وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی
    سرپرست هیأت کاوش باستان‌شناسی میدان امام(ره) همدان گفت: معماری تاریخی در میدان امام(ره) کشف نشده و کاوش‌ها هنوز ادامه دارد.

    به گزارش خبرگزاری فارس از همدان ، محمد شعبانی عصر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در گودبرداری‌های صورت گرفته در دوران پهلوی آثار دوره اسلامی این محوطه از بین رفته است، اظهار کرد: در دوران تاریخی آثاری بر جای مانده که شامل آثار ساسانی، شواهدی ضعیف از دوران اشکانی، سلوکی، هخامنشی و مادی است.

    وی با بیان اینکه لایه‌ها به دلیل تخریب‌های اخیر، به هم ریخته است، خاطرنشان کرد: توالی زمانی دوران تاریخی در این محوطه به دست آمده که بیشتر آثار به دست آمده مربوط به دوران ساسانی بوده و شواهد این دوره در محوطه مسجل است.

    سرپرست هیأت کاوش باستان شناسی میدان امام(ره) همدان با اشاره به اینکه متأسفانه به دلیل تخریب‌ها در سال‌های گذشته غیر ممکن است به ساختار معماری برسیم، تصریح کرد: این احتمال که ردی از دیوار یا سازه معماری در این بخش به دست آید، ضعیف است.

    وی ادامه داد: رینگ اصلی همدان بافت تاریخی است و هر از چندگاهی با حفاری‌ها، بخشی از شواهد تاریخی مشخص می‌شود و اگر ادامه یابد به آثاری برخورد خواهیم کرد اما ادامه کاوش‌ها به برنامه‌ریزی و هزینه‌های سرسام‌آور نیاز دارد.

    شعبانی با بیان اینکه باستان‌شناسی دقیق و ظریف است، یادآور شد: شاید با برنامه‌ریزی بلندمدت بتوان در طول 10 سال میدان مرکزی را کاوش کرد که با شرایط فعلی غیرممکن خواهد بود.

    وی تصریح کرد: در کاوش اضطراری با استناد بر اینکه آثاری در محوطه‌ای کشف شده، بررسی‌های علمی صورت می‌گیرد تا پیش از تخریب‌های احتمالی بیشترین داده‌ها و اطلاعات از آثار به دست آید و بعد از کاوش اضطراری، آثار شاخص جابجا می شود و چنانچه آثار بسیار شاخص باشد، کاوش‌ها ادامه می یابد اما در میدان امام اثر شاخصی به دست نیامده است.

    سرپرست هیأت کاوش باستان شناسی میدان امام(ره) همدان با بیان اینکه تکه سفال‌های به دست آمده مربوط به پیش از دوران اشکانی از لحاظ باستان‌شناسی بسیار مورد اهمیت است، خاطرنشان کرد: تکه سفال‌ها نشان داد که آثار استقرار قبل از دوران اشکانی در منطقه وجود دارد.

    وی ادامه داد: با توجه به اینکه همدان همواره به شهر مادی شهرت داشته وقتی شواهدی همچون تکه سفال‌ها به دست آمده استقرار در دوران ماد قطعی شده است.

    شعبانی با بیان اینکه باید در خصوص آثار به دست آمده از کاوش تصمیم‌گیری شود، گفت: همانطور که گفته شد آثار شاخصی به دست نیامده و دو تابوت سفالی اشکانی و سفالی، دو خمره که احتمال می رود مربوط به تدفین گورخمره‌ای باشد، چاه های مربوط به دوران قاجار و پهلوی از جمله آثار به دست آمده است.

    وی افزود: اگر برنامه‌ریزی شده و یا اعتباری برای اینکه سایت موزه در این منطقه راه‌اندازی شود، پیش‌بینی شده، اقدام مثبتی در شهر همدان است که به نوعی سرمایه ای جدید برای شهر به شمار می‌رود اما ما در جایگاه باستان‌شناس نمی‌توانیم تصمیم بگیریم که سایت ـ موزه راه‌اندازی شود یا نه.

    سرپرست هیأت کاوش باستان‌شناسی میدان امام(ره) همدان با بیان اینکه ایجاد سایت ـ موزه به اعتبار زیاد و طراحی تخصصی نیاز دارد، گفت: من به عنوان شهروند دوست دارم که سایت ـ موزه راه‌اندازی شود اما تصمیم‌گیری بر عهده مسئولان است.

    وی تأکید کرد: شواهد نشان می دهد که آثار خاص دیگری در منطقه کشف نشود چون به خاک بکر نیز رسیده‌ایم اما با این وجود در باستان‌شناسی نمی توان قطعی و مسجل نظر داد.

    شعبانی افزود: گمانه‌های آزمایشی در محوطه ایجاد خواهد شد که اگر به آثاری نرسیم کاوش متوقف خواهد شد و در صورت کشف آثار، حفاری ادامه خواهد داشت.

    وی با بیان اینکه هیچ گونه شواهدی از دوران اشکانی در سفال‌ها دیده نمی شود، یادآور شد: تدفین‌های کشف شده اشکانی است و اعتقاد داریم که پیش از دوران اشکانی، استقرار در این منطقه بوده و با شروع این دوره، اسکان مردم به سمت هگمتانه هدایت شده است.

    سرپرست هیأت کاوش باستان‌شناسی میدان امام(ره) همدان افزود: به احتمال زیاد استقرار دوران پیش از اشکانی در این منطقه بوده است.

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی