منابع مالی وزارتراه برای تعادلبخشی به بازار مسکن محدود است/ بانک مسکن سریعترین مسیر برای توسعه مسکن
حسین عبده تبریزی بابیان مطلب فوق به «صما» گفت: نه بند پیشنهادی تیم کارشناسی وزارت راه در سالهای اخیر نیز وجود داشته اما در این برهه زمانی نیاز است سریعتر عملیاتی شود.
وی بابیان اینکه تمامی پیشنهادهای وزارت راه و شهرسازی در سال اخیر کامل، جامع و قابلاجرا بوده است گفت: بهطور مثال انتقادهایی که برای عدم اجرایی شدن مسکن اجتماعی بیان میشود ناشی از نبود بودجه است.
عبده تبریزی گفت: اگر درآمد کشور مثل سالهای 80 بود این پیشنهادها گستردهتر و سریعتر اجرایی میشد اما متأسفانه دست وزارت خانه در این برهه زمانی بسته است.
وی با اشاره به اینکه همواره وزارت راه و شهرسازی متحمل به عدم اجرایی طرحهای پیشنهادی بوده گفت: این اتهامات ناشی از دو دلیل کمبود بودجه و متغیرهای اقتصادی بوده است.
مشاور وزیر راه و شهرسازی سریعترین راهکار اجرایی در پیشنهاد نهگانه را بند تغییر مأموریت بانک مسکن از بانک تخصصی به بانک توسعهای-تخصصی دانست و در این خصوص گفت: مهمترین ابزاری که دولتها برای جبران و رویارویی با چرخههای رکود و رونق همراه با تورم و همچنین بیثباتی بازار مسکن در اختیاردارند، بانک مسکن است.
به گفته این کارشناس چنین بانکی با رعایت اصول بازار میتواند در موقعیتهای مختلف با تحریک تقاضا و عرضه و حتی مشارکت در ساخت مسکن و جهتدهی به کمکهای دولت، ابزار اجرای سیاستها در بخش باشد.
عبده تبریزی گفت: اما برخی از راهکارهای توسعه مسکن مانند اخذ املاک مازاد نهادهای دولتی و مالیات در کوتاهمدت قابلیت اجرایی ندارد.
وی با اشاره به اینکه اخذ مالیات از املاک یک پرسه طولانی است عنوان داشت: ابتدای باید مطالعات گستردهای در خصوص زیرساختهای اخذ مالیات اجرایی شود. تا بتواند در بلندمدت جا بیفتد و این بند تأثیر موفقی در بین پیشنهادهای توسعه و تحول مسکن داشته باشد.