وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی
    نخستین گزارش عملکرد مالی شهردار پایتخت به شورای اسلامی شهر تهران نشان می دهد همچنان79 درصد از درآمد شهرداری تهران از محل درآمدهای ناپایدار تامین می شود که شامل 42 درصد عوارض شهرسازی،7درصد تسهیلات دریافتی از بانک ها،6 درصد وصول مطالبات از محل اسناد دریافتی،15 درصد فروش ملک و پروژه های مشارکتی، 8 درصد سایر عوارض و 3 درصد نیز سایر موارد است. این در حالی است که تنها 21 درصد از درآمدهای مصوب شهرداری تهران در سال جاری از محل درآمدهای پایدار مانند درآمد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده 14 درصد و سایر درآمدهای پایدار 7 درصد تامین می شود. همین مساله نشان می دهد که در کنار عدم توجه دولت به ارایه لایحه درآمدهای پایدار شهرداری ها به مجلس؛ مدیران شهری نیز در طول سال های اخیر تلاشی برای جایگزین کردن راهکارهای اقتصادی جهت افزایش درآمدهای پایدار انجام نداده اند. به نظر می رسد ا زمانی که تنها منبع درامدی دولت ها نفت باشد؛ شهرداری ها نیز ضمن حفظ وابستگی های خود به منابع مالی دولت ها تلاشی برای کسب درآمدهای پایدار برای اداره شهرها نمی کنند.


     

    تیتر شهر:  صبح امروز محمد علی نجفی شهردار تهران طی نامه ای با استناد به اجرای بند 10 ماده 71 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور مبنی بر اعلام صورت جامع درآمد و هزینه های شهرداری؛ نخستین گزارش درآمد و هزینه های شهر تهران را به شورای شهر ارائه کرد.
     
    بودجه سال 96 شهرداری تهران در سال گذشته بر مبنای 44 درصد تملک دارایی سرمایه ای ،39 درصد هزینه ای و 17 درصد تملک دارایی مالی در بخش مصارف به تصویب رسیده است. همچنین بودجه امسال در بخش نقدی 115.115 میلیارد ریال معادل 64 درصد و بخش غیر نقدی معادل 63.885 میلیارد ریال معادل 36 درصد و در مجموع 179.000 میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.
     
    عملکرد درآمدها در شش ماهه اول  1396 :
     
    عملکرد درآمدی شهرداری تهران در شش ماهه اول سال جاری نشان می دهد که در بخش غیر نقدی با وصول 45.593 میلیارد ریاله توانسته 78 درصد از سهم خود را محقق کند. در بخش غیر نقد نیز با تحقق 20.083 میلیارد ریال به میزان 62 درصد از درآمد غیر نقدی بودجه سال جاری شهرداری تهران محقق شده است. که با این احتساب می توان گفت که در مجموع با تحقق 67.676 میلیارد ریال حدود 72 درصد از درآمدهای ناپایدار و 79 درصد از درآمدهای پایدار شهرداری تهران تا کنون محقق شده است.
     
    اما آنچه در این میان مهم به نظر می رسد؛ این است که ریز تحقق درآمدهای شهرداری تهران در دو بخش پایدار و ناپایدار نشان می دهد که بیشتر میزان کسب درآمد در بودجه سال جاری شهرداری تهران از محل درآمدهای ناپایدار و در بخش عوارض مازاد تراکم و تغییر کاربری ها بوده است. مشکلی که در سال های اخیر باعث تغییر کاربری های بسیاری از املاک بر اساس طرح تفضیلی شده است. البته در این میان ساخت و سازهای غیر مجاز و خارج از قاعده نیز با ارجاع پرونده مالکان متخلف به کمیسیون ماده 100 بیشترین منبع درآمد شهرداری تهران در 6 ماهه نخست امسال بوده است.

    79 درصد از درآمد پایتخت از محل درآمدهای ناپایدار / هزینه 20 درصد از بودجه شهر تهران برای پرداخت دیون  /مشارکت 11 درصدی شهرداری  در توسعه خطوط مترو

     
    حال باید دید که با ابلاغ بخش نامه های ضد فساد اداری نجفی در کمتر از یک ماه اخیر در شهرداری تهران وضعیت تحقق درآمدی سال جاری پایتخت چگونه خواهد بود. بعد از عوارض مازاد تراکم، سایر عوارض شهرسازی 94 درصد و درآمدحاصل از مالیات بر ارزش افزوده 88 درصد از تحقق درآمد شهرداری را در 6 ماهه نخست امسال شامل می شود.
     
