وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی

    معلولین ناچارند ترک تحصیل کنند/ نباید شهر با معلول بیگانه باشد

    عضو انجمن دفاع از حقوق معلولین قروه با اعتراض به نبود جدیت در رسیدگی به موانع تردد در نظام شهرسازی استان گفت: کوهستانی بودن استان و بی توجهی به استانداردهای شهرسازی در حوزه معلولین مشکلات بسیاری برای این قشر ایجاد کرده است.

    به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، دومین جلسه کمیته مناسب سازی معابر و ساختمانها برای معلولین کردستان با حضور رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مناسب سازی کشور، استاندار، معاون امور عمرانی استانداری، جمعی از مدیران ادارات مرتبط و نمایندگان معلولین با هدف ارزیابی راه‌های‌ تسریع و ارتقاء کیفی پروژه‌های‌ مناسب سازی در سالن جلسات سازمان بهزیستی استان برگزار شد.

     

    کردستان رتبه دوم مناسب سازی کشور دارد

     

    رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مناسب سازی کشور نهادینه نشدن مناسب سازی در طراحی شهری و روستایی را مشکل اصلی نامید و گفت: مناسب سازی نباید تنها مختص به معلولین باشد بلکه باید مناسب سازی برای تمام اقشار جامعه باشد و مرزبندی بین سالم و معلول امری منطقی نیست.

     

    ابراهیم کاظمی مومن سرایی افزود: یکی از بسترهای مناسب سازی در کردستان به رسمیت شناختن حقوق معلولین در رویکرد مدیران است که این موضوع در برخی استانها وجود ندارد و ما این را بستری مناسب برای برنامه ریزی می‌دانیم.

     

    وی کردستان را استان موفق در مناسب سازی نامید و تصریح کرد: یزد با 59 درصد مناسب سازی رتبه اول و کردستان با 41 درصد رتبه دوم را به خود اختصاص داده و تهران با 24 درصد در رده آخر قرار دارد.

     

    وی خاطر نشان کرد: در میان ادارات هم سازمان بهزیستی با 61 درصد رتبه اول و سازمان نظام پزشکی با 21درصد رتبه آخر کشور را دارد.

           

    تمام امکانات کشور به معلولان تعلق دارد

     

    استاندار کردستان با اشاره به وجود اراده محکم در مدیریت استان برای تامین نیاز معلولین گفت: مناسب سازی ترکیبی از علم و فن است و تشخیص ضرورتها را باید خود این قشر انجام دهند که رسیدن به این نقطه تنها با استفاده از مشاوران ذیصلاح و خود معلولین مهیا می‌گردد.

     

    عبدالمحمد زاهدی افزود: اگر در یک شهر بزرگ تنها یک معلول داشته باشیم باید مناسب سازی را برای آسودگی آن یکنفر انجام دهیم زیرا معلول هم یک انسان دارای حقوق شهروندی بوده و نیاز به تردد برای تامین نیازهایش دارد.

     

    وی اعلام کرد: تمام امکانات استان به معلولان تعلق دارد و طوری برنامه ریزی کرده‌ایم که تا 4 سال آینده برنامه مناسب سازی را به پایان برسانیم.

     

    مناسب سازی الزام قانونی است

     

    مدیرکل بهزیستی کردستان با تاکید بر ضرورت مناسب سازی برای معلولین گفت: رفتارها و کارهایی که معلولین انجام می‌دهند از عهده افراد سالم برنمی آید و این نشان می‌دهد معلولیت ناتوانی و محدودیت نیست اما در کنار این موضوع باید امور مربوط به آسان سازی انجام امور روزمره برای این قشر انجام شود تا با حداقل مشکل کارهایشان را پیگیری کنند.

     

    صباح قریشی افزود: مناسب سازی الزام قانونی مدیریت شهری و روستایی است اما به علت بی‌توجهی‌های چند دهه قبل در طراحی شهری اجرای این امر با مشکل و مانع روبرو می باشد که باید این کار در شرایط فعلی با جدیت پیگیری گشته و در طراحی های جدید اصول مربوط به مناسب سازی رعایت گردد.

     

    وی تصریح کرد: بر اساس ارزیابی‌های انجام گرفته کردستان در ردیف استانهای پیشرو قرار دارد و اگر چنین ادامه یابد در آینده نزدیک به اهداف تعیین شده خواهیم رسید.

     

    صدور پایان کار منوط به رعایت مناسب سازی است

     

    مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری کردستان با اشاره به قرار گرفتن مناسب سازی در روند شهرسازی استان گفت: اقدامات خوبی در این راستا انجام شده از جمله نهادینه شدن ضرورت مناسب سازی در روند شهرسازی اما تا رسیدن به وضعیت مناسب فاصله زیادی داریم و باید بیش از پیش انجام این امر را در دستور کار قرار دهیم.

     

    جمشید اسدی افزود: صدور پایان کار برای ادارات دولتی، نهادهای عمومی و مدارس منوط به رعایت قوانین مناسب سازی است.

     

    وی خاطر نشان کرد: سال گذشته شهرک بهاران سنندج به عنوان پایلوت طرح مناسب سازی انتخاب گردید تا ضمن اجرای طرح نقاط ضعف و قوت را نیز به دست آوریم و از این تجربه در سایر نقاط شهری استان استفاده نماییم.

     

    شهرداریها به نواقص معابر رسیدگی کنند

     

    معاون توانبخشی بهزیستی کردستان در مورد برنامه ریزیهای انجام شده در کمیته مناسب سازی اظهار کرد: بررسی راهکارهای مناسب سازی از جمله در مدارس، معابر، خیابانها، اتوبوسها، مراکز درمانی و دستگاههای خود پرداز بانکها انجام شده و در موارد زیادی این کارها انجام شده که در جای خود مورد تقدیر می‌باشد.

     

    مشفق افزود: کمبود موزایکهای پولکی، وجود چاله‌های متعدد و غیر استاندارد بودن تعدادی از سرعت‌گیرها در خیابانها و پیاده روها مشکلاتی برای معلولین ایجاد نموده که از شهرداریها درخواست می‌کنیم با عنایت ویژه به این نواقص رسیدگی کنند.

     

    معلولین ناچارند ترک تحصیل کنند

     

    عضو انجمن دفاع از حقوق معلولین قروه با اعتراض به نبود جدیت در رسیدگی به موانع تردد در نظام شهرسازی استان گفت: کوهستانی بودن استان و بی توجهی به استانداردهای شهرسازی در حوزه معلولین مشکلات بسیاری برای این قشر ایجاد نموده از جمله اختلاف سطح پیاده‌رو و سواره‌رو، سرعت‌گیر خیابانها، اجرا نکردن محل تردد معلولین در ساختمان ادارات، پاساژها، مراکز درمانی، سالنهای ورزشی و بانکها.

     

    صادق حسین‌زاده افزود: نبود دستشویی مخصوص معلولان سبب شده تا تعدادی از معلولان ترک تحصیل کنند.

     

    شهرداری سنندج برنامه ریزی برای مناسب سازی را در دستور کار دارد

     

    معاون خدمات شهری شهرداری سنندج خبر از برنامه ریزی این نهاد برای تامین نیاز معلولان داد و اعلام کرد: من معتقدم که معابر شهری معلول هستند که این قشر عزیز نمی توانند به راحتی تردد کنند و باید تمام برنامه‌های شهرسازی ما بر اساس نیاز سنجی معلولان طراحی گردد.

     

    رخزادی افزود: شهرداری سنندج با نگاهی کارشناسی به مناسب سازی می‌نگرد و در راستای تامین نیاز معلولان اقدامات فراوانی انجام داده است.

     

    وی در ادامه اظهار کرد: در زمینه اجرای طرح پایلوت شهرک بهاران اقداماتی از قبیل پل گذاری مخصوص معلولان در معابر و خیابانها، مراکز خدماتی، بانکها، مراکز تجاری و سالنهای ورزشی انجام داده است.

     

    معلولان مریوان نیاز به رسیدگی بیشتر دارند

     

    عضو انجمن نابینایان مریوان با اشاره به وجود مشکلات فراوان در مریوان گفت: در تمام شهرهای استان موانع زیادی برای تردد معلولان وجود دارد که این موانع در شهرهای کوچک بیشتر بوده و اراده‌ای برای رفع آنها وجود ندارد.

     

    خالد مدنی‌فر افزود: باید در کمیته مناسب سازی هر شهر یک معلول حضور داشته باشد تا برنامه‌ریزیها با دقت کافی انجام پذیرد زیرا این قشر بهتر می توانند ضرورتها را تشخیص دهند.

     

    نباید شهر با معلول بیگانه باشد

     

    معاون عمرانی استانداری کردستان مناسب سازی را ضرورتی انکار ناپذیر دانست و گفت: باید شرایطی فراهم کنیم که شهرها و روستاها دوستدار معلولین باشند و تمام تفاوتها در حقوق شهروندی معلول و غیر معلول را از بین ببریم.

     

    امیر قادری افزود: نباید معابر، خیابانها، اماکن عمومی و ادارات ما با معلولین بیگانه باشند و مدیریت شهری و روستایی بر اساس شرایط معلولان برنامه ریزی نمایند.

     

    وی تصریح کرد: این که مناسب سازی اعتبارات کلان می‌خواهد نباید موجب فرار از اجرای پروژها گردد و کردستان با اجرای برنامه‌ها و پروژه‌های متعدد تا کنون توانسته به بخشی از وظایفش عمل کند.

     

    قادری اظهار کرد: حضور معلولین در کمیته مناسب سازی ضروری است و از وجودشان در این نهاد استفاده خواهیم کرد.

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی