وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی
    زمانی که محمد علی نجفی تصمیم گرفت تا به عنوان یکی از کاندیداهای اصلاح طلبان برای اداره شهر تهران شرکت کند، اصطلاحات شهر سوخته و شهر فروشی را به عنوان یکی از اهرم های خود در جلب اعتماد اجتماعی شهروندان به کار برد. وی اعتقاد داشت قرار دادن اموال شهر در ردیف بودجه غیر نقدی شهر یکی از اشتباهاتی بود که محمد باقر قالیباف در 12 سال مرتکب شد.

    فروش اموال شهر  با هدف توسعه تهران ادامه دارد/ فزق بین مدیریت نجفی و قالیباف نیست

    زمانی که محمد علی نجفی تصمیم گرفت تا به عنوان یکی از کاندیداهای اصلاح طلبان  برای اداره شهر تهران شرکت کند، اصطلاحات شهر سوخته و شهر فروشی را به عنوان یکی از اهرم های خود در جلب اعتماد اجتماعی شهروندان به کار برد. وی اعتقاد داشت  قرار دادن اموال شهر در ردیف بودجه غیر نقدی شهر یکی از اشتباهاتی بود که محمد باقر قالیباف در 12 سال مرتکب شد.
    به گزارش تیتر شهر: نجفی عقیده داشت که ایجاد درآمد پایدار به معنای فروش اموال شهر تحت عنوان بودجه غیر نقد در لایحه بودجه سالانه شهرداری تهران نیست و باید فکر دیگری برای تامین درآمدها و هزینه های شهر تهران پیدا کرد. به گفته وی این روش بودجه ریزی برای کلانشهری همچون تهران باعث شده تا اموال شهری به اتمام برسد و تهران به یک شهر سوخت تبدیل شود.
    هر چند اصطلاح شهر فروشی که از سوی شهردار فعلی تهران و همراهان اصلاح طلبش در زمان انتخابات به صورت مداوم استفاده شد؛ این انمید را در میان کارشناسان شهری و حتی شهروندان اجاد کرد که دیگر شهرداری تهران تصمیم در واگذاری اموال شهری ندارد.
    امروز شهردار تهران به صراحت در جمع خبرنگاران اعلام کرد: قرار نبوده که املاک شهری فروخته شود!

    محمد علی نجفی توضیح داد: بودجه شهرداری تهران در سال جاری حدود 17 هزار و 900 میلیارد است که از این رقم حدود شش هزار میلیارد تومان غیرنقد است که این میزان یک سوم بودجه شهرداری را تشکیل می دهد. به همین جهت فروش املاک از قبل در بودجه ها دیده شده و چنین قراری نبوده است که املاک شهرداری فروخته نشود. اما نکته مهم آن است که این بخشی از املاک شهرداری را تبدیل به احسن کرده و از آن برای توسعه خطوط مترو، بزرگراه ها و سایر خدمات شهری استفاده کنیم.
    هر چند می توان درباره بسیاری از روندهای اشتباهی که دهه‌هاست در شهرداری تهران و سایر شهرداری‌های کشور باب شده، سیستم فعلی یا بعدی را مقصر دانست؛ در دوره‌ای بنایی اشتباه گذاشته می‌شود و تا زمانی نامعلوم ضمن معیوب‌کردن سیستم، ادامه پیدا می‌کند.
    سیستم غیرنقدی که در سال‌های گذشته در شهرداری تهران وجود داشته و هنوز هم وجود دارد، یکی از همین روندهای اشتباه بود که شهرداری را از درون دچار چالش و عدم ثبت و در نهایت عدم شفافیت کرده است. اموال و دارایی‌ها و بدهی‌ها و طلب‌هایی که در هر قسمت کوچک یا بخشی بزرگ در شهرداری معاملاتی دارند، ممکن است در ازای پرداخت‌ها و معاملات و هر مبادله دیگری اموال غیرنقد ازجمله ملک را ردوبدل کنند.
    در این میان معامله، طرف معامله و مبلغ آن هر چقدر بزرگ‌تر و حساس‌تر باشد، عدم ثبت و ارزش‌گذاری‌های این اموال مهم‌تر می‌شود. روندی که شهرداری تهران به‌ویژه در سال‌های اخیر برای فرار از بدهی‌های سنگین مالی خود گذراند، همین روند بود؛ فروش اموال و دارایی‌های کوچک و بزرگ شهر. درباره طلبکاران بزرگ اموال بزرگی مانند شهروند و شهر آفتاب را فروخت و درباره پیمانکاران و طلبکاران کوچک‌تر املاکی که گویا دوسالی است فهرستشان رسمی شده و در بودجه می‌آید.

    حال سوال اینجاست که چرا شهردار تهران که قرار بود نقطه پایانی بر شهر فروشی باشد اکنون خود برای تامین منابع مالی و پرداخت بدهی ها قصد دارد از محل واگذاری و فروش همین اموال شهری امورات شهر را بگذراند. در حال حاضر فرق بین نجفی و قالیباف واقعا در چه شیوه مدیربتی است؟

    کسب درآمدهای پایدار از محلی که هیچ وقت معرفی نشد!


    آنطور که حجت میرزایی در جمع خبرنگاران مطرح کرد؛ در گذشته 80 درصد  درآمدهای شهرداری در گذشته از محل ساخت و سازها بوده است که این روش مطلوب نیست به گونه ای که حتی اگر در این دوره قالیباف شهردار تهران می شد نیز با این شیوه نمی توانست منابع مالی پروژه های شهری را تامین کند.

    استدلال معاون شهردار تهران این است که اکنون در تهران 500 هزار واحد مسکونی مازاد وجود دارد و به همین دلیل پرونده ساخت و ساز باید در شهر تهران تا مدتی نامعلوم بسته شود!

    به رغم این تحلیل اما زمانی که از حجت میرزایی سوال می شود که هزینه پروژه های شهری از کجا تامین خواهد شد تنها مطرح می کند: بخشی از پروژه‌های شهری مانند مترو جزو تعهدات دولت است و در واقع شهرداری به نیابت از دولت فعالیت می‌کند.

    گویا معاون شهردار تهران خبر ندارد که ورود نیابتی شهرداری تهران به جای دولت در تامین هزینه ها ی مترو نزدیک به یک دهه است که ادامه داشته و اکنون شهرداری وکالت تام در این خصوص از دولت دارد چرا که شهردار قبلی به این نتیجه رسید که از دولت آبی برای توسعه مترو مطابق قانون گرم نمی شود!


    اینکه چرا شهرداری همچنان برنامه توسعه مترو را روی آب! طراحی می کند . رویایی که مصداق بارز «خانه ای روی آب» است و با تاکید شهرداری تهران  در آینده  این رویا به کابوس تهرانی ها تبدیل می شود.

    رویا پردازی مجموعه مدیریت شهری تهران تا جایی ادامه دارد که می خواهد از خزانه خالی دولت نیز امکان برداشت مالی داشته باشد. آنطور که معاون برنامه ریزی، توسعه و امور شوراهای شهردار تهران مطرح کرد: در حال چانه‌زنی هستیم تا بتوانیم از صندوق توسعه ملی استفاده کنیم البته از طریق فاینانس و سرمایه‌گذاری خارجی هم بخشی از هزینه‌های شهر را تأمین خواهیم کرد. در هفته جاری با دولت صحبت‌هایی داشته‌ایم و قول‌های خوبی برای کمک به مترو داده‌اند.

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی