به گزارش «صما» به نقل از روابط عمومی راه و شهرسازی خراسان رضوی، در جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان خراسان رضوی که با هدفتبیین و تشریح سیاست های دولت در حوزه بازآفرینی شهری خراسان رضوی برگزار شد، درباره شرایط جدید اجرای برنامه های بازآفرینی شهری گفت: برنامه بازآفرینی یک محله توسط تسهیل گر از جنس جامعه مدنی به همراه یک شهرساز ارائه می شود و در ستاد شهرستانی و استانی ارائه و مصوب می شود و یکی از ویژگی ها این است که بعد از تصویب در ستاد استانی ، استان تعیین می شود و انتهای تصویب نیز کمیسیون ماده 5 دراستان است مگر مواردی که مغایرت اساسی دارد.
عشایری افزود: در طرح های بازآفرینی شهری دیگری به شورای عالی شهرسازی و معماری نمی رود و این اتفاقی است که می تواند شرایط را تسهیل کند.
وی به دیگر برنامه های پیش بینی شده اشاره کرد و ادامه داد: همه دستگاه های خدمات رسان قرار است سالانه 35 میلیارد تومان در راستای برنامه بازآفرینی شهری تخفیف بدهند که تشخیص تخفیف در حق انشعاب یا هزینه انشعاب برعهده ستاد استانی خواهد بود.
وی یادآورشد: هر توسعه گری که زودتر پروژه را تعریف کند مطمئن تراز این تخفیف ها استفاده خواهد کرد
.
وی به دیگر برنامه های بازآفرینی شهری اشاره کرد و گفت: 25 تا 30 درصد هزینه ساخت در محله هدف با دیگر محلات تفاوت قیمت دارد و هزینه ساخت به حدود 30 درصد کاهش می یابد و به نوعی تسهیل می شود و سازندگان نیز ورود پیدا می کنند.
وی گفت: برای سرعت گرفتن این طرح طبق ماده 6 قانون عرضه و تولید مسکن باید تمامی اراضی واقع در شهرها باید به صورت رایگان در اختیار توسعه گران قرارداده شود که این تکلیف دولت و توصیه به شهرداری هاست.
عشایری با بیان این که راه وشهرسازی نیزموظف است ظرف 15 روزدراختیارتوسعه گرقراردهد،ادامه داد: زمین هایی که سند هم دارند این الزام قانونی وجود دارد و اراضی که برگ واگذاری دارد باید به کمیسیون مستند سازی ماده 69 برود و از این طریق اقدام شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایرانگفت: درهیئت دولتی مصوب شد که تمامی اختیارات دولت به شهرداران منتقل می شود و می توانند با توسعه گر ورود پیدا کنند.
عشایری بر ضرورت تشکیل ستاد بازآفرینی استان در هر 15 روز تاکید کرد و گفت: خراسان رضوی تنها استانی است که برنامه اقدام مشترک بازآفرینی شهری مصوب دارد و خراسان رضوی در این زمینه پیشربوده است.
وی ادامه داد: اراضی دولتی به عنوان ظرفیت های برنامه اقدام مشترک است که می تواند به کار گرفته شود، هم چنین ظرفیت توزیع قیر رایگان نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد و در خدمت شتاب دهی و تحقق پذیری برنامه بازآفرینی شهری در محلات هدف باشد.
وی هم چنین درباره بافت اطراف حرم مطهر رضوی گفت: یکی از معضلات اصلی رویکرد آن بوده است که فقط بسازیم و به این که ساکنان محله کجا می روند کاری نداشتیم