معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه باید مساله ساخت مسکن را حل کنیم و مقرراتی که در فرایند ساخت و ساز حاکم است کیفیت را مدنظر قرار نمیدهد، گفت: به دنبال تشکیل و راهاندازی شورای اعتلای معماری هستیم.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمدسعید ایزدی در جلسه گروه معماری نظام مهندسی ساختمان کشور با اشاره به اینکه در وزارت راه و شهرسازی درصدد تشکیل و راهاندازی شورای اعتلای معماری هستیم، گفت:با تشکیل شورای اعتلای معماری در صدد کیفیت بخشیدن به ساختمانها و مستحدثاتی هستیم که در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد و با این اقدام میخواهیم اولین گامها برای کیفیت بخشیدن به معماری را از خود آغاز کنیم.
ایزدی با اشاره به این مطلب که وزارت راه و شهرسازی در نقاط مختلف کشور، مستحدثات، ساختمانها، ایستگاههای راهآهن و همچنین بیمارستانها و درمانگاههایی دارد که معماری برخی از آنها فاقد اصول معماری و قواعد زیباییشناسی است، افزود: با توجه به وضعیت ساخت و سازهای فعلی و همچنین ساختمانهای موجود و مساله تابآور نبودن شهرها به نظر میرسد که در حوزه سیاستگذاریها و برنامهریزیها برای مسکن نیز نیازمند اصلاحاتی جدی هستیم.
ایزدی با تاکید بر این مطلب که باید در موضوع ساخت و سازها به همپیوندی با زمین توجه ویژهای شود، تصریح کرد: باید مساله ساخت مسکن را حل کنیم و در این بین باید کیفیت بر کمیت برتری یابد.
* مقرراتی که در فرایند ساخت و ساز حاکم است کیفیت را مدنظر قرار نمیدهد
وی ضمن انتقاد از این که مقرراتی که در فرایند ساخت و ساز حاکم است کیفیت را مدنظر قرار نمیدهد، گفت: ۳ سال دیگر تا پایان دولت دوازدهم زمان داریم که باید از این فرصت پیشرو استفاده کرده و تحولی در حوزه معماری ایجاد کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی بخشی از مشکلات و چالشهای امروزی را به بخشینگری فعالیتها مرتبط دانست و تاکید کرد: وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، ظرفیت ها و ابزارهایی دارند که می توانند از آنها استفاده مناسبی داشته باشند تا به پیشبرد اهداف مشترک دست یابند.
ایزدی همچنین یکی دیگر از مشکلات فعلی را میزان بالای فارغ التحصیلان رشته معماری و همچنین موسسات آموزشی که عمدتا فاقد استانداردهای لازم هستند، برشمرد و گفت: در حال حاضر در کشور علاوه بر دانشگاه ها، ۸۶۰ موسسه آموزشی معماری در کشور وجود دارد که خود را ملزم به رعایت سرفصلهای تدوین شده که در شورای تحول مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفت، نمیدانند.
وی همچنین یکی از اقدامات قابل توجه وزارت راه و شهرسازی را تشکیل ستاد بازافرینی شهر دانست و گفت: درخواست اول من این است که به سمت ایجاد شبکه همکاری برویم بدون آنکه بخواهیم به حوزه فعالیت دیگری تعدی کنیم. همچنین، تقویت آموزش از دیگر اقداماتی است که باید انجام دهیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه جلسات مشترک گروههای تخصصی سازمان نظام مهندسی ساختمان با معاونت معماری و شهرسازی از نوع همکاری، فنی، کارشناسی و علمی است، از تشکیل کمیته مشترک معاونت معماری و شهرسازی وگروه معماری سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور خبر داد.