خریداری 100 دستگاه شتابنگار اروپایی/ نصب 50 دستگاه شتابنگار پایش گسلهای تهران از اردیبهشت
تهران - ایرنا - رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: 100دستگاه شتاب نگاری از یکی از کشورهای اروپایی برای پایش گسل های زلزله تهران خریداری شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمد شکرچی زاده» امروز (دوشنبه) در جمع خبرنگاران افزود: دستگاه های شتاب نگار در حال ورود به کشور است تا با نصب آنها، فعالیت گسل های زلزله تهران بیشتر کنترل شود.
وی یادآور شد: برآورد های اولیه نشان می دهد که برای پایش گسل های زلزله در سطح کشور، نیازمند 3100 دستگاه شتاب نگار هستیم تا در زمان مورد نیاز، واکنش سریع تری داشته باشیم.
شکرچی زاده با بیان اینکه در سال 95 موفق به شناسایی گسل های زلزله تهران شدیم، افزود: اکنون در حال شناسایی گسل های زلزله در شهرهای مشهد، کرمان، کرج و تبریز هستیم.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و ساختمان در ادامه از موافقات این مرکز با آغاز عملیات اجرایی ساختمان جدید سبز با فناوری های نوین خبر داد و گفت: این ساختمان ها در یک طبقه ساخته می شود و چون به صورت یک سیستم جعبه ای است با فوم های مقاوم ساخته می شود، در برابر زلزله بسیار مقاوم هستند.
شکرچی زاده افزود: این ساختمان ها 30 درصد مصرف انرژی را کاهش می دهند و یکی از بهترین ساختمان ها با استفاده از فناوری های جدید در کنار گسل های زلزله هستند که می توانند خسارت های وارده ما را در شهرها و روستاها به حداقل برساند.
** فوم و کامپوزیت جایگزین مصالح سنگین در ساختمان سازی می شود
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و ساختمان گفت: کنترل کیفیت این ساختمان ها توسط این مرکز انجام می شود و ما درصددیم صنعت ساختمانی کشور با استفاده از این روش از ساخت و سازهای غیراصولی جلوگیری کند.
شکرچی زاده تصریح کرد: استفاده از مصالح ساختمانی سنگین در زمان زلزله خسارت های زیادی را وارد می کند اما چون مصالح این ساختمان بسیار سبک است بنابراین در زمان زلزله هیچ گونه ریزشی وجود ندارد و بیشتر ساختمان های آینده با استفاده از این فوم و کامپوزیت ساخته خواهند شد. تا خسارت های وارده در زمان زلزله به حداقل مممکن کاهش پیدا کند.
رئیس مرکز تحقیقات راه و مسکن شهرسازی، یادآور شد: موقعیت گسلهای شهرهای مشهد، کرج، تهران تعیین و در حال انجام شدن است.
وی در ادامه از ورود مرکز تحقیقات به بررسی میزان کیفیت نیوجرسیهای به کار گرفته شده در جادهها خبر داد و افزود: برنامه عملیات ایمنی جادهها تحت عنوان نقشه ایمنی به ریاست جمهوری ارسال شده و این برنامه از سال آینده اجرایی میشود.
شکرچیزاده با بیان اینکه با همکاری سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای برنامه اعطای گواهینامه فنی به تولیدکنندگان نیوجرسی تصویب و اجرایی شده است، گفت: بر این اساس سازمان راهداری تنها از تولیدکنندگانی که این گواهینامه را داشته باشند باید نیوجرسی مورد نیاز را تأمین کنند.
رئیس مرکز تحقیقات راه و مسکن شهرسازی، تصریح کرد: با اجرای این عملیات عمر مفید نیوجرسیهای کشور به 20 سال افزایش پیدا میکند.
وی، بیان کرد: سیاست وزارت راه و شهرسازی ارتقای کیفیت ابنیه مورد استفاده در جادههای کشور است و برنامههای متعددی در این باره در حال تدوین است.
شکرچیزاده از ایجاد سیستم ساختمانی سبز به عنوان یک فناوری جدید در حوزه ساختمانی خبر داد و گفت: این سیستم ضد زلزله و ضد حریق است که با استفاده از نانوپلیمرها به اجرا میرسد.
رئیس مرکز تحقیقات راه و مسکن شهرسازی، تأکید کرد: صنعت ساختمان یک صنعت بسیار مهم در اقتصاد کشور به شمار میرود و باید زمینه استفاده از فناوریهای نو در این صنعت فراهم شود.