخصص گرایی و تصمیمسازیهای کارشناسی شده در حوزه شهرهای جدید هم دنبال میشود.
وی ادامه داد: تلاش ما این است که در مدل تامین مالی نسل نوین شهرهای جدید بازنگریهای موثری انجام شود تا مشکلات قدیمی نیز پوشش داده شوند و یکی از رویکردهای شرکت عمران شهرهای جدید بحث شهرهای جدید آمایشی است.
طاهرخانی اضافه کرد: توسعه شهرهای جدید به ویژه با رویکرد شهر های جدید آمایشی در کرانه های جنوبی خلیج فارس برای اسکان و تامین سکونتگاه مناسب برای فعالان اقتصادی و صنعتگران خواهد بود.
وی عنوان کرد: سیاست سنتی شرکت عمران شهرهای جدید در گذشته بر مبنای فروش زمین و درآمد از محل این فعالیت بوده امام نباید فراموش کرد که این اقدام به تکه تکه شدن رشد شهرهای جدید منجر شده بود به همین دلیل نگاه ما در سالهای اخیر به شهرهای جدید و سرمایه گذاری در این حوزه استفاده از ظرفیت شهرهای جدید به عنوان محرک توسعه ملی معطوف شد.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید بیان کرد: با رویکرد آمایش سرزمینی که عمدتا به سمت پهنه جنوبی و نوار ساحلی جنوب کشور به خصوص سواحل مکران کشیده می شود تمرکز ما بر شهرهایی است که به خصوص ظرفیت اشتغال برای سکونت پایدار در این مناطق را دارند و این پتانسیل هم بسیار بالا است.
وی خاطرنشان کرد: باید توجه داشت در نوار ساحل جنوب کشور فعالیت های بسیاری انجام می گیرد و این در حالی است که اسکان جمعیت در این مناطق بسار کم است به همین دلیل به عنوان یکی از اولویت ها و محورهای فعالیتی شهرهای جدید تمرکز بر پهنه جنوبی است تا بتوانیم سکونتگاه های پایدار برای فعالان بخش های اقتصادی و صنعتی فراهم کنیم.