تهران - ایرنا - رئیس مرکزتحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: عمر مفید حفاظ های بتنی در راههای کشور با استفاده از تکنولوزی های جدید باید به 20 سال افزایش یابد.
به گزارش ایرنا، محمد شکرچی زاده روز سه شنبه در ' همایش دوام حفاظ های بتنی راه ' افزود: این در حالی است که هم اکنون عمر مفید حفاظ های بتنی در راه های کشور بین 4 و یا 5 سال است.
وی اظهارداشت: در صورتی که عمر مفید حفاظ های بتنی به 20 سال افزایش یابد محیط زیست نیز بیشتر حفظ می شود، زیرا برداشت سنگ ماسه از بستر رودخانه ها و کوه ها به محیط زیست لطمه زیادی می زند.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی یادآورشد: جاری شدن سیلاب ویرانگر در مناطق مختلف کشور ناشی از برداشت سنگ ماسه های بستر رودخانه هاست و این یکی از مسایل مهم زیست محیطی در تولید سازه های بتنی در کشور است که معمولا 75 درصد آن را سنگ دانه تشکیل می دهد.
وی با بیان این که نسبت آب به سیمان در حفاظ های بتنی هفت دهم درصد است، گفت: هرچه میزان آن کم شود دوام و مقاومت سازه های بتنی نیز کمتر می شود.
شکرچیزاده اظهارداشت: پس از حوادثی نظیر آتشسوزی و ریزش ساختمان پلاسکو و همچنین زلزله اخیر کرمانشاه عزم جدیتری در حوزههای مربوطه به کار گرفته شده و تلاش میشود تا برای رفع مشکلات و حوادث انبوه پیش رو تدابیر لازم انجام شود تا شاهد تولید مصالح ساختمانی و بتن با کیفیت پایین در کشور نباشیم.
به گفته این مقام مسئول، هرچند که برخی از مراکز تولید بتن در کشور دارای گواهینامه فنی هستند، اما برخی از این مراکز هنوز هم از استانداردهای لازم برای تولید بتن برخوردار نیستند.
رئیس مرکزتحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تاکید کرد: تهیه گواهینامه های فنی برای تمامی مجموعهها و سیستمهای زیر نظر وزارت راه و شهرسازی از دیگر اهداف مهم مرکز تحقیقات به شمار میرود که قطعا در صورت تحقق این مساله مهم کمک بسیار بزرگی به صنعت ساخت و ساز در کشور خواهد شد.
شکرچیزاده بیان کرد: در حقیقت ما از این طریق میتوانیم برای یک پروژه جادهای و یا ساختمانی یک گواهینامه کلی صادر و تمام بخش های آن پروژه را در کنار یکدیگر ارزیابی کنیم و این اقدام بسیار بزرگ به شمار میرود.
رئیس مرکزتحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: هم اکنون سازمان راهداری و شرکت ساخت زیر بناهای حمل ونقل استفاده از بتن و اسفالت های شرکت های دارای گواهینامه فنی را مورد توجه جدید قرارداده اند و این می تواند در ارتقا کیفیت تولید سازه ها و حفاظ های بتنی و نیوجرسی ها( مانع بتنی ) و افزایش عمر مفید آنها بسیار تاثیرگذار باشد.
وی با بیان این که امروزه در جهان بتن های مقاوم تا 700 مگاپاسکال تولید می شود، گفت: خوشبختانه متخصصان دانشگاه تهران نیز توانسته اند در کشور بتن با 350 مگاپاسکال تولید کنند که مقاومت بسیار بالایی دارند.
به گزارش ایرنا، هم اکنون طول راههای کشور 210 هزار کیلومتر است که 34 هزار کیلومتر آن را راههای شریانی و حیاتی به خود اختصاص داده که 75 درصد رفت و آمد خودروها در کشور از طریق آن انجام می شود و استفاده از سازه های بتنی استاندارد در راه های کشور در افزایش ایمنی و کاهش حوادث رانندگی بسیار تاثیرگذار است.
معرفی مشخصات حفاظ های بتنی مناسب، الزامات ساخت حفاظ های بتنی و دوام آنها و ارائه دستورالعمل های کنترل کیفی حفاظ های بتنی از راههای مهم برگزاری همایش دوام حفاظ های بتنی راه در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اعلام شده است.