معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: خانواده مهندسی بتن از زلزله کرمانشاه سرافراز بیرون نیامد، نگرانی برای کرمانشاههای دیگر در کشور وجود دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ محمد شکرچی زاده در همایش روز ملی بتن گفت: ما در کشوری زندگی میکنیم که هشتاد درصد شهرها در مناطق با خطر زلزله زیاد و یا خیلی زیاد قرار دارند، بنابراین توجه به مقاومبودن سازهها در برابر زلزله از بدیهیات مهندسی است.
وی بیان کرد: در کشور تقریباً هر ده سال یکبار، زلزله مهیبی با بیش از هفت ریشتر اتفاق میافتد و متأسفانه منشاء خرابیهای گسترده و خسارات مالی و جانی زیاد میشود.
شکرچی زاده ادامه داد: بیش از بیست سال است آییننامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله (استاندارد 2800) به تصویب هیئت وزیران رسیده و لازمالاجرا است، با این وجود خسارتهای ناشی از زلزله در ساختمانهای جدیدی که اجرای این استاندارد برای آنها الزامی بوده است قابل توجه است و واقعاً نباید از کنار این مسئله براحتی بگذریم.
وی با اشاره به زلزله کرمانشاه افزود: بیش از 60 درصد ساختمانها در شهرهایی مانند سرپل ذهاب و اسلامآباد غرب که در نزدیکی کانون زلزله قرار داشتند سالم ماندند ولی علاوه بر کشتهشدن تعدادی از هموطنانمان، خسارت زلزله بیش از پنجهزار میلیارد تومان برآورد شده است. بازدید از ساختمانهای آسیبدیده نشان داد که اگر جزئیات اجرایی و ضوابط آییننامهای، قدری بیشتر رعایت شده بود، خسارتهای وارده به مراتب کمتر بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: در بین ساختمانهای آسیبدیده، سازههای بتنی بخش مهم و قابل توجهی را شامل میشود. هموطنانمان در فیلمها و عکسها، ساختمانهای بتنی را مشاهده کردند که بتنهای پوک و خردشده بدون کیفیت در آن ساختمانها در اثر زلزله فرو ریختهاند و چه بسا هموطنان ما در اثر آن قربانی شدند.
شکرچی زاده بیان کرد: چرا متخصصان بتن پس از ارزیابیهای اولیه، مقاومت بتن را در برخی از این سازههای فروریخته در زلزله کرمانشاه حتی کمتر از 10 مگاپاسکال برآورد کردند و جالب آنکه بتنهای این سازهها بعضاً از کارخانجاتی تأمین شده بود که دارای نشان استاندارد بودند.
وی ادامه داد : این موضوع باعث شد تا روز بتن امسال را به نام بتن آماده (گذشته، حال و آینده) نامگذاری کنیم و از خانواده مهندسی بتن خصوصاً کارخانجات بتن آماده که از اعضای اصلی این خانواده هستند بخواهیم که باید اندیشه و عزمی جدید کنند.
وی افزود: صنعت بتن آماده در چند سال گذشته به لحاظ کمی رشد بسیار خوبی کرده است و نیاز آن روز به روز در شهرسازی بیشتر احساس شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: بدون اینکه بخواهیم همه تقصیر ضعف ساخت و ساز را بر گردن دستاندرکاران متعهد و توانمند صنعت بتن آماده بیندازیم، لازم است صنعت بتن خود را برای یک تحول جدی آماده کنیم.
شکرچی زاده افزود: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، سازمان نظام مهندسی ساختمان و نهاد های مسئول فقط با درنظر داشتن وظیفه انسانی و میهنی خود برای حفظ جان و مال شهروندان باید به میدان بیایند و در کنار این صنعت مهم و بزرگ قرار گیرند تا در آستانه سال 1400 باز شاهد ساخت چنین سازههای ناامنی در کشورمان نباشیم.