پشت پرده های نبود نام برخی کاندیدای شهرداری تهران !
۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
به گزارش تیتر شهر؛ صبح دیروز در پنجاه و هشتمین جلسه علنی شورای شهر تهران، لیست هفت نفره کاندیداهای شورای شهر تهران مشخص شد. در این رابطه نام چند تن از کاندیداهایی که اقبال و لیاقت زیادی برای تصدی شهرداری تهران داشتند به چشم نخورد. محسن هاشمی رفسنجانی؛ رئیس شورای شهر تهران، قاسم تقی زاده خامسی؛ شهردار مشهد و محمد رضا عارف؛ رئیس فراکسیون امید از آن جمله بودند. در این میان تیتر شهر پشت پرده های نبود نام این افراد گرزارش می دهد.
کلان شهر مشهد به شهردارش نیاز داشت/ همه مردم ایران از نبود آقای تقی زاده لطمه می دیدند
در ابتدای جلسه علنی روز گذشته محمد علیخانی در پاسخ به خبرنگار شهر آرا از انصراف قاسم تقی زاده خامسی و چند تن دیگر خبر داد. در این رابطه حسن رسولی از پشت پرده های این انصراف می گوید.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران در رابطه با نبود نام شهردار مشهد در میان کاندیدای احتمالی شورای شهر تهران گفت: با توجه به شناختی که از مشهد پیدا کرده ام؛ از نظر من آقای مهندس تقی زاده خامسی بیش از من بر ضرورت ماندن در مشهد واقف بوده اند و هستند.
استاندار اسبق خراسان افزود: اگر ایشان را از دست می دادیم لطمه جدی به شهر مقدس مشهد وارد می شد اما علاوه بر مردم و جمعیت 3.5 میلیون نفری ، 25 الی 30 میلیون زوار علی بن موسی الرضا لطمه می دیدند.
رسولی با تاکید بر نیاز کلان شهر مشهد به آقای تقی زاده بیان کرد: من از آقای تقی زاده هم تشکر می کنم که با انسجام خیلی خوب با دوستان یکدست ما در شورای اسلامی مشهد، مدیریت می کنند و اینکه با یک موضع صادقانه و تعاملی مبتنی بر تجارب، آرامش و امنیت را به پایتخت معنوی ایران برگرداندند و برایشان آرزوی موفقیت می کنم.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه برای اولین بار به شهردار مشهد برای تصدی این پست پیشنهاد داده، گفت: اولین نفری که در مرحله قبلی ایشان را نامزد کرد، بنده بودم و ایندفعه عامدا و عالما با هماهنگی ایشان و تقاضا از هم استانی های خود در خراسان خواهش کردیم و ایشان هم پذیرفتند که به شهرداری نیایند.
رسولی در ادامه بیان کرد: این توضیحات ارائه شد که بیان کنم نبود نام مهندس تقی زاده در میان این هفت نفر چیزی از قابلیت های ایشان کم نمی کند. دلیل نبود نام ایشان در میان 7 نفر به دلیل اهمیتی است که مشهد برای مردم ایران و اصلاح طلبان دارد.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران افزود: اگر مهندس تقی زاده را از دست می دادیم احتمال اینکه انسجام ما در مدیریت شهری مشهد لطمه میدید بسیار زیاد بود؛ فلذا فکر می کنم آنچه انجام شد مبتنی بر منافع مردم مشهد و مبتنی بر خرد جمعی بود و جای سپاسگذاری از آقای مهندس تقی زاده خامسی دارم.
علاقه اعضای شورای شهر به ماندن آقای رئیس/ احتمال بازگشت هاشمی به شهرداری
ابتدای جلسه روز گذشته محسن هاشمی رفسنجانی در جمع خبرنگاران با اعلام این مطلب که اعضای شورا علاقمندند بنده در شورا بمانم و عنوان کرد که در میان هفت نفر نخواهد بود.
وی در ادامه و در مورد معیارهای انتخاب 7گزینه گفت: معیار ما کارایی بود و این که مسئولین نظام نظر منفی روی آنها نداشته باشند از سوی دیگر بتواند انسجام شورا و شهرداری را با هم حفظ کند. ضمن آن که برنامه گزینه ها هم برای اعضای شورای شهر مهم است. ما اساس برنامه سوم شهرداری را تصویب کردیم که باید برنامه گزینه ها بر آن اساس باشد. در بررسی برنامه از گزینه ها جدی هستیم.
وی در پاسخ به این پرسش که اگر شهردار منتخب شورا مورد تأیید قرار نگرفت، چه اقدامی صورت میگیرد گفت: در حال حاضر هیچ پیشگویی نمیتوانیم انجام دهیم. گزینههایی که برای شهرداری انتخاب شدند مورد احترام هستند و انتخاب شهردار به صورت غیرمستقیم و از سوی اعضای شورای شهر تهران که مردم به آنها رأی دادهاند،صورت میگیرد.
رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا جزو 7 نفر انتخابشده نبودهاید، گفت: بنده قبل از این رأیگیری، یک رأیگیری استمزاجی گرفته بودم، ولی اعضا دوست داشتند که در بین این 20 نفر باشم و قبول کردم که اسمم در آنجا باشد و نظر اعضا بود که امروز رأی لازم را نیاورم.
هاشمی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا در جلسه هماندیشی امروز افرادی جلسه را به نشانه اعتراض ترک کردند، گفت: کسی جلسه را ترک نکرده و ممکن است فردی کار خیری داشته و بیرون رفته باشد و مجدداً بازگشته است.
وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه 7 نفری که انتخاب شدند تا چه حد با مشکلات شهر آشنا هستند، گفت: در میان این افراد وزیران و استانداران سابق حضور دارند و افرادی هم 8 ماه در شهرداری تهران کار کردهاند و اعضای شورای شهر بر اساس برنامهای که ارائه میدهند و معاونینی که معرفی میکنند به آنها رأی خواهند داد.
رئیس شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: بنده نگفتهام که تمایل به شهرداری تهران دارم، بلکه گفتم این توانایی را برای اداره شهر دارم.
همچنین در این رابطه محمد سالاری نیز با اشاره به این که به هاشمی رای موافق نداده است، گفت: هاشمی به نظرات اعضای شورا احترام گذاشتند و از ابتدای شورا این همکاری را داشتند. من خودم به عنوان مخالف حضور ایشان در کسوت شهرداری رای دادم.
این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: اما در برگه خودم نوشتم و مطرح کردم که ما دوست نداریم آقای رئیس شهردار شود چون انسجام شورا اهمیت دارد. کارنامه هاشمی بسیار خوب بوده است و حضورش می تواند در وظایف شورا بسیار موثر باشد و برآیند آن منجر به آبادانی و پیشرفت تهران و ارتقا کیفیت زندگی در تهران شود.
سالاری گفت: به هر دلیلی کاندیداهای 7نفره که معرفی می شود آن کارآمدی و تعامل موثر با حاکمیت را نداشته باشند مصلحت من این است که اگر آقای هاشمی شهردار شود اشکالی ندارد.
با وجود انصراف محسن هاشمی، او هنوز هم جزو گزینه هایی است که اعضای پنجمین دوره شورای شهر به آن فکر می کنند و به صراحت اعلام کردند که برنامه هایش را مورد توجه قرار خواهند داد تا جایی که برخی از لیست ضعیف کاندیداها سخن به میان می آورند.
پیش از این انتخابات هاشمی هم به آنها چراغ سبز نشان داده بود و حرفش را در قالب شوخی بیان کرده و گفت: «تا سه بار رجوع، حتی محلل را از طرف اعضای شورای شهر قبول می کنم.»
تمایل عارف به حضور هاشمی در شهرداری تهران/ نام مرا نیاورید
اما برخی رسانه ها عنوان کردند که محمدرضا عارف، رئیس کمیسیون امید مجلس هم در چند روز اخیر با برخی اعضای شورای شهر دیدار و گفتگو کرد و حتی از کمیسیون امید درخواست کرد که شهردار شدنش را بررسی کنند.
علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران در این باره پیش از رای گیری 20 کاندیدای شهرداری تهران اعلام کرد: آقای عارف درخواست کرده بودند که نامشان در لیست نوشته نشود و آقای محسن هاشمی نیز بر اساس توافقی که بعد از انتخابات شورا داشتیم، در شورا ماندگار شد.
وی ادامه داد: با این وجود برخی اعضا که به صورت محرمانه با عارف جلسه داشتند بر عقیده خود اصرار ورزیده و نام عارف را در لیست گزینه شهردار تهران بگنجانند.
لیست هفت نفره و ادامه راه شورای شهر تهران
ابتدای جلسه علنی روز گذشته شورای شهر به انتخاب هفت کاندیدای تصدی پست شهرداری تهران اختصاص یافت. در این میان هفت نفر کاندیدای نهایی که شامل آقایان حسینی مکارم با ۱۷ رای، محسن افشانی با ۱۴رای، محمد ابراهیم انصاری لاری با ۱۲رای، سید محمود حسینی با ۱۱رای، پیروز حناچی۱۰رای و حجت میرزایی و محمود حجتی بوده روز یکشنبه مورخ 9 اردیبهشت ماه برنامه های خود را به شورای شهر تهران ارائه کنند.
محمد علیخانی با اشاره به لیست هفت نفره تصدی پست شهرداری گفت: لیست 7 نفرهای که برای شهرداری تهران بسته شده اصلاً لیست قویای نیست ولی باید به رأی اکثریت پایبند باشیم در هر صورت نظر اکثریت این بوده است.
وی افزود: این افراد باید برنامههای خود را آماده کنند و به کمیسیونهای شورا ارائه دهند و تیمهای همراه خود را نیز معرفی کنند.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران افزود: قبل از رأیگیری باید استعلامهای لازم برای گزینههای شهرداری تهران انجام شود.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه کدام یک از این 7 نفر بیشترین رأی را آوردند، گفت: حسینی مکارم سرپرست فعلی شهرداری تهران بیشتری رأی را آوردند.
علیخانی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه بعضی از اعضا برای رأی دادن با یکدیگر مشورت میکردند، گفت: در این خصوص تصمیم حزبی بیشتر موردنظر بوده است.
ماجرا از چه قرار است؟
گرچه اعضای شورای شهر تهران لیستی هفت نفره به مردم معرفی کردند اما همانگونه که بیشتر متخصصان عقیده دارند هیچ یک از افراد انتخابی لیاقت تصدی شهرداری تهران را ندارند و به نظر می رسد محسن هاشمی تنها به خاطر لابی بازی های سیاسی به جا ماندگان حزب منحله مشارکت از دور شهرداری خارج شده است. از این رو همانگونه که اصلاح طلبان مجلس ششم در کار خود موفق نبوده اند؛ شورای شهر پنجم هم از خود کارنامه درخشانی به جا نمی گذارد و با وجود گذشتن یک سال از شورای پنجم همچنان در پیچ و خم انتخاب شهردار مانده اند. بر این اساس مخالفان اصلاحات نیازی نیست قدمی بردارند؛ زیرا با وجود روند حاکم به نظر می رسد سرنوشت شهردار آینده نیز تفاوتی با گذشتگان نخواهد داشت.