وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی

    کاهش هزینه آری؛ درآمد پایدار شاید وقتی دیگر

    آنطور که پیداست شهرداری تهران در نظر دارد تا بودجه سال 97 را به نسبت بودجه دو سال اخیر شهرداری تهران انقباضی تر تدوین کند. مشکلات اقتصادی شهرداری تهران و عدم تحقق کامل بودجه این مجموعه در یکی دو سال اخیر از یک سو و از سوی دیگر افزایش بدهی های شهرداری تهران باعث شده تا در لایحه بودجه سال آینده شهرداری تهران تمام هزینه های جانبی سازمانی را کاهش دهد.
    به گزارش تیتر شهر: هر چند رویکرد بودجه ریزی انقباضی در سال های اخیر یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری با رویکرد توجه به اقتصاد مقاومتی بوده است و در این میان از دولت دهم تا کنون یکی از تاکیدات مسئولان دولتی انقباضی بستن لایحه بودجه در سطح کلان دولتی و سازمانی بوده است، اما آنچه در عمل اتفاق افتاده این بوده که در این نوع بودجه ریزی مسئولان با حذف بودجه برخی از قسمت ها در نظر دارند تا به بخش های مهمتری از اداره شهر بپردازند.
    این در حالی است که شاکله بودجه ریزی انقباضی یعنی کاهش هزینه ها و بهره وری از منابع مالی موجود است. جایگزینی راه حل هایی به جای تکیه به اقتصاد تک محصولی و بودجه های دولتی نیز یکی دیگر از ارکانی است که در بودجه ریزی انقباضی باید به آن توجه ویژه شود.
    با وجود تمامی این مسائل آنچه تا کنون حداقل در یکی، دو سال اخیر در مجموعه شهرداری تهران روی داده است، کاهش بودجه برخی از قسمت ها و هزینه کرد آن در قسمت های دیگر بوده است و در این میان اجرای برنامه های غیر اصولی باعث حدر دادن بودجه شده است.
    اما می توان گفت درآمدهای پایدار موضوع مهمی است که هر چند مسئولان شهری بارها به اهمیت توجه به آن تاکید کرده اند اما آنچه در عمل اتفاق افتاده، عدم برنامه ریزی درست و اصولی برای تحقق آن به عنوان یک منبع درآمدی همیشگی بوده است. در حال حاضر مدیریت شهری تهران کسب درآمدهای پایدار را در دریافت عوارض شهری می دانند این در حالی است که کسب عوارض اداره شهر تنها یک جنبه از وجوه کسب درامد پایدار در کلانشهرها به ویژه تهران است.
    طبق برنامه ریزی هایی که معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران انجام داده است برای بودجه ریزی انقباضی سال 97  این بوده که اگر ۳۰ درصد از پروژه های مستمر نیز کاهش پیدا کنند، روی وضعیت نگه داشت شهر تاثیری ندارند.
    بررسی های کارشناسان اقتصاد شهری نشان می دهد که در دو سال گذشته با توجه به این که منابع محدودی در شهر تهران وجود داشت، رویکرد تنظیم بودجه تغییر یافت و انقباضی شد. در سال جاری نیز تاکنون منابع ما مطابق پیش بینی هایی که داشتیم، محقق نشده است. به همین دلیل بودجه سال آینده در بخش منابع و مصارف انقباضی است.
    معاون نظارت و اجرای بودجه مناطق اداره کل برنامه و بودجه با اشاره به ارائه چند سناریوی مختلف در تهیه بودجه انقباضی شهرداری  در این باره یادآور شده؛ پس از بررسی این سناریوها، بهینه ترین را انتخاب کردیم. در این سناریو اول هزینه های اجتناب ناپذیر را دیدیم که بیشتر در معاونت ها هستند، ولی همان ردیف های هزینه ای هم که در مناطق بود، دارای مبالغ اندکی بود. چرا که بیشتر از جنس برنامه و فعالیت بودند، در نتیجه آنها را کاهش دادیم. سپس سراغ پروژه های مستمر نظیر تعویض جدول و... که در مناطق همه ساله تکرار می شوند، رفتیم؛ در مرحله اول یک کاهش ۳۰ درصدی برای این ها در نظر گرفتیم. دستور شهردار محترم تهران این بود که رویکرد کلی تدوین بودجه به گونه ای باشد که فعالیت های عمرانی در سطح شهر متوقف نشود و در عین حال علاوه بر صرفه جویی، کیفیت نگه داشت شهر نیز کاهش پیدا نکند.
    سلطانی با اشاره به بررسی های صورت گرفته در خصوص مسئله هزینه نگه داشت شهر، عنوان کرد: با بررسی هایی که داشتیم، مشخص شد که اگر ۳۰ درصد از پروژه های مستمر نیز کاهش پیدا کنند، روی وضعیت نگه داشت شهر تاثیری ندارند. به همین دلیل در مرحله اول گفتیم هر چه قدر پروژه مستمر و نگه داشت وجود دارد، ۳۰ درصد کاهش یابد.
    کاهش بودجه مناطق شهر تهران یکی دیگر از برنامه های شهرداری تهران در بودجه سال آینده است. به همین دلیل هم در مصوبه الزامات تدوین بودجه که شورای شهر تصویب کرده بود و هم در بخش نامه بودجه دکتر نجفی، تصریح شده بود که کمک ها و وظایفی که مرتبط با ماموریت های ذاتی و اصلی شهرداری تهران نیستند، کاهش پیدا کند.
    کاهش 50 درصدی کمک های شهرداری به سازمان ها، موسسات و انجمن ها یکی دیگر از برنامه های شهرداری تهران در تدوین بودجه سال آینده است. به عنوان نمونه کمک به یک بنیاد و موسسه خاصی که در راستای وظایف ذاتی شهرداری نبوده و لزومی نداشته که شهرداری به آن کمک کند کاهش پیدا خواهد کرد؛ بسیاری از این مراکز در سال های قبل از شهرداری کمک دریافت می کردند که این مسئله به مرور به روال تبدیل شد.
    امسال برای اولین بار  شهرداری تهران اقدام به بررسی وضعیت پروژه های غیرمستمر براساس بازدیدها و نظارت هایی که در طول سال از آنها انجام شده بود، کرد. در این بررسی ها مشخص شد که کدام پروژه ها تاکنون خاتمه پیدا کرده، کدام پروژه ها تا انتهای سال خاتمه می یابند و کدام پروژه ها اگر منابع مکفی به آنها اختصاص یابد، قابلیت خاتمه تا سال بعد نیز دارند. همچنین در بررسی های خود نسبت به شناسایی پروژه هایی که قابلیت اتمام در سال جاری و سال آینده ندارند هم اقدام شد.

    حتی برخی از پروژه هایی نیز وجود داشت که با وجود به پایان رسیدن در سه سال گذشته، کماکان در ردیف های بودجه برای آن اعتبار مشخص می شد. در فرآیندهای برنامه ریزی خود سعی کردیم اعتبار پروژه هایی که در سال ۹۷ خاتمه پیدا می کنند را طوری قرار دهیم که پروژه های نیمه تمام خاتمه پیدا کنند. در نتیجه اولویت تامین اعتبار با این پروژه ها بود. همچنین پروژه های جدید را منوط به ارائه توضیحات کامل در ستاد عالی بودجه شد تا بتوان بنا به ضرورت پروژه های جدید، آنها را هم مد نظر قرار گیرد.  

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی