به گزارش خبرنگار مهر، مجید شارقی پیش از ظهر دوشنبه در جلسه ستاد بازآفرینی شهری استان مرکزی در اراک اظهار داشت: براساس ماده ۵۹ قانون برنامه ششم توسعه وزارت راه و شهرسازی و شهرداری ها مکلف هستند نسبت به احیا، بهسازی، مقاوم سازی و بازآفرینی سالانه ۲۷۰محله از بافت های ناکارآمد میانی شهری و... در کشور اقدام کنند.
وی افزود: محورهای بازآفرینی شهری در محله های هدف، شامل شش فعالیت عمده است و جنبه های سخت افزاری و نرم افزاری دارد و هدف هم افزایش زیست پذیری شهرها و ارتقای کیفی زندگی شهروندان است.
شارقی ادامه داد: این اهداف شامل عملیات بهسازی، نوسازی، بهینه سازی، توسعه خدمات روبنایی و زیربنایی و همینطور جنبه های نرم افزاری است که به ارتقای توانمندی اجتماعی و فرهنگی محلات هدف کمک می کند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی بیان کرد: براساس تقسیم کار انجام گرفته، منابع و نیازهایی که در این مورد وجود دارد، براساس شاخصه هایی مانند توزیع فضایی فقر و آسیب های اجتماعی تقسیم بندی شده اند و سهم استان مرکزی در مقیاس ملی ۲.۵ درصد است
شارقی بیان داشت: در عملیاتی که باید انجام شود و منابع موردنیاز، سهم دولت ۳۳درصد و سهم بخش خصوصی ۳۹درصد است و برای سایر بخش ها هم سهمی درنظر گرفته شده که در مجموع ۱۲۳هزار میلیارد تومان منابع مالی را شامل می شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی بیان داشت: اهداف این طرح شامل توسعه امکانات و خدمات در مقیاس شهری و محله ای، ارتقای زیرساخت های شهری و محله ای، بهسازی فضاهای شهری و محله ای، توسعه قلمروی عمومی، ارتقای توانمندی های اقتصادی، ظرفیت سازی اجتماعی و نهادی، تهیه طرح ها و برنامه های بازآفرینی در مقیاس شهری و محله ای و بهسازی و مقاوم سازی و نوسازی مسکن است.
شارقی عنوان کرد: ۲۲ دستگاه از صندوق توسعه ملی سهم می برند که بایستی در این زمینه اعتباراتی را تخصیص دهند.
وی ادامه داد: مجموع بافت فرسوده شهری استان معادل۸.۵ درصد مساحت شهرها و جمعیت ساکن در بافت های نابسامان شهری نیز معادل ۱۳درصد جمعیت شهرها است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی عنوان کرد: در دو شهر اراک و ساوه بیشترین سکونتگاه های غیر رسمی وجود دارد، در اراک حدود ۲۳درصد جمعیت و هفت درصد مساحت شهر و در ساوه هم با ۲۳ هزار نفر و ۲۵۸ هکتار، ۱۲.۵درصد مساحت شهر را شامل می شود