محمد شکرچیزاده در گفت و گو با «صما» ضمن تقدیر از فعالیتهای صورت گرفته برای برگزاری سومین همایش گفت: مجتمع رسانه ای ساختمان از سال ها قبل به حوزه انرژی ورود کرده و با توجه به برگزاری دو همایش، توانسته گام موثری در این مسیر بردارد و امروز با توجه به برنامهریزیها و اقدامات به عمل آمده، بستر مناسبی برای پرداختن به موضوع انرژی در ساختمانها فراهم است.
وی با بیان اینکه بیشترین اتلاف انرژی در ساختمان ها صورت می گیرد، ادامه داد: مشکل این است که این مصرف بی رویه هیچ کمکی به بهبود صنعت کشور ندارد و این در حالی است که اگر این انرژی در بخش صنعت مصرف شود، با تاثیرگذاری محسوسی که دارد، می تواند به توسعه و رشد اقتصادی کمک کند.
جزییات آیین نامه اجرایی ماده 18 قانون اصلاح الگوی مصرف
شکرچیزاده با تاکید بر اینکه ما ملزم به رعایت الزامات انرژی هستیم افزود: در سال 89 قانون اصلاح الگوی مصرف پیش بینی شد و دولت فرصت محدودی داد تا آیین نامه اجرایی ماده 18 این قانون را که به طور خاص به ساختمان ها مربوط است، تهیه کند اما به دلایل مختلفی تدوین این آیین نامه تا چند سال به تعویق افتاد.
این مسئول با بیان اینکه اخیرا با پیگیری های انجام شده آیین نامه اجرایی این قانون توسط دکتر جهانگیری، معاون اول ریاست جمهوری ابلاغ شد گفت: به نظر ما این آیین نامه می تواند مبنای کار خوبی باشد و ظرفیت جدیدی را برای صرفه جویی در مصرف انرژی در ساختمان فراهم کند.
شکرچیزاده با بیان اینکه در این آیین نامه بهبود وضعیت مصرف انرژی در ساختمان های دولتی در اولویت قرار گرفته است، تصریح کرد: مشکل اینجاست که منابع مالی برای اجرای این کار محدود است و باید در فرآیند تنظیم بودجه سال آینده، اجرایی شدن آن مورد توجه قرار گیرد.
وی با ارزیابی مثبت از اینکه بخش های ذیربط آموزش های اولیه را در این رابطه دیده اند گفت: حتما باید در سال 97 صرفه جویی در مصرف انرژی را پیشبینی کرده و این مهم را حداقل در ساختمان های دولتی عملیاتی کنیم. خوشبختانه شرکت های انرژی تجربیات خوبی دارند که می توانند مستقر شوند و کار خود را انجام دهند.
وی تاکید کرد: یکی از تکالیف پیش بینی شده در این آیین نامه، آن است که ویرایش جدید مبحث 19 را ظرف سه ماه ارائه و روش قابل اجرایی را در آن پیش بینی کنیم. چون هرچند که ویرایش قبلی از نظر تئوری و مبنایی ویرایش خوبی بود، اما پیاده سازی آن سهل و راحت نبود. بنابراین تاکید شده که این کار را انجام و الزامات اولیه آن را فراهم کنیم.
شکرچی زاده با اعلام اینکه همکاران ما در مبحث 19 مقررات ملی بعد از ابلاغ این دستورالعمل اقدامات اولیه لازم را انجام داده اند، ابراز امیدواری کرد: بتوانیم ظرف مدت پیش بینی شده راهکارهای خوبی را برای این منظور ارائه دهیم و کاری را که در قالب جزئیات اجرایی ساختمان ها برای اجرایی شدن مبحث 19 در همایش قبلی بهره برداری شد، اجرایی کنیم.
تاثیرات ورود انرژی به بازار بورس
وی همچنین با اشاره به پانل های تخصصی خوبی که در سومین همایش پیش بینی شده است ، گفت: این پانل ها هم به مباحث فنی و هم مباحث فرهنگی و در عین حال مدل های مالی می پردازد تا از این طریق با توجه به محدودیت منابع مالی دولت، منابع مالی لازم برای بهینه سازی را محقق کنیم.
شکرچی زاده با اشاره به مکاتبات انجام شده با رییس جمهوری در بخش انرژی گفت: ورود انرژی به بازار بورس در حال نهایی شدن است. یعنی ما با هماهنگی معاونت فناوری ریاست جمهوری، در تلاشیم که بین بخش های مختلف مصرف کننده انرژی، خرید و فروش انرژی انجام گیرد. یعنی اگر بخش مسکونی بتوانند در مصرف خود صرفه جویی کنند، باید آن را با قیمتی پایین تر از قیمت دولت به بخش صنعت بفروشد.
وی ادامه داد: در کشورهای اروپایی، ساکنان اگر به بحث کاهش مصرف انرژی در ساختمان های خود توجه نکنند، باید هزینه کلانی را برای این منظور بپردازند. اما در ایران به دلیل پایین بودن نرخ انرژی، انگیزه ای برای کاهش مصرف وجود ندارد.
این مسئول افزود: از طرف دیگر افزایش قیمت حامل های انرژی به دلیل مباحث اجتماعی و کنترل تورم به این راحتی امکانپذیر نیست و از همین رو مبادله انرژی اقدام بسیار خوبی در جهت بهینه سازی مصرف انرژی است.
یادآور میشود سومین همایش ملی ساختمان پایدار، مصرف بهینهسازی انرژی با همکاری سهجانبه مجتمع رسانهای راه و ساختمان ،سازمان نظاممهندسی کشور و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در 20 و 21 آذرماه در محل مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار خواهد شد .