    بخش عملکرد هزینه ای گزارش نجفی نشان می دهد که از درآمدهای محقق شده شهر در 6 ماهه نخست امسال 29.739 میلیارد ریال در بخش هزینه ای که مربوط به حقوق و مزایا و نگهداشتشهر می شود و مبلغ 26.709 میلیارد ریال نیز در بخش تملک دارایی ها تا کنون خرج شده است.  که بخش هزینه ای شهر تهران با 37 درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است.
     
    اما در بخش سهم مبالغ پرداختی جالب است بدانید که 20 درصد از درآمد شهرداری در بخش بازپرداخت دیون و سایر هزینه های جاری، 13 درصد حقوق و مزایای پرسنل شهرداری تهران،12 درصد بازپرداخت فاینانس، وام ها و اوراق مشارکت سنوات گذشته،10 درصد جبران هزینه سازمان ها و شرکت ها، 11 درصد ایجاد و توسعه خطوط مترو، 8 درصد کمک به مابه التفاوت قیمت بلیت اتوبوس و مترو، 8 درصد کمک به مدارس و مساجد، 7 درصد تملک املاک،7 درصد ایجاد و توسعه،6 درصد مطالعه و پژوهش،5 درصد نگهداشت شهر، 3 درصد تعمیر و تجهیز، 2 درصد اجرای برنامه ها و تعمیر و تجهیز، 2 درصد تملک املاک متصرفی و برداشت های فضایی از بودجه شهرداری هزینه شده است.
     

    79 درصد از درآمد پایتخت از محل درآمدهای ناپایدار / هزینه 20 درصد از بودجه شهر تهران برای پرداخت دیون  /مشارکت 11 درصدی شهرداری  در توسعه خطوط مترو
     

    در این میان می توان به مشارکت اندک شهرداری تهران در بخش ایجاد و توسعه خطوط مترو برابر بودجه در نظر گرفته شده برای این بخش در مقابل جران 10 درصدی هزینه سازمان ها و شرکت ها و سهم 6 درصدی مطالعه و پژوهش که به حیاط خلوت و منبع درآمدی برخی تبدیل شده است؛ اشاره کرد.
     

    79 درصد از درآمد پایتخت از محل درآمدهای ناپایدار / هزینه 20 درصد از بودجه شهر تهران برای پرداخت دیون  /مشارکت 11 درصدی شهرداری  در توسعه خطوط مترو

     
    با توجه به آمار مطرح شده در بررسی گزارش عملکرد درآمدها و هزینه های شهرداری پایتخت در6 ماهه نخست امسال  می توان نتیجه گرفت تمامی هزینه های شهرداری تهران در 6 ماهه اول سال جاری معادل 79،262 میلیارد ریال بوده که نسبت به میزان درآمدهای وصولی 13،586 میلیارد ریال بیشتر است.  در واقع  این اختلاف مربوط به وام های دریافتی به میزان 9،738 میلیارد ریال و درآمدهای استردادی واحدهای شهرداری 2980 ،میلیارد ریال  است که تا کنون در سیستم درآمدی ثبت نشده است.
     
    همچنین از کل هزینه های شهرداری تهران معادل  58792 میلیارد ریال (با احتساب وام های دریافتی، واریزها و برداشت ها) به صورت نقدی بوده  که معادل 74 درصد از کل هزینه ها می شود. این در حالی است که مبلغ 470،20 میلیارد ریال معادل 26 درصد کل هزینه ها از پرداختی های شهرداری به صورت غیرنقدی ثبت شده است.
     
    از سوی دیگر از کل درآمدهای در اختیار خزانه شهرداری تهران پس از کسر مواردی که فقط برای کارهای خاص از آن استفاده شده است (مانند واریز و برداشت ها، برداشت های قضایی، وام ها) معادل 31280 میلیارد ریال بوده است؛ به عبارت دیگر فقط 68 درصد از درآمدهای نقدی شهرداری قابلیت تصمیم گیری و هزینه کردن برای تمام فعالیت های شهرداری را داشته است.
    جالب است بدانید که از کل پرداختی های نقدی شهرداری در 6 ماهه اول امسال 29739 ،میلیارد ریال بابت هزینه های اجتناب ناپذیر (حقوق، مزایا، رفت وروب، فضای سبز، کمک هزینه ای و سازمانها و شرکت ها) هزینه شده است که معادل 95 درصد کل واریزی های در اختیار خزانه بوده است.
     

    لازم به توضیح است که تسهیلات دریافتی شهرداری تهران بابت پروژه های عمرانی با اولویت مترو و پرداخت دیون استفاده شده است.

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی