وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی

    مشهد- ایرنا- معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ناهماهنگی بین دستگاه های اجرایی علت اصلی اخلال در روند بهسازی بافت پیرامون حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) است.

    به گزارش ایرنا، محمد سعید ایزدی پنجشنبه شب در نشست ستاد بازآفرینی خراسان رضوی در مشهد افزود:
    در این زمینه باید کمیته مشترک بین شورای شهر مشهد و ستاد عالی شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی تشکیل شود.
    وی اظهار کرد: بافت ناکارآمد شهری در استان خراسان رضوی به ویژه در مشهد موضوع مهم و کلیدی است که ستاد بازآفرینی استان موفق شده است، فضای مشارکتی در این زمینه بین دستگاه های اجرایی متولی ایجاد کند.
    وی گفت: پیشگیری از رشد بافت ناکارآمد شهری در این استان نیازمند ایجاد کارگروهی متشکل از دستگاه های اجرایی مرتبط با محوریت قوه قضائیه است.
    مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی ایران افزود: از ابتدای امسال تاکنون بیش از یکهزار و 570 میلیارد ریال پروژه در بافت های ناکارآمد شهری در کشور تعریف و اجرا شده اما در عمل پاسخگو نبوده است لذا بهبود این وضعیت در گرو هماهنگی دستگاه های متولی است.
    نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: باید در حوزه تصمیم گیری ها برای خراسان رضوی به ویژه مشهد از دیدگاه منطقه تمدنی نگریسته شود.
    سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی افزود: در بافت های ناکارآمد اعم از بافت فرسوده و سکونتگاه های غیر رسمی مشهد 2 مساله جدی وجود دارد که یکی مربوط به وضعیت حقوقی املاک و دیگری مربوط به مدیریت این مناطق است.
    وی اظهار کرد: اغلب افرادی که در بافت ناکارآمد شهری ساکن هستند، مالک خانه نیستند به طوری که هم اکنون در بافت ناکارآمد شهری مشهد 350 هزار نفر صاحب خانه یا ملک نمی باشند لذا باید وضعیت حقوقی املاک مورد بررسی قرار گیرد.
    وی گفت: از سوی دیگر جمعیت در روستاهای اطراف مشهد به سرعت در حال افزایش است بطوریکه این روستاها آنچنان گسترده می شوند که در آینده نزدیک به حریم شهر مشهد می پیوندند.
    این نماینده مجلس افزود: علاوه بر آن 350 هزار نفر تبعه خارجی ساکن مشهد اغلب در خانه های قولنامه ای سکونت دارند.
    وی اظهار کرد: ردیف هایی برای بافت های ناکارآمد شهری در بودجه در نظر گرفته شده که مبالغ آن اندک است و در عمل نیز این مبالغ تخصیص نمی یابند لذا برای تخصیص این اعتبارات باید ردیف های بودجه در قالب برنامه های دولت تعریف شوند تا مجلس در تصویب این برنامه ها و طرح ها و تخصیص اعتبارات اهتمام و سخت گیری بیشتری داشته باشد.
    رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: برای جلوگیری از رشد سکونتگاه های غیررسمی باید تدبیر کرد.
    حسین مقصودی افزود: طرح های بازسازی بافت های فرسوده شهرها فشار مضاعف بر شهرداری ها آورده است، بطوری که با اجرای این طرحها شهرداری ها ورشکسته شده اند لذا باید از فشار مالی بیشتر به شهرداری ها خودداری کرد.
    وی اظهار کرد: عامل اصلی ایجاد حاشیه شهر در کلانشهرها عدم حفاظت مطلوب از اراضی ملی اطراف شهرها است.
    وی با بیان اینکه انفجار جمعیت در حاشیه شهرها باعث مهاجرت معکوس از حاشیه به روستاها شده است، گفت: باید روند مهاجرت معکوس و بازگشت مردم حاشیه نشین به روستاها را تقویت کرد که این امر از طریق توسعه امکانات در روستاها محقق می شود.
    یکی دیگر از نمایندگان مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: حدود 40 روستای اطراف مشهد وضعیت معیشتی مناسب ندارند و برای جلوگیری از مهاجرت آنها به مشهد باید وضعیت زندگی آنها بهبود یابد.
    رضا شیران خراسانی افزود: جمعیت بسیاری از حاشیه نشینان مشهد، افرادی هستند که از بافت پیرامون حرم مطهر رضوی به حاشیه شهر منتقل شده اند و خود در شرایط پیش آمده دخالتی نداشته اند لذا باید نیازهای آنان تامین شود.
    رئیس شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این نشست گفت: رویکرد مدیریت شهری در گذشته برای بهسازی بافت فرسوده مشهد مطلوب نبوده و مداخلات مستقیم علت اصلی عدم موفقیت طرحهای گذشته بوده است.
    محمد رضا حیدری با تاکید بر اتخاذ رویکرد جامع در بهسازی بافت فرسوده مشهد افزود: اجرا نشدن طرح تفصیلی در حاشیه شهر به مهاجرت و حاشیه نشینی در مشهد دامن زده و در سالهای گذشته بافت های بسیار به مشهد افزوده شده که فاقد طرح تفصیلی هستند.
    وی اظهار کرد: 150 روستا در حریم بخش مرکزی شهرستان مشهد قرار گرفته اند که اگر طرح هادی در آنها اجرا نشود، مشکلات بیشتر خواهد شد.
    وی گفت: اعضای شورای پنجم شهر مشهد معتقدند که مشکلات این شهر باید در قالب رویکرد جامع و تعامل با دستگاه های اجرایی برطرف شود و در این زمینه آماده همکاری با دستگاه های اجرایی هستند.
    حیدری افزود: برای اجرای طرح جدید بهسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی که نیاز به اصلاح و بازنگری دارد مقرر شده است کارگروهی متشکل از اعضای ستاد عالی شهرسازی و معماری و شورای شهر مشهد تشکیل و مواردی که در این طرح نیاز به اصلاح دارد، پیگیری گردد.
    معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد نیز در این نشست گفت: شهرداری از سال 1384 نسبت به شناسایی بافت فرسوده در مشهد اقدام کرده و تاکنون 2 هزار و 292 هکتار بافت فرسوده در این شهر شناسایی شده است.
    محمد رضا حسین نژاد افزود: یکهزار و 500 هکتار از بافت فرسوده در مشهد با سکونتگاه های غیررسمی همپوشانی دارند.
    وی بیان کرد: تاکنون سه پروژه بهسازی در سه منطقه دارای بافت فرسوده از جمله آبکوه، میدان شهدا و بافت پیرامون حرم مطهر رضوی تعریف و تا حدی اجرا شده و برخی پروژه های مطالعاتی نیز برای سایر بافت های فرسوده شهر مانند منطقه سعدی در حال انجام است.
    وی گفت: شکل گیری سکونتگاههای غیررسمی در مشهد از سال 1355 آغاز شده و هم اکنون جمعیت این سکونتگاهها به یک میلیون نفر رسیده به گونه ای که از جمعیت 20 مرکز استان نیز بیشتر است.
    حسین نژاد افزود: طرحهایی برای بهبود وضعیت حاشیه نشینان و سکونتگاه های غیررسمی اجرا شده است اما باید همه دستگاه های اجرایی متولی، تدبیر مناسب برای این وضعیت بیاندیشند.

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی