رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر همدان گفت: هم اکنون پروژه پیادهراهسازی میدان تاریخی همدان ۶۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
نرگس نورالله زاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: پروژه پیادهراهسازی میدان مرکزی همدان بعد از تجربه پیاده راه خیابان بوعلی در سطح 20 هزار متر مربع، شهریور ماه امسال آغاز شد و بازه زمانی پیشبینی شده برای این پروژه پنج ماه کاری برآورد شده بود.
وی پیشرفت فیزیکی طرح پیادهراهسازی اکباتان را هم 67 درصد عنوان و بیان کرد: در حال حاضر همزمان 25 اکیپ اجرایی در پروژه پیادهراهسازی میدان تاریخی امام (ره) فعال هستند.
نوراللهزاده گفت: در حال حاضر پروژه از روند خوبی برخوردار است و از زمانبندی تعیین شده عقب نبوده ضمن اینکه پیشبینی شده بود تا قبل از نوروز 97 به بهرهبرداری برسد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه کاوشهای باستانشناسی در میدان مرکزی همدان چندین هفته است که در حال انجام است افزود: در کاوشهای اولیه دو تابوت سفالی و چند ظرف سفالی در میدان همدان به دست آمد و این در حالی است که تابوت سفالی کشفشده در میدان مرکزی شهر همدان مربوط به دوران اشکانی و چند سفال کشفشده نیز مربوط به ادوار مختلف سلوکی، اشکانی، دوران اسلامی و غیره بوده است.
نورالهزاده اظهار داشت: تا نتیجه کامل کاوشهای باستانشناسی در میدان همدان مشخص نشود پروژه بلاتکلیف میماند و نمیتوان آن را افتتاح کرد.
وی تصریح کرد: طرح نخستین برای مرکز میدان، ایجاد حوضچه با المان و آبنمایی بود که در زمان حفر و اجرای آن متوجه آثار و بقایای تاریخی شده بودند که به میراث فرهنگی اطلاع داده شد و کاوش ها را آغاز کردند.
عضو شورای پنجم شهر همدان اظهار داشت: حدود 12 روز پیش از منطقه بازدید کردیم و به ما اعلام کردند که ظرف مدت دو هفته آینده کاوشها به اتمام میرسد و در این هفته مجددا بازدید و نشستی را داریم تا از نتیجه کاوشها مطلع شویم.
نوراله زاده اعلام کرد: تا نتیجه کامل کاوشها اتفاق نیفتد نمیتوانیم بگوییم که پروژه میدان چه زمانی به بهرهبرداری میرسد و چه اتفاقی برای آن میافتد.
وی تصریح کرد: اگر تعداد آثار کشف شده در طول کاوشها زیاد باشد امکان ایجاد سایت موزه در آنجا وجود دارد در غیر این صورت ممکن است بستر مرکز میدان شیشهای شده و در زیر آن آثار در کف جانمایی شود.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر همدان عنوان کرد: بخش اعتباری از بودجههای شهرداری تأمین میشود و برای این منظور شهرداری باید برنامههای خود را تعیین کند و درآمدهای خود را تا پایان سال محقق کند و بودجه آن تأمین شود.