به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد سالاری در گفتوگو با خبرنگار سرویس اجتماعی شبکه خبری تهران نیوز در ارتباط با میزان آسیبهای زلزله احتمالی تهران اظهار داشت: در مناطق زلزلهزده غرب کشور همه نهادها بسیج شدهاند اما باز هم مشکلاتی را داریم، اکنون شما فرض کنید که با حاشیهنشینیهای موجود و بافتهای فرسوده در تهران زلزله بیاید؛ قطعا کل محدوده شهر تهران دچار مشکلات فراوانی میشود.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در ارتباط با کمکهای استانهای معین تهران در صورت وقوع زلزله احتمالی نیز عنوان کرد: شهرهای اقماری ما حتی زیرساختهای لازم برای اداره معمولی شهرشان را هم ندارند و بیشتر خدماتشان را از شهر تهران میگیرند و نمیتوانند نقش معین را ایفا کنند.
سالاری بر این اساس ادامه داد: استان البرز نیز یکی دیگر از استانهای معین ماست که تا حدودی میتوان آن را جزو شهر تهران دانست چرا که اگر زلزله بیاید، قطعا خسارات زیادی را هم در آن جا متحمل میشویم.
وی در ادامه اظهاراتش از استانهای قزوین، مازندران، گیلان، زنجان، قم و مرکزی به عنوان اصلیترین استانهای معین شهر تهران یاد کرد و یادآور شد: اما واقعیت این است که این استانها ظرفیتهای زیادی در مدیریت بحران ندارند. یکی از مهمترین اولویتهای کشور بحث مدیریت بحران و استفاده از فضاهای مناسب در مواقع بحرانی است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران بیان داشت: متاسفانه در خصوص ساختمانهای بزرگمقیاس بهویژه ساختمانهای دولتی مشکل بزرگی داریم و شاهد این هستیم که برخی ساختمانهای تمام شیشهای یا تمام کامپوزیتی ساختهاند که هیچ سنخیتی با اصول و مبانی شهرسازی ندارند.
سالاری ادامه داد: ما بارها و بارها تذکر دادهایم و امیدواریم که تدابیر لازم برای بررسی این موضوع اندیشیده شود. ما هم با جدیت پیگیر هستیم اما اشکال اصلی در حوزه اجراست.
وی در ادامه از دستگاههای ذیربط خواست تا در ارتباط با اجرای نقشههای مصوب نما جدیتر عمل کنند و افزود: بعضا میبینیم که شهرداریهای مناطق با اخذ عوارض از کنار عدم اجرای نمای مصوب عبور میکنند.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در پایان خاطرنشان کرد: در برخی مواقع نیز مشاهده میشود که دستگاههای نظارتی نسبت به عدم رعایت نقشههای مصوب نما به صورت خط قرمزی عمل نمیکنند و آنها را به موقع گزارش نمیدهند.
محمد سالاری در گفتگو با اقتصادآنلاین اظهار کرد: یکی از رویکردهای تدوین طرح جامع و طرح تفصیلی شهر تهران این بوده که ما بتوانیم در فرایند تدوین مفاد طرح تفصیلی و اجرای مفاد آن میزان سرانههای هفتگانه را در شهر تهران افزایش دهیم.
وی ادامه داد: سرانههای فضاهای سبز و خدماتی اعم از خدمات ورزشی، تفرجگاهی و تفریحی، سینمایی، بهداشتی، درمانی است. صاحبنظرانی که میگویند باید پادگانها از سطح شهر برچیده و به خارج شهر منتقل شوند معتقدند که این فضاها در راستای تحقق این سرانهها باشد.
به گفته این عضو شورا میتوان در بین این سرانهها کاربریهای محدود تجاری، تفریحی، تفرجگاهی و پذیرایی هم وجود داشته باشد؛ اما به اعتقاد او اگر بنا باشد که پادگان از داخل شهر برود و در محل آنها بارگذاری مسکونی که نتیجهاش جمعیتپذیری و کاهش این سرانهها است، اتفاق بیفتد وجود آنها در داخل شهر برای شهر و شهروندان مفیدتر خواهد بود.
سالاری اضافه کرد: هر چند فضای پادگان در اختیار شهر نیست و دیوارهایش برداشته نشده که مردم از آن استفاده کنند اما حداقل به بار جمعیتی شهر اضافه نشده است و در مواقع بحرانی هم به عنوان فضای پدافند غیرعامل میتوانند کمک یار مدیریت بحران کشور و شهر بمانند.
این عضو شورا با اشاره به درختکاری شدن عمده فضای بوستان ولایت، گفت: این بوستان منطقه مرکز وسیعی دارد که قرار است در راستای یکی از راهبردهای طرح جامع یعنی ارتقای جایگاه تهران در مقیاس ملی، منطقهای و جهانی تبدیل به بیمارستان هستهای شود.
سالاری ادامه داد: فناوری و تکنولوژیهای این بیمارستان باعث می شود بتوانیم خدمات پزشکی و درمانی را به کشورهای منطقه و دنیا از یک محله جنوب شهر ارائه دهیم. پیشنهاد شورا این بود که قسمتی از بوستان ولایت به عنوان باند اولین نشست فرود هواپیما تبدیل به موزه شود.
این عضو شورا با بیان اینکه باید بارگذاریهای دیگری نیز در این منطقه ایجاد شود، تاکید کرد: مطالعاتی در حوزه های مختلف دانش بنیان در دوره شورای چهارم انجام و تصمیمات خوبی اتخاذ شد هر چند که نیاز دارد مطالعات بیشتر و جامعتری درباره این منطقه صورت بگیرد.
سالاری اظهار کرد: اینکه بعضیها معتقدند یک فضایی کاملا فضای سبز یا باز باشد هم درست نیست، چون منطقه تبدیل به فضای بیدفاع شهری میشود. ما باید بارگذاریهای حداقلی در آنجا انجام دهیم تا مردم هم در محیط حضور داشته باشند.
به گفته سالاری هر پارکی باید قسمتهای تفرجگاهی هم داشته باشد، مثل سینمای سه بعدی، نمایشگاه فصلی، اما نباید تبدیل به سکونتگاه شود تا بار جمعیتی اضافه کند. خط قرمز شورا ایجاد سکونتگاه است که باعث کاهش کیفیت محیط میشود.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، ری و تجریش همچنین گفت که بوستان ولایت واگذار نشده است و غیر از بیمارستان هستهای که تفاهمنامهای برای ساخت آن با وزارت بهداشت و سازمان انرژی اتمی نوشته شده که البته در جریان اجرای آن نیستم و گزارشی هم نیامده، اما واگذار نشده و قابل فروش و انتقال به غیر نیست.